przedstawiam moją szkółkę
lawenda, bukszpany, hortensje, tuje.
prawie wszystko ładnie się ukorzeniło wystarczyło, że zastosowałam się do ogrodowiskowych rad.
już mam plan gdzie wsadzić w przyszłym roku, część na pewno wydam innym ogrodomaniakom.
Żłobek
Na razie najlepiejrośnie tam trawa
Rzut oka na jedną stronę, obsadzoną w zeszłym roku
Pelaśki kwitną
Z Rh chyba trzeba będzie trzeba się pożegnać?!
Kasiu,
u nas od kilku dni też bez deszczu i żar taki z nieba się leje, że trudno wytrzymać. Leję codziennie wodę bo szkoda mi roślin. Ze zmianami też się wstrzymuję aż zrobi się chłodniej.
Dzisiaj szukaliśmy ochłody nad wodą, mnóstwo ludzi na plaży, trudno miejsce znaleźć. Największą frajdę w taki gorący dzień mają dzieciaki.
dziś mimo niedzieli dzień był pracowity, pogoda się poprawiła, więc trzeba było ruszyć powyrywać chwasty przy okazji opaliliśmy się troszkę;P
troszkę zdjęć z ogrodu
a ja w tym roku się zawzięłam i wszystkim młodym magnoliom poobcinałam te dolne gałęzie
na razie mam wrażenie, że są bardzo zadowolone
aktualnie Susan rozwija kwiaty po raz drugi ale to chyba nie zasługa cięcia bo wiem,ze ona jak zadowolona, to ma takie zwyczaje
tak też to nasze miejsce traktujemy
z ogromną przyjemnością spędzamy tu zarówno pracowity, jak i wolny czas
2 lata temu wynieśliśmy się na zewnątrz tak na poważnie
siedzimy, leżymy, jemy .... uwielbiam ten czas...
Dzięki Gosia my również bardzo się cieszymy ze spotkania u Ciebie - było bardzo miło i faktycznie raźniej się teraz pisze )
Hortensje i miskanty są mojego wzrostu a nawet wyższe te wysokie trawy to Miscanthus sinensis 'Variegatus', ale równie wysokie są już moje Morning Light. Za rok lub dwa miskanty są już wysokie
Sepcjalnie dla Ciebie małe porównanie
Rabata w 2012 r.zwróć uwagę na hortensję na tym zdjęciu widać, że najpierw posadzony był miskant ML
Jak w czerwcu kupiłam Variegatusa to ML poszedł w inne miejsce, a tu już widać Variegatus'a.