Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Rench 20:18, 27 wrz 2014

Hej Miro
Próbuje nadrobic zaległości i przyleciałam ci podziękować za to,ze mnie przekonałaś do tych abisyńskich mieczyków. Pachną bosko,jestem nimi zachwycona mimo iż zakwitła mi tylko połowa z posadzonych.
Czy one zimuja w gruncie ?
19:51, 28 wrz 2014
Mirko, żegnam sie z Ogrodowiskiem już. Poprosiłam o wykasowanie mojego konta. Pozdrawiam Cię serdecznie i z pewnością będe zaglądac jako osoba anonimowa i nie zalogowana. Dziękuję za życzliwośc.
mira 10:52, 29 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Ja uwielbiam kosodrzewinę, ale nie wiedziałam nawet, że są różne odmiany Mam 6 szt. i też im przyrosty skracam bo wtedy są najładniejsze u mnie powoli rosną najstarsza ma 7 lat i 50 cm.

Kosodrzewiny rosną powoli ale najfajniejsze są te karłowe ja dawno kupowałam i widzę że nie wszystkie są fajne - zwłaszcza te o dlugich igłach.
mira 10:56, 29 wrz 2014

Rench napisał(a)
Hej Miro
Próbuje nadrobic zaległości i przyleciałam ci podziękować za to,ze mnie przekonałaś do tych abisyńskich mieczyków. Pachną bosko,jestem nimi zachwycona mimo iż zakwitła mi tylko połowa z posadzonych.
Czy one zimuja w gruncie ?

No z takich postów można się cieszyć najbardziej - to jest i dla mnie wielka radość.
Tak jak Ci pisałam nie zimują w gruncie i trzeba wykopać.

Mam też nowe kiepskie doświadczenie. W ub roku wyciągłam z doniczki bo miałam w donicy, przetrzymałam przez zimę - może wyschły - i posadziłam na wiosnę ale zakwitł mi tylko jeden a tak miałam całkiem ładną kępkę liści - co zrobiłam źle nie wiem
tak czy inaczej ich zapach zniewala jak kwitną

pozdrawiam

mira 11:05, 29 wrz 2014

Kalamandyna napisał(a)
Mirko, żegnam sie z Ogrodowiskiem już. Poprosiłam o wykasowanie mojego konta. Pozdrawiam Cię serdecznie i z pewnością będe zaglądac jako osoba anonimowa i nie zalogowana. Dziękuję za życzliwośc.

ja tego nie rozumię

dopiero co radość wielka

"Mirko, dzisaj zakupiłam 24 jałowce i wszystkie posadziłam juz Do tego trawy, turzyce, żórawki
Mirko kochana, gdybys kiedys wiedziała o jakichs roślinkach wartych zakupu i po pieniądzach to dawaj mi znac - bardzo proszę. Zabrałam się ostro za mój ogród "

Mela zaskoczyłaś mnie i jak możesz napisz mi co się stało.
Oczywiście decyzja zapadła i to szanuję.
Ogrodowisko jest po to aby wymieniać doświadczenia i się nawzajem wspierać w tworzeniu swoich ogrodów. Dla mnie jest kopalnią wiedzy i korzystam jak się da.
Mam oczywiście nieraz wątpliwości i gorsze dni ale ja za bardzo uwielbiam paplanie o ogrodach aby z tego rezygnować.
Zyczę Ci wielu udanych kompozycji w ogrodzie i radości z jego posiadania.

pozdrawiam
mira 11:07, 29 wrz 2014

dla wszystkich róża - nie wiem jaka zobaczona w czasie week
zapach niesamowity

Mala_Mi 10:19, 01 paź 2014

Idę popaplać o ogrodach, bo jak bez tego żyć???

Grujecznikiem dajesz mi po oczach.. jak przestanie padać to swojemu zaniosę laptopa i pokaże jak ma wyglądać za rok, może sie zawstydzi.

Ja w swoich rozchodnikach nie miałam nigdy krewetek.. rosły od kilku lat... i krewety sobie przyszły. Pisze, że i kilometr mogą iść na nóżkach za smakołykami

Wody w ogrodzie nie zazdroszczę... bo to dobre dal posadzenia właśnie tataraku
Pszczelarnia 11:50, 01 paź 2014

Mirko, uwielbiam Twoją detektywistyczną ogrodową dociekliwość. Otóż Matrony - nie lubię roślin pstrokatych i mozaikowatych. Liście - nie są ani bordowe ani zielone. Obserwowałąm 3 lata u siebie. I na obrazkach u innych. Nie bedzie lepiej z nim.
mira 14:48, 01 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Idę popaplać o ogrodach, bo jak bez tego żyć???

Grujecznikiem dajesz mi po oczach.. jak przestanie padać to swojemu zaniosę laptopa i pokaże jak ma wyglądać za rok, może sie zawstydzi.

Ja w swoich rozchodnikach nie miałam nigdy krewetek.. rosły od kilku lat... i krewety sobie przyszły. Pisze, że i kilometr mogą iść na nóżkach za smakołykami

Wody w ogrodzie nie zazdroszczę... bo to dobre dal posadzenia właśnie tataraku

no jak żyć
widzisz marzenia się spełniają, ja zawsze chciałam mieć wodę w ogrodzie no to mam

a z tym laptopem po ogrodzie to i ja pogonię jak Ty sprawdzisz czy to skuteczny sposób

a tymczasem grujecznik z wczoraj już na czubku liście zleciały - dziś pada to znów muszę iść sprawdzać zapach

różowe róże teraz zgrzytają

sumak octowiec doszusował i spasował się kolorystycznie

mira 15:07, 01 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mirko, uwielbiam Twoją detektywistyczną ogrodową dociekliwość. Otóż Matrony - nie lubię roślin pstrokatych i mozaikowatych. Liście - nie są ani bordowe ani zielone. Obserwowałąm 3 lata u siebie. I na obrazkach u innych. Nie bedzie lepiej z nim.

Widziałam kiedyś bardzo dorodną kępę chyba u Kapiasów i mi się spodobał, miałam czekoladowego ale coś mi zmarniał

u mnie na skalniaku rośnie sobie i pomnożę na wiosnę