To tu- to tam- łopatkę mam !
20:17, 10 mar 2023
Dzisiejszy dzień był cudowny. Prawdziwie wiosenny. Aż boję się o tym pisać, bo podczytuję, że w innych regionach Polski zima wciąż pokazuje swoje pazury.
U mnie było aż 15 stopni, słoneczko często wychodziło zza chmur, nie wiało. Do wczesnego popołudnia zajmowało mnie ogarnianie pozaogrodowych spraw, ale później nic mnie nie było w stanie zatrzymać w czterech ścianach.
Zrobiłam oprysk miedzianem na drzewkach i krzewach w sadzie. Wykopałam ostatnie przewidziane do eksmisji trawy. Uporządkowałam rabatę z lawendą i przy tarasie.
Słońce i wysoka temperatura wreszcie pozwoliły rozwinąć się kwiatom.
Ranniki jak żółte kurczaczki.
Przebiśniegi; uwielbiam na nich te zielone plamki w kształcie serduszka.
Dostałam dwa lata temu siewkę ciemnego ciemiernika. W tym sezonie ładnie przytył.
U mnie było aż 15 stopni, słoneczko często wychodziło zza chmur, nie wiało. Do wczesnego popołudnia zajmowało mnie ogarnianie pozaogrodowych spraw, ale później nic mnie nie było w stanie zatrzymać w czterech ścianach.
Zrobiłam oprysk miedzianem na drzewkach i krzewach w sadzie. Wykopałam ostatnie przewidziane do eksmisji trawy. Uporządkowałam rabatę z lawendą i przy tarasie.
Słońce i wysoka temperatura wreszcie pozwoliły rozwinąć się kwiatom.
Ranniki jak żółte kurczaczki.
Przebiśniegi; uwielbiam na nich te zielone plamki w kształcie serduszka.
Dostałam dwa lata temu siewkę ciemnego ciemiernika. W tym sezonie ładnie przytył.