Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:21, 01 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Pierwszy sezon mam Seslerię Heufleriana i ją obcięłam, ale nie zupełnie krótko - hmmmm może powinnam krócej. Jak obetniesz swoją to pokaż fotkę

Ma razie wyskubałam i mam mieszane uczucia czy właśnie nie ściąć tak jak jesienną, tylko, że ona prawie cała zielona jest i stad nie bardzo czuję co z tym fantem zrobić, mimo, że już podpytywałam to tu to tam.
lindsay80 21:22, 01 mar 2017

kasja83 napisał(a)

Ja swoją skubałam.wygląda całkiem dobrze.i teraz nie wiem,czy jednak ciąć?

no to taki sam dylemat mamy, zdjęć przypadkiem nie cyknęłąś jak Twoja wygląda?
lindsay80 21:23, 01 mar 2017

jolanka napisał(a)
Edytko, obejrzałam pilnie Twoja rabatę brzozową
Muszę "coś" zrobić u siebie i podglądam jak mogę Może doradzisz jak to u mnie "ugryźć"

no to idę
_Martini_ 21:25, 01 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.

Właśnie miałam pytać o przycięcie Eden. Jak będziesz z nią postępowaw tym roku? Moja zeszłoroczna dlugo siedział w pojemniku zanim ją wkopałam i nie kwitła.
lindsay80 21:36, 01 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Edyta, dzięki za priv.

Ja swoje róże trzeci sezon będę cięła nisko, one i tak pięknie rosną. A Chopiny były wręcz potworami ☺

A na rabacie brzozowej mam orliki i zawilce. Myślę co tam jeszcze posadzić, żeby nie było chwilami pusto.

w zeszłym roku też wszystkie nisko przycięłam, przybyło mi kilka nowych odmian do cięcia, ale one tez się tnie tak samo.

U mnie na brzozowej jeżówki cierpią, prawie nic nie rosną więc planuję je stamtąd zabrać, a posadzić może perovską, która suszę lubi.
A Ty masz brzozy tylko za huśtawką czy jeszcze gdzieś, bo nie kojarze?

lojalna_ 21:39, 01 mar 2017

Jak ja te zaległości ogarnę ? Chyba nie dam rady ....ale już zaczelas pięknie sprzątać .ja temat drogi?
lindsay80 21:39, 01 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Buxiol miłosny . Wideofon juz mam.

No cieszę się, że Cię widzę
Ale co ja czytam wideodomofon już jest, wzgardziłaś pomocą, nieładnie, grożę paluszkiem!

Ale dzięki Wam eMa do działania zmotywowałam i w końcu monitoring wokół domu działa, my z wideodomofonu rezygnujemy, wystarczy domofon, bo kamera na przodzie obejmuje cały front i nawet tablice rejestracyjne da się odczytać jak jakieś auto stoi na drodze, także nic nam więcej nie potrzeba.
lindsay80 21:42, 01 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Właśnie miałam pytać o przycięcie Eden. Jak będziesz z nią postępowaw tym roku? Moja zeszłoroczna dlugo siedział w pojemniku zanim ją wkopałam i nie kwitła.

U Edenki zostawia się główne pędy, a wycina poboczne i drobne.
Jak już będzie bliżej tego cięcia to odszukam relacje zdjęciowe od dziewczyn, które mi w zeszłym roku podsyłały, będę o Tobie pamiętać
lindsay80 21:47, 01 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Jak ja te zaległości ogarnę ? Chyba nie dam rady ....ale już zaczelas pięknie sprzątać .ja temat drogi?

Nawet nie próbuj Jolu tylko podczytuj na bieżąco

W temacie drogi działo się i jeszcze będzie się działo, środkowy paluszek w stronę tych co rzucają kłody pod nogi i trzeba robić swoje, na szczęście coraz więcej ludzi jest po właściwej stronie mocy
_Martini_ 21:50, 01 mar 2017

Brzozy te za hustawką tak nam się podobają, że w tym roku lada chwila wsadzam kolejne trzy w innym miejscu. I tam właśnie już mam orliki, irysy i czosnki. Ogólnie uwielbiam brzozy i jak przez całą zimę przeglądałam w necie różne inne drzewa, to i tak zawsze wracałm do brzóz. Chyba za te białe pnie i lekkie ażurowe korony.

O cięciu Edenki będę się przypominać.