Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 18:39, 23 lip 2014

Do góry

Marta, jestem z Ciebie dumna Zaimponowałaś mi, Ty mieszczuchu
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 18:39, 23 lip 2014

Do góry
Wkleję fotkę moich hortensji Twoje to Pink Lady zdecydowanie wyglądają jak moje
Później usunę bo nie chce zaśmiecać Ci wątku Ja kupiłam świadomie taką odmianę podoba mi się i już Pomyłki mogą przytrafiać się nam laikom a nie osobom które z tego żyją , dla mnie to "naciąganie" klienta.

Rododendronowy ogród II. 18:39, 23 lip 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zaglądam, a tu same niespodzianki Kwitnący ciemiernik, i niespotykany liliowiec...
U mnie spokojnie tylko podlewania sporo, bo deszczu brakuje, ale ponieważ kocham słońce, to nie narzekam.
Dziękuję, za radę w sprawie rozmnażania róż, spróbuję, a nuż się uda

U mnie też brakowało deszczu ale dzis juz nie brakuje. Wczesnym popołudniem padał grad a potem deszcz i teraz też juz pada i grzmi w oddali . Grad był duży i zniszczył kwiaty w ogrodzie a szkoda bo lilie pieknie kwitły i liliowce i floksy zaczynały . Tak wygladał grad.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:31, 23 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rozrastają sie... po prawej Pikolino zeszłoroczne, a po lewej sadzonki tegoroczne

Robi się po prostu większa kępa..chociaż mi w tym roku niektóre kępy są mniejsze niż w zeszłym roku

O to mnie uspokoiłaś, bo juz się martwiłam, że co roku dokupić nowe trzeba będzie
Moja działka. 18:17, 23 lip 2014

Do góry
Moje skromne liliowce.

Liatra.

I coś do zjedzenia.
To właśnie tu 18:16, 23 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
O Boziuniu, Dzidka........ . Maja ma power. Ale Ty też.
Jaki tytuł audycji: ogrodowy jazz po polsku? Polska awangarda ogrodowa?

Nie wiem. Może tak ?

Napisałaś kiedyś :

Pszczelarnia napisał(a)
Ja do ogrodu polskiego u Dzidki chciałam nawiązać. Agnieszko, on jest jakoś polski (kaliny, bzy i inne) ale tak inaczej: on jest niszowy, undegroundowy, coś jak dobry jazz polski.

I na pytanie: jaki jest mój ogród zacytowałam /może nie dosłownie/ to co napisałaś powyżej.
Tak, że i ty Ewo masz cząstkę udziału w tym programie.

Moja działka. 18:11, 23 lip 2014

Do góry
Dziś nie musiałam podlewać,bo z nieba leje dość obficie

To właśnie tu 17:58, 23 lip 2014

Do góry

To właśnie tu 17:58, 23 lip 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Konrad, sprawczynią wczorajszej wizyty jest Nasza Danusia.

no i bardzo sie ciesze ze ktoś docenił
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:56, 23 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, ogród w Twoim stylu bujny a rabata sałatowa i koperkowa to miszczostwo.

Czy ja mogę teraz przesadzić jeżówki kwitnące? Muszę wszystkie dać do przodu a na ich miejsce te wysokie monardy.

EDIT: to pomidorowe i żółte (jeżówki) zabieram ze sobą wirtualnie - powstaje kopia niewierna.

Pozwalam na kopię niewierną .. Hot Papaya i Secret Glow
A to jedna moja siewka, a możę kilka?? w szczelinie murka..jakoś dały radę.. niepodlewane, zaniedbane... rosna sobie.. wysokość 1,5m Nie mam pojęcia jakim cudem tu sie znalazła.. bo najbliższe jeżówki są w odległości 8 metrów (po drodze jest basen) lub po drugiej stronie oczka i to po przekatnej.. najbliżej jest kępa żółtych i czerwonych.. za skalniakiem. jakieś 4 metry... czyżby siewki z odmianowych też były różowe?? I chyba tak jest, bo kilka siewek w pobliżu żółtych i czerwonych ... są różowe

Foto zeszłoroczne... tu siewki są różowe!!!

Edit.. o przesadzaniu napisałam u Ciebie... ja sąsiadce teraz dałam kilka jeżówek kwitnacych i wysokich.. tydzień smętnie powisiały i sie zebrały w sobie i rosną Al jest zawsze ryzyko... bo jezówki jako tako nie lubią przesadzania. Ale jak to młode jezówki i sadzone w tym roku to ryzykuj.. tylko duża bryła.. i nie na pełnym słoneczku.

To właśnie tu 17:55, 23 lip 2014

Do góry
Konrad, sprawczynią wczorajszej wizyty jest Nasza Danusia.

Ogrodowa przygoda Majeny:) 17:51, 23 lip 2014

Do góry
Majena napisał(a)
dziewczyny proszę was powiedzcie mi czy tą trawe mam tak na zime zostawić czy sciachac??

Majenko, trawa to mozga trzcinowata.
Pamiętaj jednak, że jestem laikiem i ledwo odróżniam trawy od drzew

Mało zdjęć u Ciebie … pomidorki widziałam, smaczne?
buziaki zostawiam
To właśnie tu 17:49, 23 lip 2014

Do góry

To właśnie tu 17:46, 23 lip 2014

Do góry
Jako, że lipiec, to czas ogrodowych odwiedzin, to i ja miałam przyjemność gościć:

I już wiadomo
Ogród w skali mikro cz.II 17:46, 23 lip 2014

Do góry
Mimo wzbierajacych fal choroby , która u nas zwie się rajzefiber ( po niemiecku nie poradza , wiec jak jest błąd , to proszę łaskawie udać ,że się go nie widzi muszę się z Wami podzielić moim dzisiejszym porannym odkryciem.. Jak Wam wiadomo walczę na froncie " nowa rabata klonowa " co z racji paskudnej gliny i małego kompostownika popchnęło mnie do poszukiwania dobrego podłoża...wiele perturbacji było , coniektórzy byli też " zamieszani " ale jakoś nic nam nie wyszło w tym temacie.. A tu dziś rano , kiedy postanowiłam wpaść ( dosłownie na minutkę czy przypadkiem tych moich ukochanych krwawników nie ma ) do okolicznego ogrodnictwa zauważyłam...cooooo ???? Kompost w workach.. Jakbyście zobaczyli pęd jaki uskuteczniłam do sprzedawczyni , to byście pękli ze śmiechu ... Dorwalam dwa ostatnie worki w łapsko i już nie wypuściłam ...

Melduj zatem Ślązaczkom ,że takowy produkt jest dostępny nie tylko w Warszawie ale i u nas

Buziaki , lecem się pakować
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:45, 23 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu pamiętasz nazwy białych i żółtych pudlastych jeżówek?

I masz Hot Papayę, szybko się rozrasta? Kupiłam w tym roku, ale jakoś mało ich u mnie...

Twoja biała pełna lilia ogromna!!! Moja mało pąków ma, pod siatką rośnie, jeszcze na dodatek ktoś jej 3 pąki oberwał Mus przesadzić.

Hot Papaya rozrasta sie jak inne jeżówki.. w następnym roku ma już słuszny wymiar i ją widać

Żółte to jeżówka Secret Glow
Czerwone to Hot Papaya
Białe na pierwszym planie to Merinque.. to z niskich jezówek, tylko u meni dość wybujały.
Różowe po lewej to Pink Podle

Mój kawałek planety 17:43, 23 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Toszka, dziękuję za podpowiedzi, czytam wątki na forum i artykuły ale to trochę tak jakby czytać o operacji na otwartym sercu a potem ją wykonywać, całe szczęście w tym przypadku zgon pacjentowi nie grozi, ewentualnie długotrwałe oszpecenie
Teoria teorią ale z praktyką już nie jest tak prosto.

Katiaxx świetnie to ujęłaś, też mam czasami takie uczucie

Początek drogi łączy wiele wspólnego- ja też wyrywam i perz i chwastnicę i szczaw i babkę i podagrycznik i .... mam nornice i krety.... Z tym, że u ciebie widać duże postępy prac.

Czy kwitnie już u ciebie miskant graziella?

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 17:43, 23 lip 2014

Do góry
Zwracam się jeszcze raz o pomoc, plam jest coraz więcej i pojawiają się na kolejnych krzakach. Bardzo proszę o radę co to może być i czym to pryskać ?? Najlepiej widoczne są na trzecim zdjęciu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:40, 23 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu czy to znaczy, że te białe jeżówki się w ogóle nie rozrstają? i te różowe Hot Papaya, też nie?....znaczy się jak kupię sadzonkę to czy ona wszerz urośnie pomimo braku siewek?

Buziol

Rozrastają sie... po prawej Pikolino zeszłoroczne, a po lewej sadzonki tegoroczne

Robi się po prostu większa kępa..chociaż mi w tym roku niektóre kępy są mniejsze niż w zeszłym roku
To właśnie tu 17:38, 23 lip 2014

Do góry
Basiu, duży ogród pozwala na zaspokojenie wielu 'chciejstw'.
Ale za to, pochłania wielu czasu, choćby na pobieżną pielęgnację.

Monteverde, i ty też możesz nią zostać

Agatko, czasem rośliny zanim nagrodzą nas widokiem kwiatów, wymagają od nas sporo cierpliwości.
Mam karłową hortensję, która po kilkunastu latach, zakwitła po raz pierwszy w tym roku.

Olu, jeśli lubisz te klimaty, to jak najbardziej wykorzystuj płotkowy pomysł.
Z ciekawością będę oczekiwała kiedy go pokażesz.

W pierwszych dniach lipca miałam okazję być w znanym mi ogrodzie.
Zdjęcia poniżej stanowią podpowiedź,że

miałam przyjemność gościć w ogrodzie :

Obszerniejszą relację postaram się wkrótce umieścić w dziale "Ogrody polskie".

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies