Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

szemusia 11:04, 22 lut 2015

Anetko,
najpierw witam się oficjalnie. Bo choć od ponad roku systematycznie do Ciebie zaglądam, to nie mając własnego wątku, nie ujawniałam się
Dziękuję za odpowiedź u Iwonki nt miskantów. Obrazki z Twojego ogrodu znam na pamięć, ale z miskantami dopiero zaczynam zabawę, więc umknęło mi, że pod tą ścianą u Ciebie właśnie gracki rosną
Możesz mi powiedzieć jak gęsto masz je posadzone? U mnie będą bardziej pasować jednak ML, właśnie ze względu na ich srebrzysość. I słońce będą miały tylko do południa, ale myślę że dadzą radę
Pozdrawiam i gratuluję publikacji. A przeróbką tekstu nie ma się co przejmować. Zdjęcia ogrodu mówią same za siebie
ana_art 11:09, 22 lut 2015

wczoraj przycięłam klony, oskubałam łuszcząco się korę z brzóz i są teraz bielsze, przyciełam też perukowca obok jodeł i tego w donicy. Donicowy ma nabrzmiałe pąki więc przeżył kolejną zimę
Na rabatach gdzieniegdzie jeszcze śnieg zalega, ziemia lekko zmrożona, krokusiki wychodzą powolutku. Na rabacie pod ścianą domu zaczynają wychodzić tulipany (ale tutaj cieplej od ściany), piwonie powypuszczały czerwone kły. W jednej bergeni widziałam pąk kwiatowy... co mnie trochę zmartwiło bo w tamtym roku jak ruszyły i przyszedł przymrozek to je przymroziło i trzeba było wyciąć...
WIOSNA idzie bo mój kot nie wrócił dzisiaj na noc do domu
wodzyn 11:14, 22 lut 2015

ana_art napisał(a)

WIOSNA idzie bo mój kot nie wrócił dzisiaj na noc do domu

Ooooo... toż to prawdziwy zwiastun wiosny
ana_art 12:20, 22 lut 2015

szemusia napisał(a)
Anetko,
najpierw witam się oficjalnie. Bo choć od ponad roku systematycznie do Ciebie zaglądam, to nie mając własnego wątku, nie ujawniałam się
Dziękuję za odpowiedź u Iwonki nt miskantów. Obrazki z Twojego ogrodu znam na pamięć, ale z miskantami dopiero zaczynam zabawę, więc umknęło mi, że pod tą ścianą u Ciebie właśnie gracki rosną
Możesz mi powiedzieć jak gęsto masz je posadzone? U mnie będą bardziej pasować jednak ML, właśnie ze względu na ich srebrzysość. I słońce będą miały tylko do południa, ale myślę że dadzą radę
Pozdrawiam i gratuluję publikacji. A przeróbką tekstu nie ma się co przejmować. Zdjęcia ogrodu mówią same za siebie

witaj

gęstość sadzenia jest zależna od tego czego oczekuesz, gdzie chcesz posadzić u mnie gracki rosną gdzieś co 90cm zasłaniają ścianę i taki rozstaw dla tła chyba jest ok, przynajmniej na razie jeśli nie mają tworzyć 'ściany' to trzeba luźniej. ML mam posadzne co 80cm i będę na pewno przesadzała bo będą miały niedługo za ciasno, tzn nie chce by tworzyły ścianę a takie 'wypełnienie'...
Magda_ 14:34, 22 lut 2015

nigdy nie czytałam komentarzy pod odcinkami Mai a dzięki wam do nich zajrzałam i niestety włosy mi się na głowie zjeżyły
ja nie jestem za tym, żeby komuś "słodzić" bez żadnego powodu jednak takie mieszanie ludzi z błotem, tak naprawdę bez powodu jest podłe i zupełnie nie wiem czemu ma służyć

Mała Mi twój głoś jest fajny a ktoś po prostu nie wiedział jak Cię "kopnąć" i na efekty nie trzeba było czekać olej to kochana
Madzenka 19:08, 22 lut 2015

Czyli wiosna i do Ciebie przyszła, zdjęcia będą?
anna_studio 20:39, 22 lut 2015

An...

Gratulacje serdeczne...
I wygranej, i publikacji...
Jest się z czego cieszyć...To się cieszę
Zuch ogrodniczka !!!
Wiesz, że zawsze Cię podziwiam...
Buziaki
Mala_Mi 21:58, 22 lut 2015

Magda_ napisał(a)
nigdy nie czytałam komentarzy pod odcinkami Mai a dzięki wam do nich zajrzałam i niestety włosy mi się na głowie zjeżyły
ja nie jestem za tym, żeby komuś "słodzić" bez żadnego powodu jednak takie mieszanie ludzi z błotem, tak naprawdę bez powodu jest podłe i zupełnie nie wiem czemu ma służyć

Mała Mi twój głoś jest fajny a ktoś po prostu nie wiedział jak Cię "kopnąć" i na efekty nie trzeba było czekać olej to kochana

Madziu ale śpiewać już się nie da.. i pomyśleć, że w młodości śpiewałam w chórze, zespole i na wszystkich imprezach, głos niski ale był.. a teraz starość skrzeczy Ze mną widzowie i tak obeszli się wyrozumiale.. są gorsze przypadki. Chcąc trafić w gust każdego my nie powinniśmy pokazywać naszych ogrodów na forum....... na szczęście tu jest jednak dość przyjaźnie Bo tu nas łączy pasja.. a pod odcinkami piszą... frustraci Najczęściej zawistni którym robić się nie chce.. a chce się mieć..

Aneta - zakamuflowałaś inteligencję

-Co oznaczają odrosty na głowie blondynki?
-Że mózg jeszcze walczy.

Ale to tylko dowcip
ana_art 22:08, 22 lut 2015

Aniu odrosty bez siwych włosów mówią 'patrz jestem piękna i młoda" to też z żartu o blondynkach
kamasja 11:55, 23 lut 2015

Aneto gratuluję! Wspaniałe zdjęcia. Ludzie są różni i wciąż na nowo się o tym przekonuję, zawsze trafiałam na dobrych i wydawało mi się, że wszyscy są tacy ale niestety oglądając i czytając można się rozczarować. Wiem, że każda krytyka boli nawet konstruktywna, czy się jest wrażliwym czy też nie. Najważniejsze jest to, że pamiątka zostanie i Twoje wnuki i prawnuki będą podziwiać wkład pracy "babci". Ogrodowisko nas wszystkich nauczyło, że istnieją dobrzy, wrażliwi ludzie, którzy potrafią nawet pochwalić Twoje osiągnięcia bez ziarna goryczy.