Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Juzia 22:11, 12 paź 2014

Hehehe...ale Ci pojechała z tymi drzewami
Wybieraj
Toszka 22:30, 12 paź 2014

A czy koniecznie musi być to drzewo? Nie lepiej "podłogę" zrobić na jasno, np. zółto-biało-zielono, toż tam się prosi by host nasadzić, bruner, carexów, miskantów, można dereni o biało-zielonych liściach....w to biało lub żółto kwitnące byliny
Mathildis 23:25, 12 paź 2014

Toszka napisał(a)
A czy koniecznie musi być to drzewo? Nie lepiej "podłogę" zrobić na jasno, np. zółto-biało-zielono, toż tam się prosi by host nasadzić, bruner, carexów, miskantów, można dereni o biało-zielonych liściach....w to biało lub żółto kwitnące byliny

Jak dla mnie może być ale eM twierdzi że mamy za mało drzew on nie uznaje krzewów i bylin ...
jutro popatrzę pod tym kontem
Dzięki Toszko za radę i odwiedzinki
polinka 07:34, 13 paź 2014

Aniu buczki często chorują. Dużo osób walczy ze zdobniczką, w szkółkach też można często zobaczyć chore buki. Ja z moim walczyłam prawie cały sezon, choć walka wygrana to dziękuję za te nerwy i tony chemii

Wczoraj oglądając działki myślałam o Twoim leśnym ogrodzie Widziałam piękną, na polanie w środku lasu.Po prostu cudo Niestety cena zaporowa Ale szukam dalej...

Spokojnego tygodnia
aga_pe 09:37, 13 paź 2014

szukasz działeczki? U mnie są, ale nie w lesie....pod lasem
Mala_Mi 09:34, 14 paź 2014

Mój też uznawał drzewa, krzewy i trawnik.. teraz do kwiatków się przekonał.. z wyjątkiem róż.. tych nie lubi
Zielona 09:42, 14 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Dzięki Agnieszko za następne drzewka do lekturowania... mam o czym myśleć do wiosny ... bo ja zawsze długo myślę

To ja dodam metasekwoję goldrush, którą mam u siebie. Żółta cały sezon. Jak słoneczko.

Jest jeszcze brzoza omszona aurea /cały sezon takie ma liście/
fotka stąd: http://www.szkolka-przytok.pl/pl/p/Brzoza-omszona-Aurea/6685

renatamama3 18:21, 14 paź 2014

Jak ,to zobaczyłam pomyślałam o Tobie.
http://www.ogrody.wirtua.com/PartnerGaleria2Szczeg.asp?PartnerID=26&PartnerGaleria2ID=74
i to
http://www.wymarzonyogrod.pl/zakladanie-ogrodu/pomysly-na-ogrod/aranzacja-ogrodu-rosliny-do-ogrodu-w-stylu-angielskim,23_2009.html
Mathildis 20:59, 14 paź 2014

polinka napisał(a)
Aniu buczki często chorują. Dużo osób walczy ze zdobniczką, w szkółkach też można często zobaczyć chore buki. Ja z moim walczyłam prawie cały sezon, choć walka wygrana to dziękuję za te nerwy i tony chemii

Wczoraj oglądając działki myślałam o Twoim leśnym ogrodzie Widziałam piękną, na polanie w środku lasu.Po prostu cudo Niestety cena zaporowa Ale szukam dalej...

Spokojnego tygodnia

Podczytywałam Twój i inne wątki gdy opisywaliście dość trudną walkę ze zdobniczką... mam od 4/5 lat 3 buki (1 szczepiony pendula i 2 Purple Fountain) i na żadnym nie miałam mszycy... oczywiście nie wyklucza to problemów z tymi drzewami w późniejszym czasie.
Dzięki za opinię... jeden "-" więcej na buka jak na razie

Nam działka trafiła się niczym ślepej kurze ziarno
Mathildis 21:03, 14 paź 2014

aga_pe napisał(a)
szukasz działeczki? U mnie są, ale nie w lesie....pod lasem

Pod lasem zdecydowanie lepsza ... ściana zieleni jest, trochę cienia również, a nie ma utrudniających zakładanie ogrodu korzeni, wpadających do rynien liści/ igieł, cienia na caaaałej działce, jest dużo większa swoboda w aranżacji ogrodu... do rosnących drzew trzeba dostosowywać wielkość i kształt rabat.
Ja teraz wybrałabym pod lasem