Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 21:42, 01 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Właśnie miałam pytać o przycięcie Eden. Jak będziesz z nią postępowaw tym roku? Moja zeszłoroczna dlugo siedział w pojemniku zanim ją wkopałam i nie kwitła.

U Edenki zostawia się główne pędy, a wycina poboczne i drobne.
Jak już będzie bliżej tego cięcia to odszukam relacje zdjęciowe od dziewczyn, które mi w zeszłym roku podsyłały, będę o Tobie pamiętać
Tu ma być ogród :) 21:39, 01 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Buxiol miłosny . Wideofon juz mam.

No cieszę się, że Cię widzę
Ale co ja czytam wideodomofon już jest, wzgardziłaś pomocą, nieładnie, grożę paluszkiem!

Ale dzięki Wam eMa do działania zmotywowałam i w końcu monitoring wokół domu działa, my z wideodomofonu rezygnujemy, wystarczy domofon, bo kamera na przodzie obejmuje cały front i nawet tablice rejestracyjne da się odczytać jak jakieś auto stoi na drodze, także nic nam więcej nie potrzeba.
Tu ma być ogród :) 21:36, 01 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Edyta, dzięki za priv.

Ja swoje róże trzeci sezon będę cięła nisko, one i tak pięknie rosną. A Chopiny były wręcz potworami ☺

A na rabacie brzozowej mam orliki i zawilce. Myślę co tam jeszcze posadzić, żeby nie było chwilami pusto.

w zeszłym roku też wszystkie nisko przycięłam, przybyło mi kilka nowych odmian do cięcia, ale one tez się tnie tak samo.

U mnie na brzozowej jeżówki cierpią, prawie nic nie rosną więc planuję je stamtąd zabrać, a posadzić może perovską, która suszę lubi.
A Ty masz brzozy tylko za huśtawką czy jeszcze gdzieś, bo nie kojarze?

Ogród z uśmiechem 21:34, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kurde nie umiem rozgryźć tego jednego L?

L M??
Typografia ogrodu 21:34, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne dekoracje na stoliczku tarasowym.
Zastanawiam się gdzie widziałam taką betonową doniczkę... hmmm, jak jeszcze kiedyś spotkam to kupię

Ale robota Ci się w rękach pali!

Widziałam już kilka listków na grabach moich w żywopłocie.
W polniksie pewnie ja kupiłam kilka lat temu ale w kwiaciarni ale miałą ich naklejkę
a zywopłot juz przyciety?
Tu ma być ogród :) 21:25, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.

Właśnie miałam pytać o przycięcie Eden. Jak będziesz z nią postępowaw tym roku? Moja zeszłoroczna dlugo siedział w pojemniku zanim ją wkopałam i nie kwitła.
Ogród z uśmiechem 21:24, 01 mar 2017

Do góry
Jolu, narysuj może jak Ty byś widziała tą rabatę, ile tych brzóz i na jakiej powierzchni, jaki kształt tej rabaty?

No i napisz jakie Ty rośliny tam widzisz to będziemy doradzać.

Kurde nie umiem rozgryźć tego jednego L?
Tu ma być ogród :) 21:23, 01 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Edytko, obejrzałam pilnie Twoja rabatę brzozową
Muszę "coś" zrobić u siebie i podglądam jak mogę Może doradzisz jak to u mnie "ugryźć"

no to idę
Tu ma być ogród :) 21:22, 01 mar 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ja swoją skubałam.wygląda całkiem dobrze.i teraz nie wiem,czy jednak ciąć?

no to taki sam dylemat mamy, zdjęć przypadkiem nie cyknęłąś jak Twoja wygląda?
Tu ma być ogród :) 21:21, 01 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pierwszy sezon mam Seslerię Heufleriana i ją obcięłam, ale nie zupełnie krótko - hmmmm może powinnam krócej. Jak obetniesz swoją to pokaż fotkę

Ma razie wyskubałam i mam mieszane uczucia czy właśnie nie ściąć tak jak jesienną, tylko, że ona prawie cała zielona jest i stad nie bardzo czuję co z tym fantem zrobić, mimo, że już podpytywałam to tu to tam.
Tu ma być ogród :) 21:20, 01 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No to już wiem jak ciąć swoje róże. Wszystko powyżej zielonego

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.
Anna i Ogród 19:23, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratki na 500!
Widziałaś ściankę u Ewy?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=30

Nie widziałam, dzięki.
Kształt bardzo fajny, taki jak chcemy tylko mój eM nie chce takich "wylewek" bo mu się źle kojarzą Ale można to akurat zmienić.
Anna i Ogród 19:06, 01 mar 2017

Do góry
Gratki na 500!
Widziałaś ściankę u Ewy?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=30

Ogród z pergolą 18:59, 01 mar 2017

Do góry
hahaha, nie zastanawiaj się tylko dawaj ten tytuł
Tu ma być ogród :) 17:16, 01 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja tak bym cieła ....obciełabym wszystko co brązowe i czarne

a ty nie masz kopczyków na różach? bo ja mam zakopcowane i zwykle obcinam to co powyzej ziemi wystawało ( oprócz pnących i krzaczastej cukrowej ) reszte nisko tne one i tak urosną a bedą miec za to sztywniejsze pędy.

No to ja planuję tak samo.
Kopczyki miałam na różach sadzonych w tym roku, Artemiski nie dostały bo ten wielki mróz przyszedł jak nas nie było, a po powrocie to już nie bardzo było jak bo śniegu dużo leżało.

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:14, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
mnie też dziś zastały rabaty w liściach dębowych, ale jak już się z nimi uporałam to ciachałam seslerie.

Heeh.ja mam wrażenie, że co sobie zamiotę to przywiewa mi nową porcję liści z zagajnik a
Typografia ogrodu 16:58, 01 mar 2017

Do góry
Piękne dekoracje na stoliczku tarasowym.
Zastanawiam się gdzie widziałam taką betonową doniczkę... hmmm, jak jeszcze kiedyś spotkam to kupię

Ale robota Ci się w rękach pali!

Widziałam już kilka listków na grabach moich w żywopłocie.
Tu ma być ogród :) 16:55, 01 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zbrazowiale ale nie czarne. Nie powiedzialabym ze to jest martwe. Zobaczysz jak utkniesz. U mnie paki artemis już spore

A myślisz, że jakbym obcięła w tym miejscu co zielona część się kończy to będzie za nisko?

Tu ma być ogród :) 16:32, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Róże po zimie u mnie wyglądają tak, że co do miejsca cięcia nie będę miała wątpliwości, wszystko co było powyżej pokrywy śnieżnej jest zbrązowiałe.

zbrazowiale ale nie czarne. Nie powiedzialabym ze to jest martwe. Zobaczysz jak utkniesz. U mnie paki artemis już spore
Tu ma być ogród :) 16:09, 01 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Znalazłam info, że może rosnąć w pełnym słońcu, ale tylko na wilgotnych stanowiskach. Więc dobrze, że idzie do cienia.

ja ją podlewałam dodatkowo i nic to nie dało, wiecznie była przypalona, także to była konieczność żeby ją przesadzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies