Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:36, 23 lip 2014

Do góry
Iwona

Gosia totalna susza przed chwilą po raz pierwszy popadało - asfalt już suchy a kurz na liściach nawet nie spłukany
wybrane rośliny podlewam wodą z odzysku wanna i pranie jak widać nie szkodzi

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 15:32, 23 lip 2014

Do góry
Witajcie praca, dom, praca nie ma czasu na ogródeczek budleja pod sklepem, krzew motyli

Pozdrawiam serdecznie
Moja "przyziemna" :) pasja 15:13, 23 lip 2014

Do góry
*OGŁOSZENIE*

Mam do oddania sadzonki trzmieliny Emerald Gold, ukorzenione w zeszłym roku, przycinane. Sztuk 20. Najchętniej przekażę ją osobiście w Katowicach, bo nie wiem, jak ją zapakować w paczkę, aby nic sie nie stało. Oddam komuś, kto naprawdę potrzebuje takich sadzonek i wie co z nimi zrobić, a nie weźmie "na zapas" .

Ogródeczek jagody99 15:01, 23 lip 2014

Do góry
Czeka mnie duzo pracy domownicy postanowili zabudowac oszklic taras
Tak jak tu zaznaczylam

wiec teraz wszystkie roslinki ktore rosna blisko musze przesadzic no koniec swiata ale trzeba zrobic miejsce do pracy nie ma rady mam jeszcze pare dni do nastepnego miesiaca

Co myslicie o tej zabudowie ja osobiscie lubie taka otwarta przestrzen
Kosolkowa Pasja 14:16, 23 lip 2014

Do góry
Kosolkowa Pasja 13:59, 23 lip 2014

Do góry
Kosolkowa Pasja 13:51, 23 lip 2014

Do góry
z dereńem i hortkami to znalazłem coś takiego
plan

i wizualizacja z Garden puzzle

z watku u Boogny od nowa made by kaisog1

tu tez widać minusy gardena ale tu na niższy poziom berberysy w żurawkach ale zamiast żurawek możesz dać trzmielinę forunea emerand gold..da się z tego dywany robić...za hortkami miscanty
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:50, 23 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Mój Wnusio poszedł sobie na maliny u babci i nie omieszkał zajrzeć w ogórki nazbierał i mówi do Mamy ---co ta Babcia przeciez jak się sadzi to trzeba zbierać . A bBabcia dzisiaj 18 kg wiśni przerobiła ha ha i nie ma siły już się ruszyć "d

prawdziwy pomocnik wobec tego! fajnie, bystrze i inteligentnie mu z oczu patrzy
Dorotka bawi się konikiem od Ciebie

Halinko, a co robiłas z wiśni? 18 kg - toz to istne pudliszki!!!

Kolorowy Ogród Geni 13:45, 23 lip 2014

Do góry
Dziękuje Iwonko

Ogród pod sosnami 13:42, 23 lip 2014

Do góry
Moje cisy są z sadzonkowania...
Myślisz żeby sadzić od sąsiadów czy wsadzać do większych doniczek, czekać aż podrosną i wtedy dać na przód.
Wiem że w gruncie rośliny zdecydowanie szybciej rosną niż w doniczkach, mają też większe szanse na przezimowanie bo w doniczkach to różnie bywa.

To moje sadzoneczki mam ich 80szt

Dogonić marzenia... 13:39, 23 lip 2014

Do góry
Nonka napisał(a)
No i troszku pozmieniałam:

Proszę nie zwracać uwagina linię kroplującą Róża ma już towarzystwo. Kora zostanie wkrótce dosypana.

Vanilka pięknie przebarwia się na różowo, a z tyłu powojnik bardzo dobrze sobie radzi.

Witaj
Za bardzo się jeszcze nie znam ale z tego co czytam to róże nie lubią środowiska kwaśnego, kora właśnie zakwasza glebę więc jakoś ją trzeba ochronić chyba.
ładnie zaczyna się dziać u Ciebie
Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 13:22, 23 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Coś zamilkłaś? Macham, macham, kukam, kukam, a tu nikt nie otwiera?
A tam, zostawię kwiatki, co to od Ciebie kiedyś wyprosiłam.
Hojna byłaś, pięknie rosną.

Hania tą tawułke też dostałaś ? Piękna jest ja w tym roku kupiłam taką, na zimę nie ścinaj tego kwiatostanu będzie ozdobą

Jolu pozdrawiam już mniej upalnie ale deszczu nie widać nic a nic.
Ogród z łezką 13:14, 23 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Teraz moje wróbelki i eMusiowa sówka Ktoś mnie prosił o zbliżenie.

Kindziu, to ja prosilam Jestem nimi zachwycona. Ja w ogrodzie na razie mam jednego ptaszka, ale na pewno na tym jednym sie nie skonczy
Kosolkowa Pasja 13:13, 23 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Witam w moich skromnych progach Próbowałam z tymi wizualizacjami. I program jakis kupiłam nawet E tam, jakos mi nie szło.. No nie powinny przesłonić - tak mi się wydaje - oczywiście mam na myśli docelową wysokość krzewuszek Na początku tak.. No ale jak z tego wybrnąć?
Widzę ze moja kora luzem to rarytas Powinniśmy być dumni Z tego co pisały dziewczyny to ciężko i na Pomorzu, i na Mazurach, a teraz okazuje sie ze u Ciebie też..
Kurcze.. Rozchodniki jakoś mnie nie przekonują, żurawki też (jeszcze nie rozumiem ich fenomenu na O.).. Zresztą tam cały dzień słońce, więc żurawki i tak sobie nie poradzą. Ale dziękuję za propozycje i czekam na więcej

a trawkami się nie chcesz pobawić?

z ogrodu Zielonej (chociaż ona już nie Zielona jest w temacie - łady ogród b polecam)

tak jak napisała Katiaxx chyba pięter brakuje...`

Tawuła van heuta do 2,5 m
Krzewuszka w zależności od odmiany wysokość: od 1 do 3 m
Hortensje (nie pamiętam jakie masz) ale też spore rosną
dereń do 3 m

nic poniżej 1 m ... a myslałaś może o jakiś berberysach? lub tawułach japońskich?

tak głośno myślę...
Moja działka. 13:03, 23 lip 2014

Do góry
Ładna ta rozczochrana jeżówa, ze Starczy?
Twoja Chipendalle ma inne kolory, może to od ziemi zależy...zobacz mojej kolory

Wczoraj zaczęłam porządek z makami robić, brzydkie bardzo już były, popodsychały od dołu. Zostawiłam tylko parę na nasiona. Mam nadzieję, że nie przegapię. Ta rabata będzie cała reorganizowana, jak mi się mak wysypie, to będę miała psinco w przyszłym roku...

Ciekawe jaka pogoda w Ustroniu, u nas burzowo teraz...
Moja bajka 13:03, 23 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
I jeszcze coś, czym po prostu muszę się pochwalić Nasz jutrzejszy obiad i jeszcze małe co nieco na deser . Wszystko z własnego ogródka
[/quote
Mniam Kasieńko ściskam
Kosolkowa Pasja 12:48, 23 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Proszę rzućcie okiem na to zdjęcie, może komuś coś ciekawego przyjdzie do głowy- czy coś tam jeszcze dodać? Jeżeli tak to co?

Witam tym razem u Ciebie..
widzę że pędzisz nie tylko z ogrodem ale i watkiem ;p działeczkę też masz pokaźną i sporo się dzieje...fajnie że masz dostęp do kory luzem bo u mnie to tez cieżko z tym a w workach wychodzi średnio..

co d otej rabatki to hortki nie zasłonią ci krzewuszek? i dałbym coś na niskie piętro przed hortkami,,u Any_art są hortki z rozchodnikami okazałymi..rozchodnik bezproblemowy i łatwo się go rozmnaża..albo żurawki chociaż ja na razie z nimi nie próbuję.. ze względu na opuchlaki wiem że nie będę mieć czasu z nimi sie tak bawić..

tak nawiasem to polecam Ci Garden Puzzle..można ściągnąć wersję testową...trochę to pomaga w wizualizacjach ale wiadomo ma też swoje minusy- mało roślin w werjsji testowej...pozdrawiam i będe napewno podglądać
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:46, 23 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

w rajskim jednego roku tak miałam jak była bardzo deszczowa pora i prawie wszystkie mieczyki mi wypadły, ale wtedy i bulwy dalii gniły tak padało całe lato

śliczne wszystkie, miałam napisać, że limonkowy, ale jednak wszystkie równie mi się podobają
Ogród z łezką 12:35, 23 lip 2014

Do góry
Jeżówki kwitną niesamowicie obficie

Co z tym ogródeczkiem począć 12:35, 23 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)

[i

I Chopiny z Casto
Ciekawe czy to rzeczywiście Chopiny .
Początkowo wolno rosły ,ale teraz śmigaja i maja po kilka paków..tylko ten wyblakły kolor mi nie pasuje (dostały florowit i magiczną )

Ewuś pokażę Ci jak wygladają pąki moich Chopin-ów ( młode są - mam je od wiosny w ogrodzie)
Porównasz sobie.
Coś te liście nie takie jakieś u Ciebie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies