Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 19:23, 01 mar 2017

lindsay80 napisał(a)
Gratki na 500!
Widziałaś ściankę u Ewy?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=30

Nie widziałam, dzięki.
Kształt bardzo fajny, taki jak chcemy tylko mój eM nie chce takich "wylewek" bo mu się źle kojarzą Ale można to akurat zmienić.
20:51, 01 mar 2017
MirellaB napisał(a)
Faktycznie tak może być.
Nigdy jednak nie widziałam w sprzedaży róż jesienią z gołym korzeniem.
Na weekendzie różanym w Rosarium też takowych nie było.
Gdzie Justyna takie kupujesz?

weekend rózany był w czerwcu? chyba ? to juz i wiosennych golasków nie zakupisz bo one w marcu sa sprzedawane ....a jesienne po 20 pażdziernika.

najlepiej kupować w internecie
floribunda
rosaplant
rosaćwik
rosarium Choduna tez wysyła

trzeba sledzić komunikaty na tych stronach bo juz latem przyjmuja zamowienia na jesienne wysyłki ( po 20 pazdziernika)

wiekszość dziewczyn z forum na tych stronach sie zaopatrzyła w roże
Napia 21:08, 01 mar 2017

Też zawsze, no, prawie zawsze kupuje z gołym korzeniem i do tej pory nie było z nimi problemów. Wszystkie rosną i kwitną w ogrodzie
MirellaB 21:10, 01 mar 2017

Justyna dzięki. Ja kupuję róże tylko w Rosarium stacjonarnie Teraz zdażyło mi się pierwszy raz kupić internetowo.
Będę jesienią to muszę rozeznać tam temat
Edit. Różany weekend był pod koniec lipca
MirellaB 21:13, 01 mar 2017

Aga my piszemy o jesiennych z gołym korzeniem. Ja się z takimi nie spotkałam.
_Martini_ 21:17, 01 mar 2017

Jesienią kupiłam Pashminę z gołym gorzeniem we Floribundzie. Już przebieram nóżkami jaka będzie w tym sezonie.
21:21, 01 mar 2017
MirellaB napisał(a)
Justyna dzięki. Ja kupuję róże tylko w Rosarium stacjonarnie Teraz zdażyło mi się pierwszy raz kupić internetowo.
Będę jesienią to muszę rozeznać tam temat
Edit. Różany weekend był pod koniec lipca

Chodun nie ma tego co maja inni na tym polega wic i często nie da sie u jednego producenta tylko kupować.

dla mnie taniej jest zamówić w necie ...choć róze to pewne źrodła ...to jednak z bylinami mam złe doswiadczenia.
lojalna_ 21:29, 01 mar 2017

Aniu przywitać się przyszłam
Makao_J 07:59, 02 mar 2017

Dziewczyny ja nigdy nie mogłam pojąć jak to róża z gołym korzeniem? Wyobrażałam sobie że jakaś róża rośnie w gruncie a potem idą i ją wyrywają, otrzepują i wysyłają. Takie skojarzenia miałam i stwierdziłam że to ryzykowne bo korzeń może się uszkodzić.
Za to w donicy to myślałam że róża od małej sadzonki jest hodowana i tylko przesadzana do większej więc bez uszczerbku i pewniej.

A Wy mi tutaj takiego ćwieka wbiłyście że zgłupiałam i moja teoria i pewność zakupów runęła.

Na jesieni jak przeglądałam strony to trafiały się róże z gołym korzeniem, nie wszystkie ale niektóre były. Więc pewnie trzeba trafić na właściwą odmianę.

Proszę o objaśnienie jeśli ktoś wie co i jak w celu uspokojenia mojej skołatanej duszy
Makao_J 08:00, 02 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Aniu przywitać się przyszłam

No to witam Jola