Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mała Eleczka 15:42, 03 mar 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
No zobacz, takie skarby i zero szkodników, a wy wszystko zniszczyłyście

Z rzeczy, które dobrze wyglądają u mnie zimą: bukszpany, trzmieliny, cyprysiki, ice dance, buchani, frosted curls, stipa, lawenda, wrzosy

Aga jest taki odcinak Titschmarcha, gdzie trzy osoby z jego ekipy aranżują taki malutki przedogródek na trzy różne sposoby. Nie pamiętam zupełnie jaki był tytuł, ale to jest jeden z ostatnich sezonów, kiedy pracuje już z całą ekipą, chyba seria Love your Garden. Fajne mieli pomysły na ten przedogródek

Nie iwem czy znajdę ten odcienek. Spróbuje poszukać, ale bojawiam się, że mnie to wciągne i na nic innego nie będę mieć czasu
Mała Eleczka 15:34, 03 mar 2016

Do góry
No zobacz, takie skarby i zero szkodników, a wy wszystko zniszczyłyście

Z rzeczy, które dobrze wyglądają u mnie zimą: bukszpany, trzmieliny, cyprysiki, ice dance, buchani, frosted curls, stipa, lawenda, wrzosy

Aga jest taki odcinak Titschmarcha, gdzie trzy osoby z jego ekipy aranżują taki malutki przedogródek na trzy różne sposoby. Nie pamiętam zupełnie jaki był tytuł, ale to jest jeden z ostatnich sezonów, kiedy pracuje już z całą ekipą, chyba seria Love your Garden. Fajne mieli pomysły na ten przedogródek
Mała Eleczka 15:20, 03 mar 2016

Do góry
myślałam o kompozycji hortensjowo rozplenicowej. Tylko zastanawiam się czy nie będzie za długo tam goło. Bo jeśli dobrze myśle to do czerwca by tam nic nie rosło. CHyba że ice danca dać przed rozplenice.

Z rzeczy które mam i mogła bym jej dać to:
ice dance, buhanani, bitelsa, ptasie łapki, stipa
U Agi - czyli słońce i piach 14:17, 03 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Rozplenica Hameln - wyszła połowa

Wyszukałam tę Twoją rozplenicę. Pięknie Ci wzeszła
U mnie wyszły 3 nitki, ale raczej to jednak stipa, bo do Twoich ździebełek nie podobna Siałam dokładnie 2 tygodnie temu, a czytam, ze u Ciebie po takim czasie wykiełkowała, więc jeszcze poczekam...
Zakupy sprzętowe pożyteczne niezwykle
Prawie - jak ogród 14:00, 03 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Prymulki pięknie wyglądają

Moje stokrotki też jednak chowam jak przymrozek jest, szkoda mi ich.

Beatka jak myślisz czy dobrze będzie jak podsadzę w przedogródku stipą cyprysiki, które od dołu są ogolone (posiusiane przez psy). Co o tym sąszisz?

Uwielbiam wiosenne kwiatki w doniczkach Zawsze kupuję prymulki i stokrotki, stoją aż do maja, wtedy wymieniam na pelargonie
Liczę, że przymrozków już większych nie będzie i skończy się moje wieczorne bieganie

Mirelka, myślę, ze podsadzenie stipą to dobry pomysł. Tym bardziej, ze stipy będziesz trochę miała (doczytałam, ze dokupiłaś kolejne paczuszki). Zanim stipa urośnie będzie łyso, ale później taki łan przed cyprysikami zrobi niezły efekt. Ty bardziej, że kłosy później będą żółte, więc będą się wyróżniać na tle iglaków. W środek stipy może jeżówki do nadania koloru?
Prawie - jak ogród 13:55, 03 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Moja rozplenica też mrożona i 50% wyszło.

O, i następna szczęściara
Aga, jaką masz rozplenicę? Czy źdźbła są podobne do stipy może? Bo mi 3 sztuki się pokazały ale podejrzewam, ze to stipa...
Prawie - jak ogród 13:51, 03 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

raport przyjęty
ja na jeżówki też czekam, stipa wzeszła ale jest w kiepskiej formie z parapetami tez mam problem mogę tylko w sypialni i w korytarzu

Czyli bolączki ogrodników wszędzie te same
Czytałam o Twojej stipie... Może nie będzie tak źle, skoro wzeszła, to powinna sobie poradzić
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:29, 03 mar 2016

Do góry
stipa, molinia i sesleria jesienna
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:22, 03 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
decyzja o rozszerzeniu zapadnie podczas zciągania darni będzie poszerzone ale nie wiem o ilei w która stronę

a to to ja wiem tylko co tam będziesz sadzić, stipa jednak będzie ?

A z tą lista zakupów to ja jeszcze nie robie bo zejde jeszcze na zawał zanim kupie cokolwiek
Prawie - jak ogród 07:02, 03 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Melduję, ze z posianych nasionek wyrosły:
- w 100% kostrzewa, ktora wykiełkowała po 4 dniach
- dość kiepsko stipa, z nasionek zebranych z własnych sadzonek,
- wcale rozplenica hameln , też z własnych nasionek,
- nadal czekam na jeżówki, ale te wysiałam dopiero kilka dni temu

raport przyjęty
ja na jeżówki też czekam, stipa wzeszła ale jest w kiepskiej formie z parapetami tez mam problem mogę tylko w sypialni i w korytarzu
Moje małe królestwo 23:09, 02 mar 2016

Do góry
Olga, zimno, a do ogrodu poszłaś? Oj, kochana ... Nie zmarzłaś?
Stipa u mnie też gorzej, jak rok temu.
Prawie - jak ogród 23:06, 02 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Mi też rozplenica nie wzeszłą. Może trzeba przemrozić? W zeszłym roku zbierałam po mrozach i wzeszła. Chyba spróbuję. Ale Hameln nie mam więcej nasion. Popróbuje z Moundry
Ogródek Iwony 22:21, 02 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Iwonko, o ile dobrze pamiętam, siałaś rozplenicę. Wzeszła CI? Bo u mnie cisza... Tzn wykiełkowały jakieś 3 źdźbła, ale śmiem podejrzewać ze o stipa... Łudząco podobna

Cisza w pojemnikach z rozplenicą. W zeszłym roku nasionka zbierałam po mrozach. Zaczynam się zastanawiać, czy nie należy nasionek zmrozić. Może jutro wsadzę trochę nasion do zamrażarki i poczekam kilka dni. Posieję jeszcze raz.
Podobnie nie wzeszedł mi krwawnik. A dziewczyny piszą, że ładnie wschodzi. Muszę zrobić jeszcze raz wysiew.
Ogródek Iwony 22:02, 02 mar 2016

Do góry
Iwonko, o ile dobrze pamiętam, siałaś rozplenicę. Wzeszła CI? Bo u mnie cisza... Tzn wykiełkowały jakieś 3 źdźbła, ale smiem podejrzewać ze o stipa... Łudząco podobna

Eh, kiedy będziemy cieszyć oczy takimi letnimi widokami...
Moje małe królestwo 21:56, 02 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Ale pyszności serwujesz

U mnie stipa też coś słabo W zeszłym roku jakoś lepiej sobie radziła...

tylko do pieczenia chleba serc nie mam
mam nadzieje, że stipe bede mogła w sadzonkach kupić
Moje małe królestwo 21:52, 02 mar 2016

Do góry
Ale pyszności serwujesz

U mnie stipa też coś słabo W zeszłym roku jakoś lepiej sobie radziła...
Prawie - jak ogród 21:51, 02 mar 2016

Do góry
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 21:45, 02 mar 2016

Do góry
Moja mama co wiosnę kupuję i jakimś cudem dwukolorowe o drobnych kwiatach się wysiały na skarpie Izo. Nie usuwam bo nawet mi się to podoba

Mirellko wiem, że nie majątek, tylko własne zawsze bardziej cieszy. Tylko jak mam czekać na nie do przyszłego sezonu żeby zakwitły, to niekoniecznie ma to sens.

Dziś w moim koszyku znalazła się stipa, werbena patagońska(już siedzi w lodówce) i dmuszek.
Żywopłotki cisowe. 21:13, 02 mar 2016

Do góry
Nawet jak przyjdzie mi czekać na kwiatki do następnej wiosny to cieszę się z tych zakupów
Podziwiam Twoje wysiewy Haniu. U mnie narazie tylko stipa, rozplenica Rubrum i dmuszek. Pozostałe nasionka czekają na więcej słoneczka.
Działka wkoło Lubczyka :) 18:03, 02 mar 2016

Do góry
Pierwsze roślinki w tym sezonie

A tu już od niedzieli rośnie druga tura

Czyli stipa, proso, werbena, jeżówki, niecierpki, mrozy, lwie paszcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies