Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:08, 06 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Mam nadzieję tu świeżutkie dzisiejsze Larissy

Piękne! Mam na liście..
Wilcza Góra 08:03, 06 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Dzień dobry Ewuniu 1/3 za mną
Uwielbiam brzozy! U nas ich spoooro Zimowe obrazki w sierpniowy dzień.. Zachwycają.
Choroby i szkodniki świerków - ochojnik 07:59, 06 sie 2014

Do góry
Pytanie o pomoc w zwalczaniu ochojnika na dużych świerkach

lojalna_ napisał(a)
A to moje swierki od srodka oj ;(
wasze tez tak wygladają w srodku?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:57, 06 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

pluszak
Metamorfozy ogrodowe 07:50, 06 sie 2014

Do góry
miss_house napisał(a)
bogumila_bienko
BARDZO elegancka ta ścieżka! zachwycam się bez końca!
Gratulacje!!!
...i też się chętnie dowiem jak jest wykonana i czym utwardzona, no i jak się wchłania intensywny opad?

Jak napisałam wcześniej ,ścieżki są naturalne bez kostki i trawki,którą stale zarastał mech.Teren jest bardzo gliniasty,ciężki i dlatego ostatecznie zdecydowałam się na takie rozwiązanie.

...ścieżki są pochyłe...

i powstały trzy takie niby tarasy,ograniczone murowanymi murkami z kamienia.
Nie ma problemu ze stojąca wodą po deszczu, jedynie po intensywnych ulewach trzeba trochę skorygować powierzchnię ścieżek.
Taki surowy,naturalistyczny styl mi odpowiada,mam dosyć kostki na chodnikach w mieście i lubię sobie pospacerować po czystym piasku,działeczka jest typowo rekreacyjna,położona nad jeziorem.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:18, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

oblednie ale twoj ogrod sie zmienia i do takich pięknych widoków sąsiedzi sie przyczpiaja to sa osłami
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 07:18, 06 sie 2014

Do góry
Zbyszek Gazda o nie tylko bukszpanowym:

zbigniew_gazda napisał(a)
Trza takiego hiciora uczcić wierszykiem

Danusiu - Gratulacje oznajmiam krzykiem!
To nic że Wasz skarb osłania mur wysoki
Spece zobaczyli i puścili na Świat szeroki.

Jam jest robaczek malutki na tym padole
Też mam dwie rabatki po Twojej szkole.
Hortensje do nieba pięknie śmigają
I o Szefowej co dzień przypominają.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 06:56, 06 sie 2014

Do góry
Coś na dziś
W ogrodzie sucho jest bo nie padało z 2 tygodnie u mnie jak narazie wiec wszystko podlewam ręcznie

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 06:10, 06 sie 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Cudownie to wygląda...
pozdrawiam!
Mój jesienny ogród 02:55, 06 sie 2014

Do góry
Aniu, Rośliny są takie same i jeszcze więcej. Już pisałem że tu klimat jest jak w szklarni i wszystko kwitnie dwa razy dłużej niż u nas. To świetnie że smakowały Ci owocki Atkinidy, bo ja na pewno sobie sprawię parkę, aby mieć owocki. Indjańce też mi się podobali, będę miał co wspominać.
Moniko, to fakt że bukszpany ładnie się prezentują gdy są zadbane i wygolone równiutko ale ja już bym nie chciał się tak bawić, mam tego za dużo. Wolę tak robić żeby było jak najmniej obsługi. Rośliny wytrzymują bez problemu, nawet trawa pampasowa u nas wymarza a tu taaaka na 3 metry rośnie i nikt się z nią nie bawi. Tu zimy są trochę łagodniejsze od naszej ino śniegu dużo więcej. Tylko ta w tym roku tak szalała. Ty wszyscy mówią że jak tu mieszkają 25 lat, to jeszcze tak nie było. Zimowe mrozy nie są tak szkodliwe, chyba że bardzo wieje, to tak. Najgorsze są wiosenne przymrozki ,gdy w dzień już ciepło a w nocy dycha, na minusie. Tu tak nie ma, wiosna jest krótka i bez takich skoków i ogrodników tu nima. Jesień za to, bardzo długa i ciepła i to mi się podoba, bo to moja najpiękniejsza pora roku. Tu drzewa rosna dużo bardziej delikatne niż u nas a klony palmowe wielkie u nas takich w życiu nie widziałem , nawet we Wrocku takie nie rosną i nasiona wszystkie dojrzałe, nie takie puste jak u nas. W naszym kraju, drzewa kwitną ale na dojrzałe owocniki za zimno i za krótko ciepło i noce za zimne. Tu wszystkie trawy kwitną pięknie i zebrinius i gigantus a kwiaty b. dorodne, nie takie parę kłaków jak u nas. I nie widziałem żeby tu się ktoś bawił, tu są za leniwi ludzie żeby robić jakieś kopce czy owijać włókniną. Tu nawet nie widziałem żeby miał ktoś kompost, po co się będzie bujał, jak sobie pójdzie do sklepu i kupi, bez roboty. Tu bardzo mało ludzi robi samemu w ogródku, przyjeżdża firma i robi ale co to za uciecha, dla mnie żadna ale tu ludzie inaczej rozumują. Sprzątać też się nie chce, przyjdzie ktoś i posprząta, to samo z gotowaniem, lepiej iść na miasto i zjeść jakieś gówno w plastikowym pojemniku. Tu wszystko wygląda pięknie ale ogólnie, to jedno wielkie dziadostwo. Nawet te piękne domy, po 50-ciu latach, to ruina, ale tak się tu żyje. DO następnego postu.

Mój jesienny ogród 01:51, 06 sie 2014

Do góry
Dziś po dwu dniach, zobaczyłem tę trawę co dokładałem to, ogarnęło mnie zdziwienie, jak się pięknie z pomarańczu przemalowała na zielony. Widziałem że jest dobra gatunkowo i odżyje ale nie myślałem że tak szybko. Czy ktoś wie, po jakim czasie sypnąć nawozem, trawę z rolki. Dziś tylko zrobiłem obchód, nic nie robiłem, zapomniałem kluczy od garażu, tak straszyli deszczem że pojechałem autobusem a klucz w rowerze. Oczywiście z deszczu nici. Ale miałem roboty w środku, więc nic się nie stało, jeszcze zostałem 1,5 godziny, żeby jutro mieć spokój. Jeszcze mam trochę fot z Edwarda więc zapraszam. Na tych fotkach na końcy, są tytejsze brzozy.

Ogrodowa zachciewajka :) 01:43, 06 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

A to działka po "remoncie" (za jakieś dwa lata).
Stan podstawowy.
Do przesadzenia i nowego umiejscowienia będzie: piwonia, rabarbar, róże, dwie róże pnące, irysy, łubin, dwie hortensje.
Nie wiem gdzie zrobić warzywnik a warzywnik musi być i świeże zioła.
Nie wiem gdzie postawić altanę z grillem.
Nie wiem czym odgrodzić się od sąsiadów i zasłonić betonowy płot, i siatkę.
I wiele rzeczy jeszcze nie wiem. Liczę na Waszą fachową pomoc

Kasiu wyślij mi ten rzut na prywatną w jpg
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:37, 06 sie 2014

Do góry
Giocondą mówię dobranoc, u mnie nadal pada
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:35, 06 sie 2014

Do góry
Petticoat

Octavia Hill

Winchester Catedral

Merlin

Novalis

Louise Odier

Rapshody in Blue

Eden Rose
Ogrodowa zachciewajka :) 01:29, 06 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Hamak w tle za huśtawką

a to widok z hamaku

Z dnia na dzień robi się coraz ciekawiej. Tak jak Hania napisała Babacia nie zaniedbała działki. Starczy coś podciąć, coś uprzątnąć (chyba widziałam tam dachówkę albo cegłę), skuć beton i zaczyna nabierać kształtu. Babcia dbała o ogród. Obok mnie mieszkają ludzie młodsi ode mnie w sile wieku tylko nie starający się u mają jak mają a ja czekam aż krzaki i drzewa urosną i zaslonią ładny widok
Hustakwa bomba
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:25, 06 sie 2014

Do góry
Jacequline du Pre

Sweet Parole

Pilgrim

m
Mariatheresia

Polka

Lugdunum

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:13, 06 sie 2014

Do góry
No i u mnie się rozpadałoHayes Strastburst
La Vasterival
Magic Starling

Limka

Ruby Angels Blush
W moim małym ogródeczku - Dorota 01:02, 06 sie 2014

Do góry

Bardz ładnie u Ciebie Dorotko Przyszłam z rewizytą, troszkę późno, ale na chwilkę wypadłam z ogrodowiska Super kolorki Twoich roślinek
Bajkowy ogród Weroniki 00:56, 06 sie 2014

Do góry
Weroniko, zgodnie z życzeniem wstawiam zdjęcia ze spotkania.
Spotkałyśmy się w sobotę 2 sierpnia niemal w samo południe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies