Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moja pasja i tęsknota za wolnością 08:18, 05 sie 2014

Do góry
Oto przód domu, gdzie nic bym nie zmieniła
Jurajski Ogród 08:13, 05 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

w szaro-srebrnych klimatach...

Bardzo mi się podoba ten pejzaż.Ślicznie ukształtowany.
Czy kiedy tworzyłaś ten ogród miałaś go już zaplanowany czy robiłaś na wyczucie i tak wyszło?
W cieniu - zacieniona 08:08, 05 sie 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Na ścieżkach nic nie mam ...takie naturalne bardzo mi pasują...u nas gliniasto,więc jest jak "na klepisku",tylko po deszczach trzeba trochę skorygować.Jest spad,są trzy poziomy - takie niby tarasy,więc z odpływem wody po deszczu nie mam problemu.

Wspaniale to wszystko wygląda
ile pracy tu widać, och ile....
bardzo mi się podoba !

pozdrawiam,
Ewa
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:01, 05 sie 2014

Do góry
Witam.
Ja nie nawoziłem już miesiąc mojego trawnika, po skoszeniu wygląda tak:

zastanawiam się w jaki sposób mu pomóc. czy teraz pożyczyć areator i go napowietrzyć po czym nawozić i podlewać? czy tylko kosić?
dodam że mój trawnik jest na podłożu gliniastym, strasznie twardym, ciężko szpadel wbić w ziemię.
Ogród - kiedyś powstanie 07:56, 05 sie 2014

Do góry
Co sądzicie o takiej wersji ??
drzewa mniej wiecej o średnicy 4m.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:03, 05 sie 2014

Do góry
Odświeżam moje pytanie bo naprawdę nie wiem co zrobić na tej części ogrodu.
Jest to ściana wschodnia.
Zrobiłam rysunek dla lepszego rozeznania.Zaznaczyłam na nim to co jest i chciałbym zostawić.Natomiast pozostałych roślin nie rysowałam,mogę je poprzesadzać ,jałowców nie znaczyłam bo rezygnuję z nich -są nieodpowiednie a chcę by ogród wyglądał "lekko" i w niezbyt wielu kolorach.
Obecnie kolory w moim ogrodzie to czerwień-róż, biel-krem , z dodatkiem koloru lawendowego
Proszę poradźcie

Więcej zdjęć mam w swoim wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4565-i-co-dalej-w-moim-ogrodzie?page=19

Kosolkowa Pasja 06:16, 05 sie 2014

Do góry
Dzień dobry pochmurny Zmiana nastroju była na zmianę pogody! I już wszystko jasne. Mży sobie od rana. Miłego dnia!

Słoneczko
W Gąszczu u Tess 01:48, 05 sie 2014

Do góry
Przedogródek.

Dobranoc
W Gąszczu u Tess 01:37, 05 sie 2014

Do góry

W Gąszczu u Tess 01:30, 05 sie 2014

Do góry
Hortki z bliska. Nie ukorzenił mi się z tej odmiany ani jeden, choćby tyci, patyczek.

Jeżówki od Małej Mi. Śliczne i wielkie.

Z mikołakiem i miskantem variegatusem.
W Gąszczu u Tess 01:20, 05 sie 2014

Do góry
Hortensje Magical Candle z miskantem Kleine Silberspinne.

Przed nimi kiścienie Zeblid, żurawki i carexy evegold.

Hortensje ogrodowe, kupione w ub. roku w donicach do donic. Z donic powędrowały na rabatę, gdzie szarogęszą się strasznie.

Carexy silver sceptre ukryte za bergenią.

Ogród z łezką 01:18, 05 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dobra, doszłam do zdjęćJeszcze tylko odwiedziny u Was i na bieżąco będę

Ogrodowej części Kasi trochę było, teraz część Grzesia będzie.

Kindziu chce się ręką sięgnąćkwiatowe rabaty ślicznie wyglądająpozdrówka
Ranczo Edy 01:07, 05 sie 2014

Do góry
eda napisał(a)
Szukam nazwy żeby zobaczyć co to jest dostałam baaardzo maluśie i teraz podrosło i podobno zdrewnieje i będzie kwitło mi to wyglada na krzew z białymi kulkami ale podobno nie plis może ktoś wie co to ?i to żółte gwiazdki i takie podobne do omiega, złocienia ale bardziej jak słonecznik choć mniejsze kwiaty

a pierwsze to nie wiciokrzew?
W Gąszczu u Tess 01:06, 05 sie 2014

Do góry
Rabata pod płaczącym choinkiem

W Gąszczu u Tess 01:05, 05 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
I trochę grochu...

Zawilce i gracimilusy. Niżej rabatka bukszpanowo-lawendowa.
Ale władzę nad całością przejęły stipy.

W tym galimatiasie doszły jeszcze siewki naparstnicy. Do przesadzenia, ale jest zbyt upalnie.

Tesia jakie to grzybki?kurki? ładnie wygląda trawa z białym zawilcemmoje jeszcze nie kwitną pozdrówka
W Gąszczu u Tess 00:59, 05 sie 2014

Do góry
I trochę grochu...

Zawilce i gracimilusy. Niżej rabatka bukszpanowo-lawendowa.
Ale władzę nad całością przejęły stipy.

W tym galimatiasie doszły jeszcze siewki naparstnicy. Do przesadzenia, ale jest zbyt upalnie.

Mój jesienny ogród 00:57, 05 sie 2014

Do góry
Klamber napisał(a)
Janinko, nie chcę straszyć ale nawet u mnie jak sobie przypominam, to po 15 lipca kalina się czerwienić zaczyna, poranki coraz bardziej jesienne a i trawy dojrzewają. Tu mam nadzieję że jeszcze długo będzie piękna pogoda. Tu jak mi opowiadają, to najgorsze upały są od połowy lipca do 10 sierpnia. Wiadomo ze gdy upał, to najlepsze schronienie, to duże drzewo jakie by nie było. Ja lipek mam 3 w okół altany, ciekawe jak urosły. Najbardziej ciekawi mnie moja rabata trawiasta.
Moniko, dobrze że mnie poprawiłaś, nawet nie zastanowiłem się jak się pisze gopher. Tutaj chyba wszystkie zwierzaki mają się dobrze, w mieście jest ich bardzo dużo, tylko niestety sporo młodych ginie na drodze, teraz widzę dwa szopy w tygodniu, bardzo smutny widok.
Magdziu, właśnie z tego powodu pokazuje i opisuję żeby Wam przybliżyć ten piękny i daleki kraj. Zdaje sobie sprawę, że większość z Was nigdy nie będzie miała szansy tu przyjechać, więc czuje się wręcz zobowiązany oprowadzić ogrodowiskową brać. Ja też nawet nie myślałem o takim wyjeździe ale trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno, więc korzystam na maksa i chce się tym podzielić. Co do pogody, to coraz częściej słychać o kataklizmach, ja pisałem o nich zimą, tu się tez cuda działy, ale i nie dawno przyszło tornado ze stanów i zahaczyło o Toronto. Szkód nie narobiło, ale strachu się najadłem, akurat działo się to gdy wracałem z pracy, było bardzo gorąco i wilgotności 100%, a chmury tak czarne że aż strach a wiało że kurz fruwał w powietrzu a ja byłem cały czarny, gdyż byłem spocony i przykleiło się do mnie wszystko jak do lepa. Woda była czarna gdy się kąpałem, dobrze że zdążyłem przed deszczem, zaraz lunęło i to zdrowo. Haniu, wiem że gdy zboża dojrzeją, to lato się zwinie nim się człowiek z orientuje. Tak to już jest niestety urządzone. Tu jest całkiem inaczej niż u nas, nie ma tych przejściowych zwariowanych skoków temperatur, nie ma też ogrodników, gdy jest zima to jest różnie ale gdy zrobi się już ciepło, to trzyma do późnej jesieni, właśnie tak jak w twoich życzeniach, za które dziękuje a i Wam życzę tego samego.

Rośliny widać takie jak u nas, dziwne, że rh jeszcze kwitną w tamtym tygodniu jadłam owoce akinidii w Bolestraszycach, bardzo smaczne, miękkie i słodkie a stroje indian piękne i kolorowepozdrówka i dalej pooglądam
W Gąszczu u Tess 00:51, 05 sie 2014

Do góry
W moim grochu z kapustą pojawiły się... skwarki.
W trawniku zobaczyłam dzisiaj rano maleńkie grzybki. Tycie, tyciusie.
Ale są! A nie powinno ich być.

Co muszę zrobić? Skosiłam już trawnik, i chyba je trochę słońce wypaliło, bo jakby mniej ich było.
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:42, 05 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

nierówno Pan Bóg dzieli
u mnie wreszcie jest czym oddychać

dobrej nocki Aniu, moze też coś więcej spadnie...

Mam porobione w domu "przeciągi" tylko wcale ich nie czuć nie wiem jak będę spała?dobranoc
Mój jesienny ogród 00:42, 05 sie 2014

Do góry
Haniu, jeszcze nie śpisz? Cały czas pokazuję fotki z Edwarda, jest naprawdę ładny i warty pokazania, Na pewno go odwiedzę jeszcze nie raz, z nowym aparatem. Dam Ci jeszcze pożywkę do ucztowania. Jeszcze sprostowanie, ten zwierzaczek który podobał się Monice to Groundhock,

czyli świstak a nie suseł, są bardzo podobne ale suseł jest większy i jaśniejszy. Widziałem 3 razy, dziwne zwierze rozjechane na ulicy, podobne do szczura ale wielkości bobra, teraz doczytałem sie w necie że to Opos Wirgilijski, oto on. Nie wygląda imponująco.

Pozdrówka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies