Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mariusz 06:54, 09 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Chcesz by mnie pijawki zjadły????
A tak wogle to mi zakwitło w kałuży takie coś... małe i żółte kwiatki... listki w plamki bordowe... mus zapukać do Mariusza..

Grzybieńczyk wodny, ciekawa roślina https://www.ogrodowisko.pl/watek/2560-grzybienczyk-wodny-nymphoides-peltata , musi trafić w temat, wówczas rośnie bezproblemowo, a nawet za bardzo.

Pozdrawiam
agniecha973 07:38, 09 paź 2014

Ania, dzięki. W sprawach bylinowych jesteś nie do pokonania
leon60 07:45, 09 paź 2014

Piękna jesień choć i ja tęsknię za latem...
Bogdzia 08:55, 09 paź 2014

Ja ten grzybieńczyk dwa razy próbowałam u siebie miec ale po zimie nigdy się nie pojawił , teraz mam kilka od Ciebie może tym razem sie uda? Mnie on bardzo się podoba szczególnie na wielkich jeziorach tworzy całe łaki żóto kwitnące , cudnie to wygląda. Miłego dnia,
Mathildis 19:28, 09 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
A z innej beczki.. ten widok mi sie najbardziej podoba o tej porze roku... i mam ochotę jednego przetacznika Knallblau wyciepać .. i posadzić więcej astrów Ale o innej porze roku mogę tego żałować.. wiec łapi nie ruszają tego
O weszło..

Aniu a co z Astrami nie tak, że jednak na więcej się nie zdecydujesz?
Źle wyglądają w ciągu roku? Pytam bo ja tylko w kwiaciarniach jak do tej pory je oglądam.
Kasiek 19:42, 09 paź 2014

Jak patrze na Twoja runianke to sie zastanawiam co mojej dolega Mam ja 2 lata, sadzonke dostalam juz z korzonkami i...tak jak wygladala 2 lata temu tak i dzisiaj wyglada. Zyje ale...nie rosnie; ani tyci tyciMiejsce tez jej zmienilam bo myslalam ze moze jest beee
popcorn 20:01, 09 paź 2014

Jakie trawy! A runiankowy łan do pozazdroszczenia! U mnie też runianka rośnie, ale bez szału.
Aniu kojarzysz jak się nazywała odmiana maliny od Ciebie? Polana czy coś innego?

Pozdrawiam!!!
Mala_Mi 20:25, 09 paź 2014

Kasiek napisał(a)
Jak patrze na Twoja runianke to sie zastanawiam co mojej dolega Mam ja 2 lata, sadzonke dostalam juz z korzonkami i...tak jak wygladala 2 lata temu tak i dzisiaj wyglada. Zyje ale...nie rosnie; ani tyci tyciMiejsce tez jej zmienilam bo myslalam ze moze jest beee

Kasiek.... nie powiem bo nie wiem... pierwszą runiankę posadziłam w 2008 roku.. też nie rosła, w dodatku pies ją namiętnie wykopywał.. po roku przesadziłam to co sie zostało po kolejnej psiej demolce. Ukorzeniło się wszytko, nawet połamane. Rośnie i w cieniu (słonka nie widzi) i w słońcu (od świtu do zachodu), jedną mam gdzie non stop mokro, a inną gdzie jest sucho jak diabli. Rośnie każda.. ukorzenione zimą odcięte pędy dałam koleżance i ładnie rośnie... Nie powiem ci nic mądrego... poczekaj jeszcze rok, jak nie ruszy to eksmisja.. jak w kolejnym miejscu kaprysi to znaczy, że jakiś egzemplarz jest do niczego.

Było tyle co za świerczkiem kępa

Rok po przesadzeniu z tego co tam jest miałam już tyle co widać i nie widać (wszytko w kadr nie weszło)

Acha, to na foto drugim rośnie pomiędzy opaskami z plastyku, by sie nie rozłaziło (i tak się przedarło, wiec uciekinierów wyrywam i sadzę w miejscach dzikich by nie było pielenia i to pokazywałam wcześniej)... to nowe jest na żywioł. Jedne i drugie rośnie. Jedno ma ziemie tak jałową , że aż wstyd, a drugie bardzo żyzną.. różnicy nie ma..
Mala_Mi 20:26, 09 paź 2014

popcarol napisał(a)
Jakie trawy! A runiankowy łan do pozazdroszczenia! U mnie też runianka rośnie, ale bez szału.
Aniu kojarzysz jak się nazywała odmiana maliny od Ciebie? Polana czy coś innego?

Pozdrawiam!!!

Polana
Kasiek 20:41, 09 paź 2014

Kurde no to ta moja to naprawde jakas opozniona w rozwoju jestDzieki Aniu