Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 11:57, 18 wrz 2014

Do góry
Buuu... nawet po zmniejszeniu rozmiaru, fotki wgrywają się w okropnej jakości...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:47, 18 wrz 2014

Do góry
Moje maluszki

Mała Eleczka 11:44, 18 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Mi też ta donica się nie widzi z kulkami, oderwana od "rzeczywistości", kulki na dole fajnie wyglądają.

No to się eM ucieszy

CHciałam zrobić nawiązanie do oczka. Nie skończyłam rysunku. Oczko miało być z tego samego materiału co donica i brzeżek trawnika.

Tak na szybko narysowałam teraz, bo po co dokładnie jak i tak tego nie bedzie

Mój zielony świat 11:42, 18 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Romantyczności
(Różanka, zakładana jesienią ubiegłego roku. Jestem zaskoczona jak szybko się rozrosła)

Justynko, nigdy tu nie byłam, a tu taka cudna różanka!
Miodzio

Edytuję: byłam już u Ciebie, ale tej różanki nie pamiętam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:42, 18 wrz 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:34, 18 wrz 2014

Do góry
Z kropelkami

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:33, 18 wrz 2014

Do góry
Widziałam u kogoś na forum żółte łubiny. Były śliczne. Ja mam tylko różowe i takie fioletowe.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:30, 18 wrz 2014

Do góry
U nas na aksamitki mówi się turki

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:23, 18 wrz 2014

Do góry
Tak to jest ta rabata, tylko skrócone jest ogrodzenie psa mniej więcej o połowę od końca - tam gdzie wysokie świerki. Tak właśnie jest to miejsce jak pisałam zaraz na wejściu chciałabym żeby było eleganckie mimo wybiegu psa i małego składziku na tym placyku. Ta strona z huśtawka już też tak nie wygląda tylko jest taka zmiana

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 11:21, 18 wrz 2014

Do góry
Dziewczyny, odkłądam więc cięcie wirzby i perukowca za wiosnę

a jak myślicie czy na wiosne mogłabym podzielić tę rozplenice na dwie mniejsze??

Podwórkowa rehabilitacja 11:17, 18 wrz 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Czyli młoda ja +10
Przykre, współczuję i życzę "pokonania" tych problemów - DUŻO ZDROWIA

Pięknie dziękuję, kwiaty śliczne, obus też. Właśnie biorę się za kontynuację szydełkowego obrusu z okrągłych elementów
A młoda zamierzam być do 80
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:17, 18 wrz 2014

Do góry
Przyjechał kurier i przywiózł książki na razie wydane w USA. Z niecierpliwością otwierałam i szukałam

Mam, znalazłam...ogród nie tylko bukszpanowy jest na 340 - 343 stronie obok ogrodu Andy Sturgeona.

Książka jest bardzo gruba i bardzo inspirujące zdjęcia, wspaniałe ogrody z całego świata, z Polski tylko jeden

Lista projektantów jest obszerna i nazwiska światowe, zemdleć można z wrażenia

Z tych osób, co na pewno znacie ich projekty są:

sir Edwin Lutyens, Gertrude Jekyll, Jo Thompson, Arabella Lennox-Boyd, Andrea Cochran (okładka amerykańska), Andrew Wilson, Chrostopher Bradley-Hole, Piet Oudolf (2 ogrody) Tom Stuart-Smith, Hellen Dillon, Charlotte Rove, Martha Schwarz (2 ogrody), Andy Sturgeon, Nigel Dunnett, Lucciano Giubbilei, Dan Pearson.

Są ogrody z USA (najwięcej - 24), Wielkiej Brytanii(21), Brazylii (2), Australii (4), Korei (1), Hiszpanii (2), Holandii (6), Polski (1), Japonii (2), Indii -proj, sir Edwin Lutyens !(1), Chin (2), Dubaju (1), Iranu (1), Francji (10), Włoch (1), Szwecji (1), Meksyku (1), Nowa Zelandii (1), Irlandii (2), Belgii (2), Libanu (1), Niemiec (1), Maroka (1). Luxemburga (1), Szwajcarii (1), Tajlandii (1). Nie zgodziła mi się ilość, ale już nie będę liczyć 2 raz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 18 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

to dalej ranna różyczka Angela, w pierwszym sezonie psioczyłam, teraz się zachwycam, warto ją mieć....i pachnie

Pamiętam Irenko Twoje "psioczenie" na tę różyczkę gdy ja już byłam nią zachwycona Mam ją u siebie 3 rok i dała czadu na czas wesela
Obok niej mam Pomponelę (też boska)oraz Elmshorn, który kwitnie do czasu opadów śniegu

Zrobiłaś swój ogród zjawiskowy a teraz te piękne wrzosy dokupiłaś i w cenie takiej jak ja lubię
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:12, 18 wrz 2014

Do góry
MarzenaG napisał(a)

a tu jeszcze tył ogrodu

Marzeno, czy dobrze kojarzę, że ta rabata jest od ławeczki pod jabłonką do końca siatki zarośniętej jakimś jednorocznym bluszczem?
To bardzo reprezentacyjne miejsce.
Ogród cichy i przytulny 11:12, 18 wrz 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Tymczasem zapraszam na mały spacer na dobranoc lub dzień dobry
Tu odkrywa się fragment nowej cienistej rabaty pod chorą jodłą

Zapraszam dalej powoli "zarastającą" ścieżyną

Dalej już ścieżka jest trochę szersza - w ryzach trzymane są roślniny po jej obu stronach

Moja jodła w całej okazałości - "podjadana" przez mszyce ale jeszcze stoi

Asieńko jak patrze na pierwsze zdjęcie to sobię mysle ,ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ,bo rabatka wyglada bardzo ładnie myśle ,ze jodła przeżyje a rabatka u jej stóp doda jej uroku
fotki pokazujesz całkiem nowe ,ujęcia super jestem zachwycona juz mi sie wydawało ,ze twój ogród poznałam ,a Ty mnie ciągle zaskakujesz
Asieńko miłego dzionka buziolki i do wieczorka
Podwórkowa rehabilitacja 11:10, 18 wrz 2014

Do góry
ryska napisał(a)

Asiu ja taka prawie 40
Jeśli chodzi o zdrowie to endoproteza przyniosła mi ulgę od bólu zwyrodnieniowego ale są problemy z mechanizmem części zamiennych, że się tak wyrażę Buziaki

Czyli młoda ja +10
Przykre, współczuję i życzę "pokonania" tych problemów - DUŻO ZDROWIA
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:01, 18 wrz 2014
Do góry
I jeszcze jedno pytanie mam. Jakie dać towarzystwo hortensjom przed nimi i za? Sebek zasugerował mi miskanty, podoba mi się ten pomysł, tylko nie wiem czy dać PRZED hortki miskanta ML czy ZA nie gracillimusa. Chodzi o miejsce, gdzie ta czarna falka, te skreślone krzewy stamtąd wyjadą. Od cyprysika do hortensji jest ok. 2m, a za nimi rośnie modrzew i biała róża - oba krzewy na pniu.Dać te miskanty rzędem? Może dodać jeszcze bukszpany i wtedy je poprzeplatać miskantami? Cyprysiki są niskie i wyższe nie będą, hortensje urosną i będą wyższym piętrem, to na ten moment tylko wszystko jest równe, bo młode.
Lawendowy zawrót głowy 10:49, 18 wrz 2014

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:49, 18 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oooo nowa pogodna pogodynka w tvn

Wszystko obejrzałam z bananem na twarzy. Miło było zobaczyć Twój ogród "na żywo"

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 10:45, 18 wrz 2014

Do góry
A ja u siebie najbardziej lubię takie połączenie- róża okrywowa The Fairy i lawenda. Nic odkrywczego .Oczywiście na przód rabaty lub na rabatę wąską po prostu. Ztyłu pasują świetnie szmaragdy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies