Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mariusz 19:34, 13 paź 2014

Piękna jesienna sceneria , a ja dopiero sadzę pierwsze drzewa liściaste, takie mićkie - po kolano, które dopiero za kiiiiilka dobrych lat zachwycą przebarwieniami, ale pocieszam się, że w ogrodzie czas szybko leci .
Pozdrawiam
Agania 10:20, 14 paź 2014

07_Rene napisał(a)

Nadrabiam zaległości i czytam.... że dziki.... i aż zamarłam, bo jak u Ciebie, skąd, dlaczego, jakie szkody zrobiły - setka myśli biega mi po głowie, zanim dojrzałam całe zdanie Po swoich "przygodach" to jestem już trochę sfiksowana Ale śię uśmiałam. Twój dziki ogród jest uroczy Kloniki bardzo mi się podobają.

......uśmiałam się sama z tych dzików......mojego ogrodu już w tym roku do końca nie ujarzmię, bo jestem już zmęczona i już tęsknię za wiosną

Mój shirasawa w jesiennej odsłonie
Agania 10:22, 14 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Ale masz tam piękny heliotrop, ja też go lubię

Fajny jest, jego kolorystyka i jego zapach, jest cudny
Agania 10:25, 14 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
Obłędne kolory w ogrodzie, trudno się zdecydować, które zdjęcie piękniejsze Niech jesień u Ciebie trwa jak najdłużej

Jest kolorowo i słonecznie i pomyliły jesień z wiosną
magnolia

płomyk
Agania 10:26, 14 paź 2014

ModraSowa napisał(a)
I jak tu nie kochać jesieni... pięknie nas przygotowuje do zimy.
Pozdrawiam Agatko.

Nawet o niej nie myśl......niech trwa jesieńi takie temperatury jak teraz

mój najmłodszy kulasek
Agania 10:31, 14 paź 2014

Napia napisał(a)

Jakie piękne widoki! Jak z obrazka Agatko, Twój ogród jesienią przyprawia mnie o drżenie serca czas kupić melisę
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, kolorki i widoczki ogrodowe powinny cię uspokajać

Żarówy ogrodowe już były, to teraz niej krzykliwie
Agania 10:43, 14 paź 2014

Napia napisał(a)

Dopisuję do listy na przyszły rok Ślicznie wygląda i czytam, że wdzięczna i bezproblemowa. A długo kwitnie?

Odętka dość długo kwitnie, ale w grupce, bo jedne kwiaty przekwitją, a drugie zaczynają kwitnienie
Agania 10:53, 14 paź 2014

Napia napisał(a)

Nie wiedziałam, że masz Amamogawę w ogrodzie... jak się sprawuje? Ja po zimie z trzech mam dwie, ale wiosną uzupełnię braki.

Bardzo różnie, w pierwszym roku chorowała, w drugim roku pięknie kwitła, w trzecim roku koty zrobiły sobie z niej drapak...brr, jak ta kora wygląda...bożesz, wściekłam się na te moje kocury, drzewo sobie radzi, ale korona nie rozrasta się za bardzo, drzewo wygląda u mnie raczej mizernie, rośnie na glinie w miejscu podmokłym, nigdy lepiej nie będzie wyglądać, posadziłam ją jeszcze przed nawiezieniem ziemi na rabaty, w celu ich podwyższenia, żeby korzenie nie zalegały w mokrym........podłożu.

Dla jej pięknych kwiatów warto ją mieć w ogrodzie no i ładnie się przebarwia
Agania 10:56, 14 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu, strzał w dziesiątkę Twoja rada. Zbieram rośliny i czekam do wiosny, bo teraz to byłoby byle jak "na szybko".

Ewa, cieszę się, że udała mi się podpowiedź, myślę podobonie jak Ty
Agania 10:58, 14 paź 2014

Mariusz napisał(a)
Piękna jesienna sceneria , a ja dopiero sadzę pierwsze drzewa liściaste, takie mićkie - po kolano, które dopiero za kiiiiilka dobrych lat zachwycą przebarwieniami, ale pocieszam się, że w ogrodzie czas szybko leci .
Pozdrawiam

Aż za szybko z tym czasem, ja mam też jeszcze sporo do obsadzenia, ale ogród zasługuje na wszystko

pozdrawiam