Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:58, 06 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ania a czemu wywaliłaś juki?? W ogóle czy przenioslaś gdzieś indziej?? Bo ja się właśnie mocno zastanawiam nad swoimi...

Wyrzuciłam... mam w innym miejscu i wystarczy.
Juki są piękne, ale nie nadają sie na rabatę... ciężko coś z nimi skomponować. One mogą rosnąć same na rabacie.. wtedy są fajne, a na bylinowej rabacie są tylko utrapieniem.. Ja przynajmniej nie umiałam ich wkomponować.

Jakieś dzisiejsze migawki z ogrodu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:55, 06 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

dla mnie wyglądają jak główki jakiś egzotycznych ptaków, które nastroszyły piórka, świetne!

Główki kwiatowe są duże ... to duże ptaki

A to kosmosy...

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:53, 06 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Teraz faktycznie piękne sa.Nie widzę takiej bardzo ciemnej.To różowe to gaura, u mnie zmarzła albo wygniła.

Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma

A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:44, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I zdjęcie które mi sie bardzo podoba ..... i tyle tylko mam

Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.

Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)

Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.

Muminek zachwycający

edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale
Plamy na trawniku 14:37, 06 sie 2014

Do góry
[img
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:33, 06 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Piękna ta róża.Miłego dnia.
Ogród na glinie 14:32, 06 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
I jeszcze jedna sprawa.
Myślę, że mój żwirek jest zbyt szary. Słupki niby szare, ale jednak wpadające w beż. Spójrzcie, czyż nie razi po oczach? Dopiero w zestawieniu z kostką brukową to zauważyłam. Wszystko wokół jest bardziej beżowe, stonowane. Mogę go jeszcze nadebrać z wierzchu i dać na dno wokół warzywnika który dopiero powstanie. A na wierzch bardziej beżowy żwirek.
Co Wy na to?

i nie wiem jak poukładać kamienie, ale wydaje mi się że wśród sosenek i lawend byłoby im dobrze
tylko znowu ten szary żwirek się odznacza:

Wg.mnie kontrasty są ładne.
Możesz dać inny kolor dużych kamieni albo dać jakiś ciekawy "dinks" ozdobny.
Możesz też wymienić żwirek na bardziej szary skoro cię razi.
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 14:28, 06 sie 2014

Do góry
Witajcie Kochani Zaganiana jestem... Ale zdążyłam zrobić focie przed pracą mój ogródeczek ...

Dziwaczki... Różowy...

Żółty...

Kącik leśny

Cynie, aksamitki, godecje, czekam na astry

Na rabacie tytoń ozdobny, dziewanna, kosmosy, aksamitki, smagliczka nadmorska, kocanki, nasturcje, godecje wielkokwiatowe, krwawnik pospolity, słoneczniki, chabry..

Życie w wiejskim ogrodzie 14:27, 06 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

kolorki bajeczne, jeżówki piękne
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 14:08, 06 sie 2014

Do góry
eda napisał(a)
Tak sposób Hani najlepszy narazie niech wiszą chyba że zauważysz że zaczynają plamieć ale to dopiero jak więcej deszczu pada to wtedy trzeba te plamiate zaraz usuwać i te ładniejsze zielone na okienko Ja swoje wczoraj musiałam lepiej powiązać rozrosły się mam takie koktailowe i troszkę większe Buziole zostawiam Awatarek śliczny pozdrawiam odwiedzających

Tak zrobię Edziu śliczny dziwaczek takiego nie mam

Buziaki
Kwiaty z ogródka Marty :) 14:04, 06 sie 2014

Do góry
no..zebrałam się na odwagę i uwaga wklejam

1 - żurawka amber waves
2 - żurawka NN
3 - bukszpany
4 - Red Baron
5 - buszpan/trzmielina na pniu

drugi rzut na rabatkę

lub ewentualnie z inną trawką, np.carex frosted curls - małe kępki może będzie bardziej tu pasowała jak Red Baron ?

te kropki z wąsami to małe trawki
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 06 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękny zakup liliowy ja też nie miałabym problemu z wyborem fryzjera czy lilii a jeżówki wypas ja muszę na nowo chociaż trochę pokupować, bo niektórych mi "brakuje"

Rozumiem ból z powodu braków...
Moje nowe Margerytki (złocienie)..... chyba Aglaya

A ten kupiony jako złocień pełny biały...

Ogród na glinie 13:58, 06 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Efekty mojej wczorajszej pracy:

i pytanie czy dokupić te żuraweczki co już są (narazie nie mam czym po nie pojechać), czy może jednak kontynuować różowymi żurawkami Georgia Peach, które właśnie rozmnażam

wrzośce do przeniesienia i tutaj mają iść 3 trzmieliny na pniu, chcę żółte, pytanie co im w nogi dać
nie wiadomo też co ja tam zastanę na tych 45 cm, czy będzie dość głęboko dla trzmielin...

Ja proponuję różowe żurawki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:58, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pink Poodle... te prawie same stoją.. wyjątkowo sztywna odmiana.

dla mnie wyglądają jak główki jakiś egzotycznych ptaków, które nastroszyły piórka, świetne!
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 13:55, 06 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
i moj tulipanowiec rok temu i dzisiaj
w sumie to jestem troche przerazona tempem wzrostu

Tulipanowiec urósł b. szybko, nie było problemów po zimie ?
ale tez wokół tulipanowca jak się zmieniło ...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:55, 06 sie 2014

Do góry
Kochani potrzebuję waszej pomocy. Mam trzy rabaty do wykończenia i wielką pustkę w głowie. Brakuje w nich koloru. Wszystko jest zielone takie monotonne. Doradźcie proszę co tam doradzić żeby było miło i przyjemnie. Za wszystkie rady i wskazówki z góry bardzo dziękuję
To pierwsza rabata : zawijasek z bukszpanu klon flamingo w środku a po lewej pęcherznica

Druga rabata to mój nieszczęsny trójkąt bermudzki :jest na niej świerk srebrny trzy jałowce obok miskanty i hortensja ogrodowa a poniżej 4 golden tufet

oraz trzecia rabatka która fajnie wygląda tylko wiosną kiedy kwitną magnolie i azalie a później już tylko zieleń dosadziłam jeszcze obok wiśni dwa żółte berberysy "maria" a na dole myślałam żeby posadzić wrzośce lub wrzosy . Co o tym myślicie?

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:54, 06 sie 2014

Do góry
Maja odkryła u mnie kilka odmian jeżówek .. o których zapomnialam...
Najbardziej podobały się pomarańczowe... i pomarańczowa rabata, chociaż to nei jej kolory ... decyzja o wyrzuceniu juk była słuszna
Chociaż rabata nieskończona i młoda.. to dostałą swoje 5 minut w TV... i mam pomysła co dołożyć do moich "cycków" z tawułami.. by dopasować je do otoczenia bez wyrzucania... pomarańczowe róże.
Specjalistki różane..co polecacie w tym kolorze???
To się spodobało... ale i tak najbardziej chyba podobałą sie kałuża

jeżówka Secret Pride (chyba )

A tu jest ileś odmian... Lelia, Hot Lava, Harvest Moon, Green Jewel, Supreme Cantalupe (nie kwitnie jeszcze), Maui Sunshine

Tu też znalazła sie jeszcze jedna odmiana.... a ja łażąc po ogrodzie kilka zapomnianych i zrośniętych odnalazłam.. pora je wyciągnąć z zapomnienia.

Ogród na glinie 13:44, 06 sie 2014

Do góry
A tutaj 1 kwiatek lawendy. Może miesiąc rośnie? A podwoiła swoją objętość.

Ogród na glinie 13:43, 06 sie 2014

Do góry
I jeszcze jedna sprawa.
Myślę, że mój żwirek jest zbyt szary. Słupki niby szare, ale jednak wpadające w beż. Spójrzcie, czyż nie razi po oczach? Dopiero w zestawieniu z kostką brukową to zauważyłam. Wszystko wokół jest bardziej beżowe, stonowane. Mogę go jeszcze nadebrać z wierzchu i dać na dno wokół warzywnika który dopiero powstanie. A na wierzch bardziej beżowy żwirek.
Co Wy na to?

i nie wiem jak poukładać kamienie, ale wydaje mi się że wśród sosenek i lawend byłoby im dobrze
tylko znowu ten szary żwirek się odznacza:
Ogród pod bukami 13:37, 06 sie 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
dostalam żurawkowego oczopląsu
kupilam 9 Berry Smooth ale kusily mnie krwisto czerwone Fire Alarm
sami zobaczcie

gdzie jest taki niesamowity wybór ?? rabatka nowa bardzo fajna, wszystko do siebie pasuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies