Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Asi ogródek pod świerkami 20:30, 23 lut 2015

Do góry
Asiu musisz określić jaka to strona względem stron świata. Inaczej trudno dobrać. Druga sprawa to ta linia według mnie jest nazbyt powybrzuszana
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:15, 23 lut 2015

Do góry
GabiK napisał(a)
Anitko, jakoś na Gardenii jeszcze ani razu nie byłam. Daleko od nas, a spotkanie krótkie. Skuszę się, jak rzeczywiście w przyszłym roku zorganizujecie nocleg i jakieś dłuższe spotkania.
Kuszących roślin i dekoracji wolę nie oglądać, bo miejsca za mało.

Myślałam nawet nad Gardenią w tym roku, ale 6 marca lecimy na urlop i to ostatni weekend w domu. Może trochę ogródek uporządkuję, porządki wiosenne wstępne w domu i zagrodzie zrobię.
Gabik z Warszawy taka dobra droga do Poznania i wcale nie tak daleko. Ja rozważam Gardenie, a to znacznie dalej
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:10, 23 lut 2015

Do góry
obejrzałam wizytówkę i jż zanim weszłam wiedziałam czego się spodziewać jest cudnie, bardzo cudnie i po Twojemu
Chyba mnie zmotywowałaś do uaktualnienia swojej wizytówki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:02, 23 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
.......WIOSNA idzie bo mój kot nie wrócił dzisiaj na noc do domu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 22 lut 2015

Do góry
Aniu odrosty bez siwych włosów mówią 'patrz jestem piękna i młoda" to też z żartu o blondynkach
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 22 lut 2015

Do góry
ja przycięłam stipę dwa lata temu i nie odbiła, w tamtym roku zostawiłam ją aż zaczęły wyłazić zielone źdźbła i stare wyrwałam/wyciągnęłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 22 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania ale żurawki odbiją, stipa w tamtym roku u mnie wyglądała identycznie, czyli sucha, nic z nią nie robiłam, aż nie zaczęła wypuszczać nowe to stare powyciągałam wyczytałam że stipy nie można ciąć bo się ją 'zabije'

Przycięłam moją stipę wiosną 2012 na 10 cm i świetnie sie miała
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:45, 22 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
?.....wyczytałam że stipy nie można ciąć bo się ją 'zabije'

Ooooo .. Dziękiii .. Bo ja juz się na moją sadziłam z nożyczkami

Aniuuuu ..o choróbskach wszelkiej maści doczytałam........trzymaj się Kochana...
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:01, 22 lut 2015

Do góry
Ania ale żurawki odbiją, stipa w tamtym roku u mnie wyglądała identycznie, czyli sucha, nic z nią nie robiłam, aż nie zaczęła wypuszczać nowe to stare powyciągałam wyczytałam że stipy nie można ciąć bo się ją 'zabije'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 22 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Anetko,
najpierw witam się oficjalnie. Bo choć od ponad roku systematycznie do Ciebie zaglądam, to nie mając własnego wątku, nie ujawniałam się
Dziękuję za odpowiedź u Iwonki nt miskantów. Obrazki z Twojego ogrodu znam na pamięć, ale z miskantami dopiero zaczynam zabawę, więc umknęło mi, że pod tą ścianą u Ciebie właśnie gracki rosną
Możesz mi powiedzieć jak gęsto masz je posadzone? U mnie będą bardziej pasować jednak ML, właśnie ze względu na ich srebrzysość. I słońce będą miały tylko do południa, ale myślę że dadzą radę
Pozdrawiam i gratuluję publikacji. A przeróbką tekstu nie ma się co przejmować. Zdjęcia ogrodu mówią same za siebie

witaj

gęstość sadzenia jest zależna od tego czego oczekuesz, gdzie chcesz posadzić u mnie gracki rosną gdzieś co 90cm zasłaniają ścianę i taki rozstaw dla tła chyba jest ok, przynajmniej na razie jeśli nie mają tworzyć 'ściany' to trzeba luźniej. ML mam posadzne co 80cm i będę na pewno przesadzała bo będą miały niedługo za ciasno, tzn nie chce by tworzyły ścianę a takie 'wypełnienie'...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:14, 22 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

WIOSNA idzie bo mój kot nie wrócił dzisiaj na noc do domu

Ooooo... toż to prawdziwy zwiastun wiosny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:09, 22 lut 2015

Do góry
wczoraj przycięłam klony, oskubałam łuszcząco się korę z brzóz i są teraz bielsze, przyciełam też perukowca obok jodeł i tego w donicy. Donicowy ma nabrzmiałe pąki więc przeżył kolejną zimę
Na rabatach gdzieniegdzie jeszcze śnieg zalega, ziemia lekko zmrożona, krokusiki wychodzą powolutku. Na rabacie pod ścianą domu zaczynają wychodzić tulipany (ale tutaj cieplej od ściany), piwonie powypuszczały czerwone kły. W jednej bergeni widziałam pąk kwiatowy... co mnie trochę zmartwiło bo w tamtym roku jak ruszyły i przyszedł przymrozek to je przymroziło i trzeba było wyciąć...
WIOSNA idzie bo mój kot nie wrócił dzisiaj na noc do domu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 22 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jestem tolerancyjna i blondynek na starcie nie kasuje

a może czułaś przez skórę że ja farbowana blondynka
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:01, 22 lut 2015

Do góry
aż strach się bać, takiego kosmity fanje urządzenie
Pszczelarnia 09:59, 22 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Ewa ogladalam ale pieknie i z pasja opowidalas,brakuje takich ludzi ja Ty u nas w kraju,podziwiam i gratuluje ! Zapisuje to miejsce do odwiedzenia, pozdrawiam
jak oglądałam to sobie identycznie pomyślałam, ależ pasję i radość słychać w głosie. Okolica piękna ale przewodniczka wystrzałowa
Ogródek Iwony 23:00, 21 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
I teraz mam znów problem - potrzebuję wysokiego i zwiewnego. Widzę, że nadawają się oba ...
Od przybytku jednak głowa też boli
Będę mysleć.
Sebku, Joasiu, dzięki za rady u gościnnej Iwonki
ML jest bardziej srebrzysty Gracilimus zielony. Zależy jaki kolor Ci potrzebny i wysokość. U mnie gracki po 3 sezonie sięgają prawie do okna na półpiętrze
Ogródek Iwony 22:59, 21 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Morning Light miał u mnie w tym roku około 150 cm I może mieć więcej
ML wcale nie jest niski, Sebek dobrze prawi. On tylko tak niepozornie wygląda na początku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:46, 21 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ja się nie przejmuje jakoś tam, chociaż może tak zabrzmiało, fajnie znaleźć się na łamach gazety , jeśli kiedyś jeszcze zdarzy się okazja to też skorzystam, a co... zdaje sobie sprawę, że zawsze znajdzie się to ale... taki kraj i tacy ludzie...

Anetko, ja uważam, że masz właściwe podejście do sprawy! I bardzo dobrze że masz to gdzieś...... najważniejsze, że masz piękny ogród i że on podoba się przede wszystkim Tobie i jesteś z niego dumna. Często do Ciebie zaglądam i widzę te piękne zdjęcia, które zamieściłaś właśnie tu na Ogrodowisku, więc po co komu gazeta. A udział w konkursie to była słuszna decyzja, bo ogród jest piękny. Reszta się nie liczy! Pozdrawiam wiosennie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:21, 21 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
no bo ja zawsze mówie u Ciebe inna Polska, u mnie jeszcze śnieg dlatego napisałam, że trzeba z rozsądkiem

Dokladnie tak jak piszesz. Ja od 12 lat ogrodniczkuje we Wroclawiu i na goscinnych występach u teściowej w Jeleniej Górze. Widze jakie są róznice w wegetacji. Najbardziej to właśnie widaćpod koniec zimy i na orzedwiośniu. Nawet nie myśle o cięciu czegokoliwek w JG. Za tydzień przyjedzie róża pnąca dla teściowej i poczeka ze 2 tygodnie w donicy zadolowana w moim ogrodzie. Budleje dla teściowej tez nadal tkwią w przechowalniku, u mnie juz bym je sadziła a moje posadzę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:28, 21 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

U mnie wiosna na całego, za dwa-trzy tygodnie bedą kwitły pissardi, obserwowałam dzisiaj ich nabrzmiałe już widocznie czerwone pąki. Wystarczy, ze obficie popada i skończą się zgodnie z zapowiedzią nocne mrozy i wszytsko ruszy intensywnie. Róże u mnie już powypuszczały w styczniu liscie , hortensje ogrodowe juz rozwijają liście a cebulowe wyłażą na potęgę. Ale to u mnie standard, ze wszystko wczsnie rusza a potem majowe mocne pryzmrozki niszczą pól ogrodu. Płakać jak zwykle nie będę
Gdybym się uparła to mozna kopać w ogrodzie,bo tylko wierzchnia warstwa rano jest lekko przymarźnięta
no bo ja zawsze mówie u Ciebe inna Polska, u mnie jeszcze śnieg dlatego napisałam, że trzeba z rozsądkiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies