Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 11:19, 21 maj 2021

Milka napisał(a)
Elu, poczytałam, obejrzałam. Kibicuję nowej rabacie, rondo będzie boskie

Piszesz boskie? Dzięki. Najgorsze, że wypadły mi bardzo ładne trawy palczatki nie odbiły. Trzeba zrobić zakupy

Mirka 11:53, 21 maj 2021

Ela może wygniły albo zmarzły. Będziesz je reklamować?

ElzbietaFranka 15:48, 21 maj 2021

Mirka napisał(a)

Nie wiem jeszcze czekam może odżyją. Jutro wykopie i zobaczę korzeń jak zgniły to muszę zamówić nowe. One się tak przebarwiają jesienią a w ogóle są zielone.
ElzbietaFranka 15:48, 21 maj 2021

Jestem dzisiaj w Wawie, Mają była na szczepieniu. Bzy kwitną na całego zapach nie z tej ziemi. Nawet kasztany pachną.

Mirka przesyłam barwinek.
Barwinek jest ładny tylko trzeba wiedzieć gdzie go sądzić w żadnym wypadku nie na rabatach. Cholernie jest bardzo ekspansywny. Ja durna baba posadziłam gdzie się dało teraz go mam wszędzie i chce się go pozbyć z rabat.
Barwinek musi rosnąć gdzieś w kącie pod drzewami tam może się panoszyć. Wtedy można go utrzymać w ryzach co jakiś czas można przekosic kosiarka.

daszum 20:34, 21 maj 2021

Ela żałuję, że nie pomyślałam wcześniej. Jak czyściłaś oczko mogłaś mi jakąś małą sadzonkę lilii wodnej wykopać.
Nic to, przypomnę Ci za rok

Rondo już teraz fajnie wygląda
ElzbietaFranka 21:32, 21 maj 2021

Sadzonki lilii wodnych rosną w szlamie tam jest najwięcej składników odżywczych dla nich. Ryby cała zimę siedziały na dnie.

EM rozrzucił po oczku środek bakterie które zżerają muł. Podobno ok 10 cm w ciągu sezonu zżerają mułu to dużo. Ekstrakt z jęczmienia i będzie dobrze.
ElzbietaFranka 21:40, 21 maj 2021

Anusia napisał(a)
Ela ale ogrom prac wykonalas. Moja rabatka w porownaniu z Twoja wyspa to mini, mini jakies. Trudno sie dziwic bo wszystko przez lata poroslo. Koncepcja tez sie zmienia i tak w kolko.
Pieknie ale dbaj tez o siebie kochana.

Aniu ma ok 6 m średnicy. Trochę nie bardzo mi wyszły same brzegi, ale jeszcze popracujemy nad tym. Na razie niech rośnie to co posadziłam pogoda sprzyja.
Jeszcze jutro mam taką robótkę przy wodospadzie chce posadzić hosty.
Były tam jałowce i ciągle były problemy z nimi. Mam takie wysokie będzie dobrze wyglądały.
Tak się zastanawiam czy dać w jednym kolorze czy biało zielone "patrioty"
pestka56 21:55, 21 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Piszesz boskie? Dzięki. Najgorsze, że wypadły mi bardzo ładne trawy palczatki nie odbiły. Trzeba zrobić zakupy

Ela, daj palczatkom szansę, bo one zawsze później ruszają. Moje dopiero od wczoraj puszczają pojedyncze pędy, a są w pelnym słońcu. Siedziały cała zimę w doniczkach.
Mirka 22:12, 21 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem dzisiaj w Wawie, Mają była na szczepieniu. Bzy kwitną na całego zapach nie z tej ziemi. Nawet kasztany pachną.

Mirka przesyłam barwinek.
Barwinek jest ładny tylko trzeba wiedzieć gdzie go sądzić w żadnym wypadku nie na rabatach. Cholernie jest bardzo ekspansywny. Ja durna baba posadziłam gdzie się dało teraz go mam wszędzie i chce się go pozbyć z rabat.
Barwinek musi rosnąć gdzieś w kącie pod drzewami tam może się panoszyć. Wtedy można go utrzymać w ryzach co jakiś czas można przekosic kosiarka.

Podoba mi się Posadzę go w części leśnej w brzozowym lasku
Ela może na przyszłą sobotę po niego przyjadę. Napisz jak ci pasuje.
ElzbietaFranka 22:27, 21 maj 2021

Wstępnie umawiamy się na przyszłą sobotę (chyba że będzie lało to nie), zabierzesz wtedy wszystko.
Weźmę łopatę i będziemy kopać i wrzucać do worka/kow żeby ci się tylko nie odechciało.