Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:19, 21 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Elu, poczytałam, obejrzałam. Kibicuję nowej rabacie, rondo będzie boskie

Piszesz boskie? Dzięki. Najgorsze, że wypadły mi bardzo ładne trawy palczatki nie odbiły. Trzeba zrobić zakupy

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:17, 21 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ja myślałam o twoim powojniku tym w pakach. U mnie w lesie powojniki. Jest ciepło to nadgonia.

Moje zaczynają wszystkie, wszędzie różne stadium, zależy od miejsca, a jednak źle je wybrałam, bo sąsiedzi maja pokaz, a nie ja
Ogrod stewardessy 09:49, 21 maj 2021

Do góry
Z tym klonem to nie do wiary aby tak zyskał na wyglądzie po przycięciu.
Miałam już kilka klonów, ale jakoś ciągle ginęły. W tym roku posadziłam 3 sztuki zobaczę jak będą rosły.
U mnie róże mimo przycięcia znowu muszę przycinać ponieważ nie wypuściły chodzi o pnące.
Ogrod stewardessy 09:42, 21 maj 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
A tymczasem na trawniku...

Kamila bardzo ładny tfu tfu. Te miejsca gdzie puste nie przerażają się nasiona mogły być głębiej posiane wszystko się wyrówna. Za jakiś tydzień będziesz mogła go lekko przykosic służy to zagęszczeniu.
Nic z nim nie rób nie nawoź tylko ewentualnie podlewać i kosić. Koś z koszem.

Poza tym masz pięknie. Białe rodki widzę masz te samą odmianę są to małe kiście kwiatow i jest ich dużo szybko przekwitają. Mojego miałam już przekopać, ale eM mówi daj mu spokój niech rośnie w tym miejscu.

U nas ładna pogoda teraz 20 stopni i słonecznie lekki wiatr.
Ptasi gaj 00:04, 21 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie memory ma bardziej żółte listki

Sylwia mój rósł na ziemi kompostowej liście miał rzeczywiscie aż czarne wyrósł ponad 2,5 metra. Musiałam go opalikowac i wiazac. Już tam nie rośnie zaś zasłaniał wszystko, podzieliłam go na 4 czesci.
A jaki kolor miał jesienią.

Po lewej to ten że zdjęcia o ciemnych lisciach. Po prawej rośnie PW Kępie żwirowej tam jakieś ziemia nie nawoze traw miskantow.

Trawy w tym roku są kiepskie środki puste.
Będę musiała w przyszłą wiosnę korzenie wyciąć po bokach i posadzić na nowo.

Ptasi gaj 23:44, 20 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

A mnie spodobał się ten powojnik, śliczny.
Bardzo ładne hosty, bardzo je lubię, ale coś mi się zdaje, że w tym roku będzie urodzaj ślimaków. U mnie jeszcze liście się nie rozwinęły , a już są małe dziurki.

U mnie zagryzione języczki. Na ślimaki jest podobno dobre wapno gaszonego i piwo w słoiku. U mnie znowu na liliach poskrzypka grasuje. Teraz jak byłam codziennie sprawdzałam i rozgniatałam, ale one szybkie i fruwają. Trzeba też pod liście patrzeć tam jaja składają.

Alija też mam jedna hoste która po dziubana przesadziłam w inne miejsce już w zeszłym roku liście miała pogryzione.
Ptasi gaj 22:23, 20 maj 2021

Do góry

Mirka mogę ci dać 2-3 wejdą w samochód to takie metrowki, ale szybko rosną.
Jesienią będziesz zadowolona pięknie się przebarwiają. Moje duże przywiezione z Wawy. Na osiedlu jest taki piękny klon i Tak sieje nasionami że pełno tych samosiejek. Znowu przywiozę, te dla ciebie rosną w doniczkach, więc nie ma pośpiechu. Memory też w donicy jeszcze mogę dać gracilimusa.2 szt.

Podzieliłam "Memory" na 4 czesci.

Zobacz jaki kolorek. Na pierwszej masz też Memory

U mnie memory ma bardziej żółte listki
Ptasi gaj 20:00, 20 maj 2021

Do góry

Oj Dorotka nie można się nudzić zasow taki że ledwo chodze. Zaraz idę porządek z wrzosami zrobić. Wczoraj zrobiłam z hostami. Dzisiaj już dokończyłam skarpę pod szmaragdami kore wysypywalam już gotowa rabata.

EM przyjedzie to skosi bo trawa sięga kolan

Te hosty przeniesione w inne miejsce wczoraj do późna przesadzałam. Tam panoszy się bluszcz i hostom tam nie dobrze. Nie pokażę dopiero jak rabata będzie gotowa w sobotę.

Posadzę w to miejsce rododendrona. 2 szt mintam padły.

A mnie spodobał się ten powojnik, śliczny.
Bardzo ładne hosty, bardzo je lubię, ale coś mi się zdaje, że w tym roku będzie urodzaj ślimaków. U mnie jeszcze liście się nie rozwinęły , a już są małe dziurki.
Ptasi gaj 16:07, 20 maj 2021

Do góry

Mirka mozesz wziąć cały barwinek

Haha a co ty go tak nie lubisz?
Ptasi gaj 14:38, 20 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ela jak byś robiła porządki i wywalało np. Barwinka lub inne zadarniacze to ja chętnie przygarnę

Mirka mozesz wziąć cały barwinek
Ogród w dolinie 13:54, 20 maj 2021

Do góry
Asiu tzw szmata przeciw chwastom. Zrób zakład co najmniej 10!cm.
Chodzi o to aby kamyczki nie zmieszały się z ziemią lub piaskiem i nie zabrudziły się ma być tylko woda a nie szłam.

Ok Elu, tak zrobię, dziękuję
Ptasi gaj 13:49, 20 maj 2021

Do góry
CD Wkopiowalam podwójnie poprzedni wpis

Ptasi gaj 13:18, 20 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam oczko tak pięknie wysprzątane, woda czysta jak kryształ. Twój ogród jest bardzo różnorodny, w nim nie można się nudzić.

Oj Dorotka nie można się nudzić zasow taki że ledwo chodze. Zaraz idę porządek z wrzosami zrobić. Wczoraj zrobiłam z hostami. Dzisiaj już dokończyłam skarpę pod szmaragdami kore wysypywalam już gotowa rabata.

EM przyjedzie to skosi bo trawa sięga kolan

Te hosty przeniesione w inne miejsce wczoraj do późna przesadzałam. Tam panoszy się bluszcz i hostom tam nie dobrze. Nie pokażę dopiero jak rabata będzie gotowa w sobotę.

Posadzę w to miejsce rododendrona. 2 szt mintam padły.

Zakątek z fioletową ławeczką 00:04, 20 maj 2021

Do góry
Witam Dorotka

Tyle czasu ciebie nie było,już z Anią więcej pisuje.

Piękne są te drzewa przycięte. Myśmy też w tym roku bardzo dużo cieli,sosny, brzozy i krzaki. Niektóre krzaki przycięłam pół metra od ziemi. Trzeba od czasu do czasu odmłodzić krzewy czy drzewa.

U nas była dzisiaj znośna pogoda, teraz księżyc świeci.

Pozdrawiam

Witaj Elu
No nie było mnie tutaj dawno, staram się nadrabiać zaległości
Sporo przycięliśmy w ogrodzie drzew i krzewów. Widzę, że ładnie juz listki puszczają. Co niektóre jak śliwowiśnia i głóg za duże porosły i nie miały juz ładnego pokroju.Lipki tez mocno są przycięte, nie mówiąc o czereśniW tym roku nie da nam ładnego cienia. Pogoda u nas dziś tez była ładna, słoneczna, ale wieczór chłodny i uciekłam do domku. Mam nadzieję, ze juz bedzie ciepło i bedzie można wybrać sie na wycieczki rowerowe
Kwiaty we włosach 23:56, 19 maj 2021

Do góry
Witam ponownie

Artystyczne zdjęcia robisz. Ja to tak nie potrafię ustawie się panoramę złapie i pstykam. U nas od południa dosyć dobra pogoda. Dużo zrobiłam Gosiu przesadzam rośliny i tyle mam zawracania że głowa mnie już boli. Coś w danym miejscu nie rośnie wysadzany i jeżdżę z taczka gdzie będzie roślinie lepiej.

Tulipany w tym roku dobrze się spisały było chłodno i długo.kwitly tak samo hiacenty.

Czekam aż Żarnowiec będzie kwitł pełną parą.
A ja w tym roku zasieje sasanki zobaczę co wyrośnie.

Pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 23:34, 19 maj 2021

Do góry
Witam Dorotka

Tyle czasu ciebie nie było,już z Anią więcej pisuje.

Piękne są te drzewa przycięte. Myśmy też w tym roku bardzo dużo cieli,sosny, brzozy i krzaki. Niektóre krzaki przycięłam pół metra od ziemi. Trzeba od czasu do czasu odmłodzić krzewy czy drzewa.

U nas była dzisiaj znośna pogoda, teraz księżyc świeci.

Pozdrawiam
Ogród w dolinie 23:01, 19 maj 2021

Do góry
Asiu tzw szmata przeciw chwastom. Zrób zakład co najmniej 10!cm.
Chodzi o to aby kamyczki nie zmieszały się z ziemią lub piaskiem i nie zabrudziły się ma być tylko woda a nie szłam.
Kwiaty we włosach 13:03, 19 maj 2021

Do góry
Gosiu pięknie, nie przejrzałam wszystkiego, brak czasu idę dalej sądzić pogoda sprzyja. Zajrzę wieczorem
Ptasi gaj 12:57, 19 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Tego klona to miałam zabrać jak byłam u ciebie i zapomniałyśmy o nim.
W ten weekend jadę do wnuków ale zadzwonię do ciebie to się umówimy na spotkanie.

W donicach to dla ciebie

Może jeszcze przywiozę z osiedla to weźmiesz więcej tych klonów.

A to mój obsadzony rondel. Może w środek wsadzę kocimiętki, ale jak przekwitną bo za duże do przesadzania.

Mirka twoje trawki po lewej stronie 6 szt dosyć ładnie odbiły. Te drugi rośliny zapominam nazwy też chyba będą kwitły.

Ptasi gaj 23:48, 18 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

To ile masz tych drzew do posadzenia?

Mirka mogę ci dać 2-3 wejdą w samochód to takie metrowki, ale szybko rosną.
Jesienią będziesz zadowolona pięknie się przebarwiają. Moje duże przywiezione z Wawy. Na osiedlu jest taki piękny klon i Tak sieje nasionami że pełno tych samosiejek. Znowu przywiozę, te dla ciebie rosną w doniczkach, więc nie ma pośpiechu. Memory też w donicy jeszcze mogę dać gracilimusa.2 szt.

Podzieliłam "Memory" na 4 czesci.

Zobacz jaki kolorek. Na pierwszej masz też Memory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies