Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 16:55, 01 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
zbrazowiale ale nie czarne. Nie powiedzialabym ze to jest martwe. Zobaczysz jak utkniesz. U mnie paki artemis już spore

A myślisz, że jakbym obcięła w tym miejscu co zielona część się kończy to będzie za nisko?

17:02, 01 mar 2017
ja tak bym cieła ....obciełabym wszystko co brązowe i czarne

a ty nie masz kopczyków na różach? bo ja mam zakopcowane i zwykle obcinam to co powyzej ziemi wystawało ( oprócz pnących i krzaczastej cukrowej ) reszte nisko tne one i tak urosną a bedą miec za to sztywniejsze pędy.
lindsay80 17:16, 01 mar 2017

eee_taam napisał(a)
ja tak bym cieła ....obciełabym wszystko co brązowe i czarne

a ty nie masz kopczyków na różach? bo ja mam zakopcowane i zwykle obcinam to co powyzej ziemi wystawało ( oprócz pnących i krzaczastej cukrowej ) reszte nisko tne one i tak urosną a bedą miec za to sztywniejsze pędy.

No to ja planuję tak samo.
Kopczyki miałam na różach sadzonych w tym roku, Artemiski nie dostały bo ten wielki mróz przyszedł jak nas nie było, a po powrocie to już nie bardzo było jak bo śniegu dużo leżało.

Makao_J 17:21, 01 mar 2017

No to już wiem jak ciąć swoje róże. Wszystko powyżej zielonego
MirellaB 17:54, 01 mar 2017

Pierwszy sezon mam Seslerię Heufleriana i ją obcięłam, ale nie zupełnie krótko - hmmmm może powinnam krócej. Jak obetniesz swoją to pokaż fotkę
kasja83 17:57, 01 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Pierwszy sezon mam Seslerię Heufleriana i ją obcięłam, ale nie zupełnie krótko - hmmmm może powinnam krócej. Jak obetniesz swoją to pokaż fotkę

Ja swoją skubałam.wygląda całkiem dobrze.i teraz nie wiem,czy jednak ciąć?
jolanka 20:11, 01 mar 2017

Edytko, obejrzałam pilnie Twoja rabatę brzozową
Muszę "coś" zrobić u siebie i podglądam jak mogę Może doradzisz jak to u mnie "ugryźć"
_Martini_ 20:22, 01 mar 2017

Edyta, dzięki za priv.

Ja swoje róże trzeci sezon będę cięła nisko, one i tak pięknie rosną. A Chopiny były wręcz potworami ☺

A na rabacie brzozowej mam orliki i zawilce. Myślę co tam jeszcze posadzić, żeby nie było chwilami pusto.
lojalna_ 20:29, 01 mar 2017

Buxiol miłosny . Wideofon juz mam.
lindsay80 21:20, 01 mar 2017

Makao_J napisał(a)
No to już wiem jak ciąć swoje róże. Wszystko powyżej zielonego

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.