Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 10:37, 24 lip 2014

Do góry
Miłego dnia Bogdziu u mnie od rana upał nie wiadomo czy po południu jakiejś burzy nie będzie na razie nigdzie nie wychodzę
Octavia Hill
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:32, 24 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Rododendronowy ogród II. 10:27, 24 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogdziu współczuję Tobie i roślinkom, bym się zapłakała nie wiem czy pocieszę kwiatkiem ale zosatwię Sir Lancelotateż po deszczu

Aniu dzięki za Lancelota. Nie martwie sie bardzo tym gradem , byle większych zmartwień nie było. Pozdrówka.
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:27, 24 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Mi to w ogóle nie zakwitnie, bo za bardzo wciśniete miedzy rośliny, popokładało się i ściółkę udaje...

Ja też miałam ochotę wyrwać, ale jednak na drugi dzień zakwitł poczekaj
a to goryczka letnia ma długą łodyżkę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:27, 24 lip 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Zaczyna być różowa,ale łodygi wiotki i leży na ziemi może dlatego że młoda.

Ja też mam nadzieję że w przyszłym roku już sztywne galązki będą
Kolorowy ogród na piasku 10:26, 24 lip 2014

Do góry
Zdjęcie prosto z magazynu ogrodniczego !!!Pięknie

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:24, 24 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a ten powojnik cassandra to sie nie pnie tylko jak krzak rosnie, tak ? taka kępa bardziej ?

Tak Kasiu, czasami się pokłada po roślinach
Mój nowy stary ogród 10:22, 24 lip 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

i przy okazji Clematis Rooguchi

i Burgundy Iceberg

Chyba oczy wypatrzę hihihihi pięknie !!!!!!! Posiedziałam na ławeczce i po podziwiałam Aż mi lepiej
Pozdrawiam
Zielonym do góry... 10:21, 24 lip 2014

Do góry
Tym razem to nie będę się już szaro gęsił u Was w ogrodach a sam poprosze o pomoc...

rzut na moj wjazd i przedogrodek...nie wiem co posadzić między widocznym na pierwszym planie świerkiem w thujami danica..jest jeszcze swierk conica ale raczej do wywalenia z tego miejsca..chciałbym aby to było raczej zimozielone bo toprzy wjeździe...

mniej wiecej tak planuje linie rabat i zrobić mała lezke wysypana zwirkiem a w śroku 3 cyprysiki groszkowe 'Filifera Aurea Nana'

na koniec napiszę help! help! help!

a jak sie uda wszystko zrealizować to będzie yes! yres! yes!
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:21, 24 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

to kto ma w koncu te wąsy ?

myslalam ze mam to samo ale znalazlam opakowanie od cebul i jest napisane hiacynt kalifornijski...
Kasiu bo to jest hiacynt kalifornijski
a to jest agapant
a wąsy ma cleome
Rododendronowy ogród II. 10:20, 24 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, moje liliowce też czasami robią mi takie psikusy

Współczuję gradobicia. Myślę, że musomy się do tego przyzwyczaić. W tym roku u nas były już dwa

Miałam nadzieje ze liliowiec się wyrodzil i juz bedą takie kwiaty a tu na tej samej łodydze zakwitł zwykły kwiat, szkoda.Grad najgorszy dla rolników , u mnie najbardziej lilie poniszczył ale cebulki zostały wiec trudno sie mówi moze w przyszłym roku będzie mozna dlużej sie kwiatami cieszyc.Pozdrówka śle.
Rododendronowy ogród II. 10:08, 24 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Współczuję gradu U nas tylko trochę pokropiło i dalej susza. Czemu nie może padać po równo, wypośrodkowane?

Ja też jestem za wypośrodkowaniem ale nikt nas nie pyta więc i tak nic z naszego chcenia. u mnie nadal pada choc teraz juz spokojny drobny deszczyk. Sprawdziłam rh sa w porzadku , gorzej z azaliami i innymi liściastymi bo grad mnóstwo liści oberwała ale tragedii nie ma . Szkoda tylko lilii bo pięknie kwitły a teraz wygladaja kiepsko.

Kosolkowa Pasja 09:54, 24 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Na stronie ZSP piszą ze rumba osiąga 1,7m. Tawuła do 2,5m, vanille do 2m, polar bear do 1,5.. Tu więc się "gryzie" hortensja z tawułą, bo ją przysłoni.

hortki zzalezy jak tniesz ale mi się kojarzą raczej jako duże roślinki (zdjęcia od Any_Art)

na drugim zdjęciu masz 3 pietra hort + rozchodnik okazały a na dole żurawka a obok trawki
Z tyłu za hortkami pewnie jakis Gracek

Nie mam doświadczenia z cieciem hortek bo mam je w tym roku pierwszy raz i do piero je raz cialem na wiosne. Pewnie jak będziesz je bardzo nisko przycinać wiosną to będą miały docelowo 1,2-1,5 ale czy warto?

Za takimi hortkami to chyba tylko widac będzie jakieś iglaki...
poszukałem jeszcze wczoraj i przypomniałem sobie o super watku..włascicieka posiadaczka jest duzego ogrodu i tez go podzieliła na 2 czesci...w prawdzie to mistrzyni kulkowania i formowania roslin i ogrod dopieszoczy w kazdym calu i ciżko gonić takiego "króliczka" ale polecam ci przejrzec watek nawet tylko orazkowo(wiem ze to 560 stron ale warto)

z trawkami miedzy hortkami a przed hakone...
Duży ogród małej ogrodniczki
Ogród cichy i przytulny 09:49, 24 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Asiu Oglądałam wczoraj Twoje deszczowe zdjęcia i chyba "wychciałam sobie" bo u nas też w końcu troszke zmoczyło. Troszkę, ale zawsze, jedno podlewanie mieliśmy z głowy Masz taki piękny ogród.. A gdybym Cię poprosiła zebyś do mnie zajrzała i może coś mi podpowiedziała, doradziła.. Mam tyle dylematów.. A przy Twoim doświadczeniu każda rada cenna!

Olu, wpadnę z przyjemnoscią.
Jeżeli jeszcze nie byłam to przepraszam ale uwierz mam coraz mniej czasu. Chciałabym być u Wszystkich ale to jest nierealne - 24 godziny to dla mnie zdecydowanie za mało i myślę, że u inni też tak mają.

Przy okazji przepraszam WSZYSTKICH odwiedzających mój wątek za to, że jestem u Nich za rzadko albo mnie jeszcze nie było
A w ramach przeprosin dla WSZYSTKICH
Mój kawałek planety 09:47, 24 lip 2014

Do góry
Nonka napisał(a)
Fajna ta kosmatka

Kosmatka jest w ogrodzie Dominiki taki biały "piżok" z daleka

te białe kuleczki po prawo w ogrodzie Dominiki to właśnie jej wysokość kosmatka śnieżna

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:40, 24 lip 2014

Do góry
admete napisał(a)
Ja dalej się wczasuję
Mam jeszcze gości, ale już w liczbie 1+1 więc z koleżanką ogarniamy towarzystwo, ale cały czas jeździmy
Na ogród nie mam czasu .
Wczoraj tak na szybkiego zrobiłam parę fotek przez okno .

Dzisiaj miałam znaleźć czas na sesję i wyrywanie chwastów.......ale czy pogoda pozwoli???.........leje od rana a i prognozy nie ciekawe

Pokażę moje lilie na żółtej, kupione na targach z dziewczynami - które miały być czarne!!!!! #%$^%&%*^*^(%^&^@#%#!%!$!@$!#@^

A to nie o pręcikach była mowa że mają być czarne? No albo chociaż końcówki pręcików?
Ehhh nie lubię takich niespodzianek.
W tym roku mam kilka lilii, pachną rewelacyjnie, ale chyba za rok zagoszczą u mojej mamy bo za krótko kwitną i są za bardzo badylowate.

Natomiast rudbekie i limki - superaśne! aż można się do nich pouśmiechać.
Ogród na glinie 09:37, 24 lip 2014

Do góry
nicol, też mi bukszpan tam nie pasuje, szukałam drugiej takiej zwartej kosodrzewiny kulki, ale coś nie mogę znaleźć
ta żurawka czy trawka przy sosenkach byłaby trochę większa, ale kilku tam się nie da wsadzić
a co do parkingu to jest żuraweczka
jest tam 7 cisów ciurkiem, takie luźne mają rosnąć, a potem 2 cisy przeplatają się z 3 trawami Red Baron
żuraweczki mam tylko 3, sprawdzam jak zniosą to stanowisko i dokupiłaby jeszcze 3 sztuki
przypominam jak wyglądał projekcik
plan był by nasadzenia były rytmiczne i wąskie, ale nie szpaler cisów

cisy narazie niskie to i trawy wzięłam niskie i nie rozkłądające się, bo ramię bramy z tyłu się przemieszcza

Zielono mi! 09:35, 24 lip 2014

Do góry
Dalszy ciąg sesji wyglądał tak.
Te mebelki podobały mi się najbardziej.
Mój kawałek planety 09:34, 24 lip 2014

Do góry

nad różanecznikami na górować cyprysik nutkajski, podsadzenia z runianki , nie wiem jaki odstęp powinnam zostawić między różanecznikami żeby na siebie nie powłaziły w przyszłości, może wpleść tam jakąś trawkę żeby nadać miękkości ale nie wiem jaką, mam miskant graziella i 2 gracillimus, obydwa są dość sztywne a chciałabym żeby to było coś powiewającego w stylu nieco romantiko (ale nie stipa - nie aż tak romantiko .

Zamiast kosmatki może dać żurawkę a dopiero za nią kosmatkę, Kosmatkę sobie uwidziałam, na mojej liście jest i gdzieś muszę ją wtrynić
Ogród na glinie 09:28, 24 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
I moje niedokończone prace na parkingu i przymiarki.
Może tak?

a to są żurawki czy żuraweczki? Bo mam jedną podobną (kolor i kształt) i zaczęła się rozłazić (tak jakby pędy się pokładają i rozciągają), natomiast żurawki trzymają się w kupie Ale fajnie rozjaśnia, ale posadziłabym gęściej.

Te cisy chcesz tak luźno mieć czy ekran z nich ma być? Bo te 2 bliższe jakoś daleko od siebie mi się wydają. A ta reszta w tle chyba dość blisko jest?
A jeśli samotne to chcesz je formować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies