Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Eksperymentarium 15:39, 06 sie 2014

Do góry
Vanilki niestety mimo podpierania leżą na ziemi. .. nie wiem co z nimi robic. I slabo rosną. .
Eksperymentarium 15:38, 06 sie 2014

Do góry
Domek w bambusach

Eksperymentarium 15:37, 06 sie 2014

Do góry
Mamy już oświetlenie! !! I pojawila się biżuteria

Klonik wypusicil czerwoną łapkę, od slonca calkiem mi zzielenial....
st
Eksperymentarium 15:35, 06 sie 2014

Do góry
Angela - zobaczylam na wycieczce w Rosarium, pokochałam i upchnelam u siebie. Calkiem inna i cudna.
Eksperymentarium 15:33, 06 sie 2014

Do góry
Gospel sadzona miesiac temu więc dopiero się zbiera ale kolor ma przepiekny....
Eksperymentarium 15:31, 06 sie 2014

Do góry
Wczoraj to jednak dziś
Zielone Centrum Spokoju 15:25, 06 sie 2014

Do góry
Oto Gustaw sprzed prawie 4 lat. Wtedy jeszcze okaz zdrowia.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:24, 06 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Jeżówki są przepiękne!

Zgadzam sie w całej rozciągłości...

I widzę zmianę nazwy wątku..

Colorburst Orange.. jeszcze gdzieś powinnam je mieć.. trzeba wsadzić w jedna kupkę..

Marmalade już sie przebarwiła.. a był taki intensywny pomarańcz.

Zielone Centrum Spokoju 15:20, 06 sie 2014

Do góry
Lilie z końca czerwca br.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:17, 06 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.

Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)

Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.

Muminek zachwycający

edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale

Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..
Zwrócili uwagę na ilość siewek które wszędzie mam.. i było pytanie co z tym robię... wiec rzekłam, że idą w dobre ręce ... Zaskoczeni byli, że tak mi się wszytko wysiewa.. wytłumaczyłam, że to dzięki temu, że nie przesadzam z pieleniem i ....nie używam pazurków. Coś tam bełkotałam o jeżówkach, uprawie i odmianach.. jak przyszło do wybrania najfajniejszych to dziura w mózgu się zrobiła... i nie pozostało nic innego jak krzyknąć "cięcie" ha, ha, ha, ha.. klepki mi sie zagotowały...

Siewki werbenkowe... jakbym nie powysyłała iluś setek werben.. to jejku co to by tu było... busz werbenowy..

Kwiaty z ogródka Marty :) 15:16, 06 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
A ja bym to zrobił tak

Trzmieliny na pni nie polecam bo lubi marznąć

Posadziłbym 3 buksy na planie trójkątu od najwiekszego do najmniejszego Możesz wykorzystac te co masz tylko dosadź jeszcze dużego z tyłu

Te gwiazdki to miejsce na trawę Może turzyca Frosted Curls Ma fajny poczochrany pokrój

Nad baronem bym sie zastanowił Bardzo powoli rośnie i nie jest efektowny Można by tam dać kepki turzycy biczkowatej Bronze form dla kontrastu z liśćmi żórawek ale one są dość ekspansywne po rozłożeniu i zasłoniły by żórawki A może już tam nic nie sadzić bo i tak tego wiele

narazie rosną tam tylko żurawki i buksy, dlatego dodałabym tylko trawki, żeby nie za dużo gatunków w tak małym i ciasnym miejscu się znajdowało, pola do popisu nie ma ale Twoje spojrzenie bardzo mi się podoba na pewno będą trawki dobrze, że piszesz o red baronie, nie wiedziałam, że wolno rośnie, ja tak mam, że naoglądam się już dużych, rozrośniętych okazów i wydaje mi się, że w rok też takie będę miała. Jagoda jeszcze dobry pomysł podsunęła z zasłonięciem tego murku, może zamiast irgi wsadzić bluszcz zimozielony? On ( to wiem) rośnie wolno i zasłoniłby od wewnętrznej strony murek, czy to za dużo z tym bluszczem?
Zielone Centrum Spokoju 15:15, 06 sie 2014

Do góry
Nasturcje na pryzmie kompostowej

Ogródkowe perypetie:) 15:12, 06 sie 2014

Do góry
abiko napisał(a)

Podoba mi się to przenikanie kolorów! Piękne!
Ogródkowe perypetie:) 15:07, 06 sie 2014

Do góry
kosmos

Ogródkowe perypetie:) 15:05, 06 sie 2014

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:05, 06 sie 2014

Do góry
Moje jarzmianki zaczęły produkować nasionka. Czy ktoś chce, żeby mu zebrać? Mi się same w ub. roku wysiały w ilościach hurtowych, ładnie rosną, szybciutko. Mam nasiona tych najzwyczajniejszych białych i delikatnie różowych.

Tak teraz wyglądają (kilka dni temu)

różowawe

białe

Ale w słoneczku śliczne mają kwiatki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 06 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko pięknie u Ciebie ,kwiatuchy cudne kwitną

Ewcia, dzięki ale szczerze się przyznam, że gdzie bałagan, niedoróbki, nie pokazuję trawa nie skoszona, czasu brak, chwasty do nieba, wąsy zamiast kantów, bukszpany zaczynają chorować,oprysk dla nich i dla róż potrzebny, a nie ma kiedy i tak w ogrodzie jest i ładnie i nieładnie miejscami, ale cóż poradzić, cieszę się tym ładnym
te skorupkowe ślimaki zżerają bukszpany i potem żółkną liście, mus co rano i wieczorem zbierać, sypię im jedzonko, a mimo to, zniszczeń pełno..

te mnie obrzydzają..fuj
hosty jak sito

tu mam wyjątkową hostę i co, wygląda strasznie
zdjęcia wcześnie rano, bo walka z ślimakami

i do zneutralizowania, coś przyjemnegomieczyki się wykładają, ścinam i do wazonu, już więcej u mnie mieczyków w ogrodzie nie będzie, nawet ich nie wykopuję

Kwiaty z ogródka Marty :) 15:05, 06 sie 2014

Do góry
A ja bym to zrobił tak

Trzmieliny na pni nie polecam bo lubi marznąć

Posadziłbym 3 buksy na planie trójkątu od najwiekszego do najmniejszego Możesz wykorzystac te co masz tylko dosadź jeszcze dużego z tyłu

Te gwiazdki to miejsce na trawę Może turzyca Frosted Curls Ma fajny poczochrany pokrój

Nad baronem bym sie zastanowił Bardzo powoli rośnie i nie jest efektowny Można by tam dać kepki turzycy biczkowatej Bronze form dla kontrastu z liśćmi żórawek ale one są dość ekspansywne po rozłożeniu i zasłoniły by żórawki A może już tam nic nie sadzić bo i tak tego wiele
Ogródkowe perypetie:) 15:03, 06 sie 2014

Do góry
Na początek pokarzę wam parę zdjęć z rabat pod Wawelem.. powaliły mnie na kolana jeżówkipiękne kosmosy i dalie

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:01, 06 sie 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu Twoje jeżówki są cudowne , jak zawsze pięknie, zdrowo, kolorowo.
Zaglądam i macham

Teraz z kolorami to nie tak hop-siup.. dlatego jeżówki królują I rudbekie.. hortensje..
Drugie tłoczenie róż się zaczęło, ale jakieś mizerne w tym roku... nawet nie widać tych róż..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies