Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..
Zwrócili uwagę na ilość siewek które wszędzie mam.. i było pytanie co z tym robię... wiec rzekłam, że idą w dobre ręce ... Zaskoczeni byli, że tak mi się wszytko wysiewa.. wytłumaczyłam, że to dzięki temu, że nie przesadzam z pieleniem i ....nie używam pazurków. Coś tam bełkotałam o jeżówkach, uprawie i odmianach.. jak przyszło do wybrania najfajniejszych to dziura w mózgu się zrobiła... i nie pozostało nic innego jak krzyknąć "cięcie" ha, ha, ha, ha.. klepki mi sie zagotowały...
Siewki werbenkowe... jakbym nie powysyłała iluś setek werben.. to jejku co to by tu było... busz werbenowy..
narazie rosną tam tylko żurawki i buksy, dlatego dodałabym tylko trawki, żeby nie za dużo gatunków w tak małym i ciasnym miejscu się znajdowało, pola do popisu nie ma ale Twoje spojrzenie bardzo mi się podoba na pewno będą trawki dobrze, że piszesz o red baronie, nie wiedziałam, że wolno rośnie, ja tak mam, że naoglądam się już dużych, rozrośniętych okazów i wydaje mi się, że w rok też takie będę miała. Jagoda jeszcze dobry pomysł podsunęła z zasłonięciem tego murku, może zamiast irgi wsadzić bluszcz zimozielony? On ( to wiem) rośnie wolno i zasłoniłby od wewnętrznej strony murek, czy to za dużo z tym bluszczem?
Moje jarzmianki zaczęły produkować nasionka. Czy ktoś chce, żeby mu zebrać? Mi się same w ub. roku wysiały w ilościach hurtowych, ładnie rosną, szybciutko. Mam nasiona tych najzwyczajniejszych białych i delikatnie różowych.
Ewcia, dzięki ale szczerze się przyznam, że gdzie bałagan, niedoróbki, nie pokazuję trawa nie skoszona, czasu brak, chwasty do nieba, wąsy zamiast kantów, bukszpany zaczynają chorować,oprysk dla nich i dla róż potrzebny, a nie ma kiedy i tak w ogrodzie jest i ładnie i nieładnie miejscami, ale cóż poradzić, cieszę się tym ładnym
te skorupkowe ślimaki zżerają bukszpany i potem żółkną liście, mus co rano i wieczorem zbierać, sypię im jedzonko, a mimo to, zniszczeń pełno..
te mnie obrzydzają..fuj
hosty jak sito
tu mam wyjątkową hostę i co, wygląda strasznie
zdjęcia wcześnie rano, bo walka z ślimakami
i do zneutralizowania, coś przyjemnegomieczyki się wykładają, ścinam i do wazonu, już więcej u mnie mieczyków w ogrodzie nie będzie, nawet ich nie wykopuję
Posadziłbym 3 buksy na planie trójkątu od najwiekszego do najmniejszego Możesz wykorzystac te co masz tylko dosadź jeszcze dużego z tyłu
Te gwiazdki to miejsce na trawę Może turzyca Frosted Curls Ma fajny poczochrany pokrój
Nad baronem bym sie zastanowił Bardzo powoli rośnie i nie jest efektowny Można by tam dać kepki turzycy biczkowatej Bronze form dla kontrastu z liśćmi żórawek ale one są dość ekspansywne po rozłożeniu i zasłoniły by żórawki A może już tam nic nie sadzić bo i tak tego wiele
Teraz z kolorami to nie tak hop-siup.. dlatego jeżówki królują I rudbekie.. hortensje..
Drugie tłoczenie róż się zaczęło, ale jakieś mizerne w tym roku... nawet nie widać tych róż..