Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

kasja83 17:28, 01 mar 2017

Aniu nie załapałam się na pół tysiączka.oby kolejne 500 strzeliło
Makao_J 17:29, 01 mar 2017

eee_taam napisał(a)

róze najgorzej znosza wiosne ...ciepło w dzień w nocy zimno ...bo jak soki zaczna krązyc i przymrozi to zmarzną ...nawet jest problem z wiosennymi golaskami ktore dopiero teraz beda w spżedazy ze zaleca sie je okopczykowac wlasnie dlatego zeby miejsce szczepienia sie za mocno od słońca nie nagrzewało ....lepiej sie przyjmuja golaski z jesieni niz te zimowe.

ale kopczyki z gnijacej kory to tez bym rogarnela ...zreszta wyzbyłam sie kory z rabat ....i juz bym kory nie dawała ....choc kora bardzo ułatwia utrzymanie rabat bez chwastow

Toś mnie pocieszyła. Mam nadzieję że jednak nic ich nie trafi bo bym się trochę wkurzyła.
17:33, 01 mar 2017
Makao_J napisał(a)

Toś mnie pocieszyła. Mam nadzieję że jednak nic ich nie trafi bo bym się trochę wkurzyła.

wszystko zalezy od róży ...obys nie osiwiała z nerwow ...bo skoro nie kopczykowałaś ziemia tylko korą ...to moze dadza radę
MirellaB 17:42, 01 mar 2017

Z moich obserwacji wynika, że dużo lepiej rosną róże kupione i posadzone z gołym korzeniem wiosną niż te doniczkowe posadzone jesienią.
Te, które sadziłam jesienią kiepskie są,ciekawe czy wogóle przetrwają.
17:48, 01 mar 2017
MirellaB napisał(a)
Z moich obserwacji wynika, że dużo lepiej rosną róże kupione i posadzone z gołym korzeniem wiosną niż te doniczkowe posadzone jesienią.

doniczowe generalnie sa najsłabsze ...bo mnie sie wydaje ze to sa " golaski z wiosny" ktore sie nie sprzedały i zeby ich nie zmarnowac to upychaja do donic.... i sa w spzedazy caly sezon ...moze nawet i dwa

najlepiej rosna "jesienne golaski" i jesli kupowac róze to takie najalepiej
Makao_J 17:52, 01 mar 2017

kasja83 napisał(a)
Aniu nie załapałam się na pół tysiączka.oby kolejne 500 strzeliło

Oby
Makao_J 17:54, 01 mar 2017

eee_taam napisał(a)

wszystko zalezy od róży ...obys nie osiwiała z nerwow ...bo skoro nie kopczykowałaś ziemia tylko korą ...to moze dadza radę

Mam taką nadzieję że teraz to już im wsio ryba
Makao_J 17:56, 01 mar 2017

MirellaB napisał(a)

eee_taam napisał(a)

doniczowe generalnie sa najsłabsze ...bo mnie sie wydaje ze to sa " golaski z wiosny" ktore sie nie sprzedały i zeby ich nie zmarnowac to upychaja do donic.... i sa w spzedazy caly sezon ...moze nawet i dwa

najlepiej rosna "jesienne golaski" i jesli kupowac róze to takie najalepiej

Nigdy nie kupowałam takich z gołym korzeniem więc się nie wypowiem ale może coś w tym być co pisze Justyna, że te z gołym wsadzają w doniczki i sprzedają.

MirellaB 18:46, 01 mar 2017

Faktycznie tak może być.
Nigdy jednak nie widziałam w sprzedaży róż jesienią z gołym korzeniem.
Na weekendzie różanym w Rosarium też takowych nie było.
Gdzie Justyna takie kupujesz?
lindsay80 19:06, 01 mar 2017

Gratki na 500!
Widziałaś ściankę u Ewy?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=30