Dzisiejszy zbiór pomidorów
Stwierdzam że mam za dużo żółtych a za mało czerwonych. Nawet ostatnio robiony przecier pomidorowy wyszedł pomarańczowy a nie czerwony
Dziękuję za zdjęcia i poświęcony czas. W tym tygodniu wreszcie dokończyliśmy stawianie pergoli oraz 3. słupów pionowych ozdobnych. Kupiliśmy takie długie na 20 cm, czyli 10 cm przez belkę i 10 cm w tej drugiej. Wygląda na to, że dobrze się trzymają.
Widzę, że miskanty i rozplenice u Ciebie zaczynają kwitnąć. U mnie na razie jeszcze w "pąkach". Huberta i ja zaczęłam w tym roku oglądać, bo kręcił odcinki z Beatą z Ogrodowych Skarbów, wczoraj właśnie pojawił się drugi odcinek z jej udziałem.
Dziękuję bardzo. Lato jest cudne, kolorowe i piękne. Szkoda, że poranku już takie chłodne się zrobiły.
Ja też lubię obchody u siebie.
I nowe pomysły powstają co gdzie przesadzić.
Ula dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu podziwiam bardzo, bo ziemia trudna do robót, ale dajesz radę, dużo potrzeba siły i samozaparcia, żeby stworzyć już tak fajnie wyglądające rabaty fotek mało, bo słońce nam świeciło mocno, ale coś na pamiątkę wrzucam
Klony Madzia ma przecudne, widać, że im bardzo dobrze, trawiszcza też rosną jak szalone, myślałam, że już nie wcisnę nic nowych roślin, a zaś przywiozłam od Madzi i Uli pełny bagażnik buziak wielki i do zobaczenia