Justynko Geof dopiero zamówiony
Alnwick dla Ciebie. Kwitnie calutki sezon, sadziłam ją w czerwcu 2013, kwitła wtedy słabo. W tym roku praktycznie caly czas, ma po kilka kwiatów na kazdej łodydze. Kwiaty to takie ładne filizanki, kilka dni trzyma kwiat, to długo jak na austinkę. Tylko ulewne deszcze uszkodziły paki a tak z deszczu nic sobie nie robi.
Nie wiem jednacz czy Queen of Sweden nie byłaby piekniejsza, bardziej porcelanowa ale teź dopiero zamówiona... gabisia kupila chyba 3 szt.
A u mnie nic się nie dzieje. Tylko fotki w locie robię. Urlooopuuuuu....
Mała jarzmianka, w tym roku sadzona jako towarzystwo dla piwoni. Zachwyca mnie swą delikatnością i pięknem.
Wrzosy, wrzosy... zdecydowanie ich za mało.
Fotki dla Anity... taras i żwirek
Tu widać że jesień tuż tuż... nawiało pełno liści z drzew sąsiada. Córcia "konsumuje" lekturę
a tu z drugiej strony domu
Kilka ujęć donicowych... szału nie ma, ale i tak teraz o niebo lepiej wyglądają niż kompozycje wiosenno-letnie
Brakuje zwisających uzupełniaczy... np. bluszczyku... może jeszcze dokupię I koniecznie chcę piękną kulę astrów - ona pójdzie do najmniejszej donicy...
Mam jeszcze obsadzone donice przy wejściu, ale zrobiło się zbyt ciemno (burza...) i nici z fotek...
Humory dopisywały, pogoda również, miło spędziliśmy czas w ogrodzie Małgosi, której jeszcze raz serdecznie dziękuję za możliwość goszczenia w jej przyjaznym i pięknym ogrodzie
Wczorajszy dzień spędziłam na na przemiłym spotkaniu w gościnnym ogrodzie Małgosi, gdzie poznałam forumowiczkę z Kujaw Zachodnich, przemiłą Yolkę
najpierw buszowałśmy na AGRze, gdzie wystawcy kusili mega ilością roślin.
Trzymając się zasady, że co za dużo to nie zdrowo rozważnie czyniłyśmy zakupy
Po zakupowych trudach odpoczywałyśmy pod parasolem czekając na a resztę ogrodniczek
Posiedziałam chwilę na tarasie i poobmyślałam zmiany
i przycięte carexy. Bukszpanów nadala nie widac... tzreba bedzie dokonac wiosną zmiany...
Laury wróciły na taras. Jesli troszkę jeszcze podrosną wiosna zafunduję im większe donice. Rosną sobie wnich już trzeci sezon