A czy koniecznie musi być to drzewo? Nie lepiej "podłogę" zrobić na jasno, np. zółto-biało-zielono, toż tam się prosi by host nasadzić, bruner, carexów, miskantów, można dereni o biało-zielonych liściach....w to biało lub żółto kwitnące byliny
Dzięki Toszko za radę i odwiedzinki
Aniu buczki często chorują. Dużo osób walczy ze zdobniczką, w szkółkach też można często zobaczyć chore buki. Ja z moim walczyłam prawie cały sezon, choć walka wygrana to dziękuję za te nerwy i tony chemii
Wczoraj oglądając działki myślałam o Twoim leśnym ogrodzie Widziałam piękną, na polanie w środku lasu.Po prostu cudo Niestety cena zaporowa Ale szukam dalej...
Podczytywałam Twój i inne wątki gdy opisywaliście dość trudną walkę ze zdobniczką... mam od 4/5 lat 3 buki (1 szczepiony pendula i 2 Purple Fountain) i na żadnym nie miałam mszycy... oczywiście nie wyklucza to problemów z tymi drzewami w późniejszym czasie.
Dzięki za opinię... jeden "-" więcej na buka jak na razie
Nam działka trafiła się niczym ślepej kurze ziarno
Pod lasem zdecydowanie lepsza ... ściana zieleni jest, trochę cienia również, a nie ma utrudniających zakładanie ogrodu korzeni, wpadających do rynien liści/ igieł, cienia na caaaałej działce, jest dużo większa swoboda w aranżacji ogrodu... do rosnących drzew trzeba dostosowywać wielkość i kształt rabat.
Ja teraz wybrałabym pod lasem