Jesiennie już .........ale za to kolorowo.........
To ten klonik którego wypatrzyły mi i wytargowały nasze łodzkie ogrodowiskowe dziewczyny w tym roku na wystawie w Piotrkowie w maju...był śliczny zieloniutki a teraz uwodzi liścmi w ostrym karminowym kolorze, normalnie świeci na tle trawnika
Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.
No i najnowszy nabytek - Tajga (w tle biała okrywowa Milky way) kolor jest przekłamany na tej fotce bo w rzeczywistości to ona jest taka purpurowa, bardzo ciemna, ciemniejsza niż Ascot :
Pozostałe róże albo jak Artemis juz odpoczywają albo jak Pastella maja pąki które raczej juz nie zdążą sie rozwinąć
Jestem z rewizytą piękny masz ogród i piękne w nim kwiaty i krzewy, gustowne nasadzenia Phantom jest przepiękny mój nie ma takich dużych kwiatostanów, co mu zadałaś?widzę, ze też masz Double Delight u niej każdy kwiatek jest innywrzuciłam u siebie trochę peonii naszukałam się tych zdjęć bo mam b. dużo nie wiem czy widziałaś? a kosmosy są piękne i nie tylko pełne
może coś byś jeszcze chciała wiedzieć o piwoniach to pytaj
słonka trochę było Takie sobie do cięcia sprawiłam thuja i cyprysik nie napiszę jakie bo nie wyraźnie muszę do poprawki się przejść bo sama ciekawa co to za odmiana
ja też jeszcze nie wszystkie posadziłam,cały czas coś przesadzama peonie nie wszystkie wkleilam, bo szukanie tych zdjęć zajęło mi ponad godzinę wiosną będę wklejać jak zakwitną