Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:31, 03 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
I z drugiej manki

Cudny widoczek
Pomiędzy kulkami na pniu to Gracki ?
Ogród pod trzema dębami 19:26, 03 sie 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

ach i och cudownie !
chętnie zobaczyłabym również frontową z grabami
Ogród u stóp klasztoru 19:23, 03 sie 2014

Do góry
czas kwitnięcia hortensji jest dość długi , ale zawsze oznacza pełnie lata i to już teraz zaczynam zawsze myśleć o zbliżającej się jesieni.w jesieni kolor hortensji przybiera ciemniejsze odcienie różu a jedynie linki zachowują kolor do jesieni

PINKY WINKY

LIMELIGHT

GRANDIFLORA

TARDIVA

Makowo na Kociewiu 19:22, 03 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, mam prośbę.
Pokaż mi kilka fotek z Rh. Muszę szybko zdecydować, czym podsadzić w okolicy mojego, bo gorące wiatry mu nie pomagają. Przerabiałam rabatkę i chwilowo został biedak sam. Teraz nie wiem, czy dać tuję kulkową czy bukszpan kulkę, czy coś innego. Poradzisz?

Ja to bym dosadziła jeszcze jednego rodka
Od Rodków specjalistą jest Bodzia z Rododendronowego.
Specjalnie dla Ciebie zdjecia zrobione przed chwilą przepraszam ale nie jest to najlepsze światło do robienia zdjęć
Tutaj rodki osłonięte garażem, kompostownikiem, słońce je łapie po 15- tej w lecie 3 rodki tutaj są

A to strona od ulicy tutaj rodki sa sadzone parami od płudniowego zachodu mają płot i małe szmaragdy, podzielone są trzmielinami na pniu i ciętym żywotnikiem, te rodki mają trudniej bo w lecie mają lampę od 11-tej
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:16, 03 sie 2014

Do góry
Kasia cierpliwość to nasza druga natura

a jak się wkurzymy to sekatory w dłoń i hajda na iglaki

dwa Hoopsii już odrosły

jodła kalifornijska drugi etap
Kwiaty z ogródka Marty :) 19:10, 03 sie 2014

Do góry
a tu mój kolejny targowy nabytek - rozwar

Martuniu, piękny ten rozwar - nigdy takiego nie widziałam
U nas padało a u Ciebie?????
Starorzecze na górce 19:05, 03 sie 2014

Do góry
Agatko, przyszłam z rewizytą. Przepraszam ale u Ciebie jeszcze nie byłam i daję rady czasowo być chyba w większości wątków.
To co napisałaś o ściernisku na wstępie to nie tak dalej jak wczoraj nuciłam pod nosem pracując w ogrodzie
Mamy coś wspólónego

Cytat ode mnie "Asiu, co z Twoja jodłą? Jak ratujesz?

Przepraszam, ze ja tak, jak Filip z konopii wyskakuję, ale ja sobie czasem czytam, oglądam, podziwiam, ale się nie odzywam.

Ogród masz zachwycający, uwielbiam go, jest bardzo naturalny, cudnie skomponowany. Podziwiam również Twojeprojekty, które zamieszczasz to tu, to tam. Masz dar

Zacznę od rzeczy najważniejszej JODŁA
Zachorowała - zaaktakował ją ochojnik korowojodłowy. Walkę rozpoczęłam prawie trzy tygodnie temu. Wykonałam oprys na ile tylko mogłam (chodzi o jej wysokość) i przede wszystkim w grę wchodziło podlewanie. Szły różne preparaty. Na bieżąco pisałam w wątku. Z tego co teraz pamiętam to na pewno był Mospilan 20SP (oprys + podlałam 20l roztworu) i Confidor (podlewanie roztworem 4% już dwa razy w odstępach 14dniowych - raze w ilości 40litrów - 2x20). W sobotę byłam w nadleśnictwie i na moje szczęście była tam osoba pełniąca dyżur. Po wyłuszczeniu swojego problemu powiedziała, że w lasach państwowych mogą korzystać tylko, z niektórych środków chemicznych. A w przypadku mszycy na pewno stsują Mospilan 20SP i że jest to dobry i skuteczny środek. Wydaje mnie się, że choroba nie ustępuje. Może podczas dzisiejszego deszczu woda zmyje tą watę z pnia. Tylko co teraz będzie w korze Jutro po pracy chyba znowy zleję ściółkę. Będę walczyć póki całe drzewo nie zbrązowieje. W walce jestem zaprawiona i myślę, że tak łatwo się nie poddam

Teraz przejdę do sprawy Filipa z konopii.
Po pierwsze nie przepraszaj bo mnie się wydawało, że to forum jest właśnie po to aby nieść pomoc, wymieniać się wiedzą i doświadczeniem. Jeżeli ktoś ma większą wiedzę od drugiego to będąc tutaj powinien właśnie się nią podzielić. Szczerze i z życzliwością. Z taką życzliwoiścią jaką ja sie spotkałam w przypadku właśnie JODŁY - zdiagnzowałam chorobę - znalazłam preparaty i pytałąam czy ktoś zna może coś innego, może spotkał się sam z podobną chorobę. Odzew był niesamowity. Dużo osób satarało się i stara sie w jakiś sposób pomóc. Jestem Wszystkim bardzo wdzięczna
I podsyłali nazwy środków chemicznych i metody zwalczania, to nadleśnictwo to też podowiedź
Ale się rozpisałam - życzę miłej niedzieli i zapraszam do mnie"
Ogród z platanem. 19:02, 03 sie 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Już pędzę

Dziękuję!!
Ogród cichy i przytulny 18:52, 03 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Asiu u nas ledwie pokropiło cos nas ten deszcz oszczędza ale jest nadzieja bo nadciągają następne chmury w pobliskiej wsi przeszła wichura i połamała drzewa tak żle i tak niedobrze
pozdrawiam i buziaki
Asiu piękny deszcz i krajobraz

Jagódka, dziekuję
Cały czas pada mniej lub więcej ale pada
Zobacz na meteo.pl lub mapa burzowa polski
Trzymaj się - życzę deszczu
P.s. U mnie podwórko pod wodą i pada nadal. Może w końcu rośliny napiją się a i my odpoczniemy od upału
Istne oberwanie chmury
Ogród cichy i przytulny 18:45, 03 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Asiu, co z Twoja jodłą? Jak ratujesz?

Przepraszam, ze ja tak, jak Filip z konopii wyskakuję, ale ja sobie czasem czytam, oglądam, podziwiam, ale się nie odzywam.

Ogród masz zachwycający, uwielbiam go, jest bardzo naturalny, cudnie skomponowany. Podziwiam również Twojeprojekty, które zamieszczasz to tu, to tam. Masz dar

Zacznę od rzeczy najważniejszej JODŁA
Zachorowała - zaaktakował ją ochojnik korowojodłowy. Walkę rozpoczęłam prawie trzy tygodnie temu. Wykonałam oprys na ile tylko mogłam (chodzi o jej wysokość) i przede wszystkim w grę wchodziło podlewanie. Szły różne preparaty. Na bieżąco pisałam w wątku. Z tego co teraz pamiętam to na pewno był Mospilan 20SP (oprys + podlałam 20l roztworu) i Confidor (podlewanie roztworem 4% już dwa razy w odstępach 14dniowych - raze w ilości 40litrów - 2x20). W sobotę byłam w nadleśnictwie i na moje szczęście była tam osoba pełniąca dyżur. Po wyłuszczeniu swojego problemu powiedziała, że w lasach państwowych mogą korzystać tylko, z niektórych środków chemicznych. A w przypadku mszycy na pewno stsują Mospilan 20SP i że jest to dobry i skuteczny środek. Wydaje mnie się, że choroba nie ustępuje. Może podczas dzisiejszego deszczu woda zmyje tą watę z pnia. Tylko co teraz będzie w korze Jutro po pracy chyba znowy zleję ściółkę. Będę walczyć póki całe drzewo nie zbrązowieje. W walce jestem zaprawiona i myślę, że tak łatwo się nie poddam

Teraz przejdę do sprawy Filipa z konopii.
Po pierwsze nie przepraszaj bo mnie się wydawało, że to forum jest właśnie po to aby nieść pomoc, wymieniać się wiedzą i doświadczeniem. Jeżeli ktoś ma większą wiedzę od drugiego to będąc tutaj powinien właśnie się nią podzielić. Szczerze i z życzliwością. Z taką życzliwoiścią jaką ja sie spotkałam w przypadku właśnie JODŁY - zdiagnzowałam chorobę - znalazłam preparaty i pytałąam czy ktoś zna może coś innego, może spotkał się sam z podobną chorobę. Odzew był niesamowity. Dużo osób satarało się i stara sie w jakiś sposób pomóc. Jestem Wszystkim bardzo wdzięczna
I podsyłali nazwy środków chemicznych i metody zwalczania, to nadleśnictwo to też podowiedź
Ale się rozpisałam - życzę miłej niedzieli i zapraszam
Ogród wśród pól i wiatrów 18:42, 03 sie 2014

Do góry

Poczytałem wątek i znalazłem coś tam Widzę, że ma kilka przewodników. Wybierz ten najprostszy, nie najwyższy, i resztę wytnij w lutym. Na wiosnę azofoski i fajny będzie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:34, 03 sie 2014

Do góry

No i tyle, słońce zaswieciło, uspokoiliśmy nerwy i znów cieszymy się latem

Strasznie Wam dziekuję za to że jesteście i jacy jesteście
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:31, 03 sie 2014

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:30, 03 sie 2014

Do góry
Idzie jesień bo astry zakwitają...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:28, 03 sie 2014

Do góry
Super kwiaty języczki

Tu razem z rudbekiami

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:26, 03 sie 2014

Do góry

W miarę odczyszczona rabata

Ogród pod trzema dębami 18:23, 03 sie 2014

Do góry

Pozdrawiam Wszystkich zbiorowo.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:23, 03 sie 2014

Do góry
Ale juz po strach, dziś już cieszyliśmy się pieknem natury

W oczku woda wciąż się czyści...

Ogród pod trzema dębami 18:21, 03 sie 2014

Do góry
I dzisiaj rano.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:21, 03 sie 2014

Do góry
W sumie nie powiedziałam Wam że dzien wczesniej mąż z córką spali pod namiotem ...

Ale mieli frajdę a dzien poźniej w tym miejscu było 10 cm wody... to ci ironia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies