Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dla odmiany czas na zmiany... 20:19, 13 wrz 2014

Do góry

na ostatnim zdjęciu nie skończona rabata..może nie powinnam pokazywać,ale co tam
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:18, 13 wrz 2014

Do góry
Moje kwiaty, jedyne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:17, 13 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:17, 13 wrz 2014

Do góry
Kosze wiklinowe i prawie jesień, to plony i podsumowanie roku, ja nie chcę jeszcze tego robić, bo efekty nie takie jakich oczekiwałam, ale wyzwań ciąg dalszy nastąpi

Zbiory nawet były.......cukinia mi się udała....pierwszy rok mam warzywnik

i dyńka sobie urosła w koszu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:16, 13 wrz 2014

Do góry
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki" na jednej ze ścian działki (tam gdzie są deski). Na początku chciałam posadzić tam kilka wrzosów - tak po prostu w trawie, potem stwierdziłam, że zrobię małą rabatę i dorzucę coś jeszcze. Dokupiłam żurawkę limonkową - 3 szt. i kostrzewę siną - 5 szt. Zrobiłam małą "rabatkę" i część roślin wsadziłam.
Doszliśmy z mężem jednak do wniosku, że może zaprojektujemy cała tą ścianę. Pomyślałam że przed tujamy posadzimy tawułę japońską a w okolicy wysokiego iglastego drzewa właśnie wrzosy - tak jak na jednym ze zdjęć - ale na tym moje pomysły się kończą. Poczytałam trochę forum i jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych ogrodów - p. Danusiu wielkie ukłony ale mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie a żadnego pomysłu od czego zacząć. Dodam, że jestem zupełnym laikiem zarówno jeśli chodzi o projekt jak i wykonanie. Dotychczasowe moje zaangażowanie w prace ogrodowe to co najwyżej koszenie trawy

Bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
Dodam, że pierwsze zdjęcia są czysto poglądowe, teraz tuje są wyższe od ogrodzenia.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:15, 13 wrz 2014

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 20:14, 13 wrz 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:11, 13 wrz 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany ale cudne masz horty, po prostu bajka! U mnie początki są po jednym kwiatku ale jak ma być tak jak u Ciebie to poczekam
Kosze wilkinowe dodają niesamowitego uroku ogrodowi!

Nawożone Kasiu, jak bardziej zadbasz, to będziesz mieć więcej kwiatów i to gigantycznych

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:11, 13 wrz 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:10, 13 wrz 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 13 wrz 2014

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 20:08, 13 wrz 2014

Do góry
kilka nowych fot...niestety w trakcie bateria padła...ale nadrobię jutro

niedawno posadzony trzcinnik

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:08, 13 wrz 2014

Do góry
To raczej nie będzie o ogrodzie, a z ogrodu:) Przyjedzie Bartek - pogodynek i nie wiem kto jeszcze Mam wystąpić dwa razy Ale czy to będzie o ogrodzie? Zupełnie nie wiem, coś tam [pokażą, a lepszej relacji spodziewajcie się w Mai w ogrodzie. Jeszcze tylko czekamy na książkę, która się opóźnia nieco, ale 16 września już niedaleko

Tak było 27 sierpnia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:07, 13 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Spacerek! Idę tędy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:00, 13 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Jałowiec 'Horstmann' zawsze mi się podobał,jest taki dostojny i roztacza gałęzie jakby chciał objąć ogród,taki strażnik-starzecogrodowy...I co ja zrobię jak nie mam miejsca..

Mamy ogrody z gumy....a wiesz co on potrafi najlepiej...własnie tak jak piszesz, pilnuje ogrodu

uwielbiam go, to jest jeden z pierwszych egzemplarzy posadzonych w ogrodzie
Rodzaje donic 19:50, 13 wrz 2014

Do góry
Piękne donice pokazujecie

U mnie od czerwca goszczą takie - rękodzieło
jedna mniejsza -niższa

oraz dwie większe - wyższe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:48, 13 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Oj, gdzie nie popatrzę tam pięknie. Wrzosy bajeczne, pajęczyny trochę mniej U mnie też na każdym kroku trzeba uważać, żeby nie wpaść w sieci, a jakoś nie przepadam za pająkami Kloniki naprawdę są takim znakiem rozpoznawczym ogrodu.
Pochwalę Ci się, że za sprawą Twojego ogrodu, przy okazji inversy nabyłam też jałowiec hortsman. Na razie czeka na miejsce, bo muszę przeoranizować cały tył i boję się, że nie podołam. Powiedz mi jaką szerokość minimalną musi mieć taka rabata z iglakami? 3m starczy?

Odpisałam u Ciebie, ale napiszę i u mnie 3 metrówka na początek wystarczy, dla kolumnowych propozycji typu, thuja szmaragd, cis kolumnowy, świerki pendule, i wszelkie glauci i miniatury szczepione na pniu, tylko które to te mini, trzeba patrzeć, czytać i pytać jakie mają przyrosty roczne, ogród i rośliny poznaje się latami, nie tylko po nazwach, ale też po obsearwcji roślin, dla przykładu moja 10 mettrowa prawie iglakowa rabata, w szerokości ma 3,5 m, z tyłu są klony pospolite, nutkańczyk, sosna żółta, pospolite szczepione wredei, w środku morwa pendula i świerk, który już wrósł w sosnę, tak jest

gratuluję zakupów
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:39, 13 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Agatko, może i jesień się zbliża, ale w ogrodzie bogactwo barw, faktur i na dodatek nowa rabat, myślę, ze fajny pomysł, skoro utrudnione było koszenie...
..mam pytanie, nawozisz swoją magnolię parasolowatą?

Nawożę jak zdążę, ale magnolii nigdy nie nawoziłam, musze to zrobić na wiosnę, hrti w tym roku dopieszczałam i tak one zachwycają, widać efekty nawożenia

Limki, jedne przycięte wcześniej drugie później
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:34, 13 wrz 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Aganiu piękne masz te pola wrzosowe u siebie, ale trójkącik asperkowy będzie moim ulubionym.
Namieszałam trochę gdyż pytałam o asperkę Chocolate, a nie o lilie.

Asperkowa mnie bardzo cieszy....... Chocolate kwitnie bardzo długo

Poczekam kilka lat na ich piękno, a teraz to co już jest pięknem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:30, 13 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Klon palmowy piękny, posadziłabym u siebie, ale zmarznie, za duży wygwizdów, a w starym ogrodzie już nie chcę. Pooglądam je u Ciebie i Bogdzi

U mnie tyle palmówek i nie wymarzają, siewki już nawet mam...firletki najwięcej

i cieszę się z tego najbardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies