Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 07:02, 13 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Agnieszko, u Ciebie trochę letnio, trochę jesiennie, a nawet pierwiosnki zakwitły Pozdrawiam

Dziwna ta jesień... liście leżą na trawniku, a temperatury typowo letnie Czy do jurajskiego przyszła już jesień? Muszę to sprawdzić
ModraSowa 09:03, 13 paź 2014

Pozdrowienia od Mazowsza dla Wielkopolski
yolka 10:00, 13 paź 2014

Przybiegłam pozdrowić słonecznie, a u Ciebie jaka pogoda?
Napia 12:48, 13 paź 2014

I Wielkopolska pozdrawia Mazowsze
Napia 12:50, 13 paź 2014

yolka napisał(a)
Przybiegłam pozdrowić słonecznie, a u Ciebie jaka pogoda?

Dziękuję Jolu u nas dziś prawdziwa złota jesień aż żal, że za oknem
Miłego dnia
bql3 19:38, 13 paź 2014

Agnieszko,

witaj, no widzę że się odważyłaś na tę potrawę - BRAWO! .... ja to robię tak, że ciasto wieszam od razu przed wrzuceniem na patelnię razem z kapustą w misce ( poszatkowaną oczywiście ! ) a następnie wrzucam na patelnię. I uprzedzam to musi się dość długo smażyć - dusić ( ja to robię do 20 minut nawet ) to po to aby kapustka wraz z tym ciastem się ścięła a kapust zrobiła się mięciutka a dopiero potem kolejne składniki a następnie trzy plastry boczku ..itd.
Ale ja niczym sam wykonałem w kuchni moje pierwsze Okonomiyaki to na Youtube obejrzałem chyba z 15 różnych filmików - które pokazywały sposoby przyrządzania tego potrawy. A sekret właśnie tkwi w cieście i w jajku - bo jajko też możesz przyrządzić na dwa sposoby : osobno smażysz w formie omletu osobno lub też wraz z ciastem wykonuję tę drugą opcję; ... ciasto razem z kapustą wymieszane i całość na patelni smażę -czyli mieszam ciasto wraz z jajkiem razem + kapusta, oraz kolejne składniki.
No i trzeba w całości obracać - nie mieszać a obracać!

pozdrawiam
Jan

ps,

...ale przyznam Ci się, że za pierwszym razem przyrządziłem bezbłędnie.
Napia 19:54, 13 paź 2014

bql3 napisał(a)
Agnieszko,

witaj, no widzę że się odważyłaś na tę potrawę - BRAWO! .... ja to robię tak, że ciasto wieszam od razu przed wrzuceniem na patelnię razem z kapustą w misce ( poszatkowaną oczywiście ! ) a następnie wrzucam na patelnię. I uprzedzam to musi się dość długo smażyć - dusić ( ja to robię do 20 minut nawet ) to po to aby kapustka wraz z tym ciastem się ścięła a kapust zrobiła się mięciutka a dopiero potem kolejne składniki a następnie trzy plastry boczku ..itd.
Ale ja niczym sam wykonałem w kuchni moje pierwsze Okonomiyaki to na Youtube obejrzałem chyba z 15 różnych filmików - które pokazywały sposoby przyrządzania tego potrawy. A sekret właśnie tkwi w cieście i w jajku - bo jajko też możesz przyrządzić na dwa sposoby : osobno smażysz w formie omletu osobno lub też wraz z ciastem wykonuję tę drugą opcję; ... ciasto razem z kapustą wymieszane i całość na patelni smażę -czyli mieszam ciasto wraz z jajkiem razem + kapusta, oraz kolejne składniki.
No i trzeba w całości obracać - nie mieszać a obracać!

pozdrawiam
Jan

ps,

...ale przyznam Ci się, że za pierwszym razem przyrządziłem bezbłędnie.

Janie, znam tę potrawę od dawna, ale nie za często ją robię bo albo placki są dopieczone, ale chrupiące, albo dopieczone, ale takie miękkie inna rzecz, że ja daję plastry wędzonki na ciasto jeszcze surowe, więc może powinnam zmodyfikować przepis może następnym razem spróbuję
monteverde 23:38, 13 paź 2014

Agnieszko wpadłam z rewizytą a tu samo słowo pisane, popraw się Waćpani i wrzuć kilka fotek pozdrówka ach zostawię różyczkę żeby było weselej

czosnki i tulipki sadzi się nawet w listopadzie jak cieplo tylko narcyzy trzeba posadzić w sierpniu
Napia 08:19, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)
Agnieszko wpadłam z rewizytą a tu samo słowo pisane, popraw się Waćpani i wrzuć kilka fotek pozdrówka ach zostawię różyczkę żeby było weselej

czosnki i tulipki sadzi się nawet w listopadzie jak cieplo tylko narcyzy trzeba posadzić w sierpniu

Cóż powiedzieć na takie dictum, Mościa Pani? Robi się
Różyczka cieszy mnie niezmiernie; pięknie ma pofalowane płatki
Niepotrzebnie się tak spieszyłam z sadzeniem cebulowych i czosnków, bo zaczęłam w połowie września. W przyszłym roku wystartuję później
A dla Ciebie kwiatek na miły początek dnia
Napia 08:25, 14 paź 2014

Jesienne chryzantemki