Mówisz....i masz Anitko ,choć dopiero dzisiaj mogę coś wrzucić.No ...to rozpoczynam ...!
Szukam jej imienia .....może Old Port kupony jako Red Leonardo D.
Witaj piękna sąsiadko
miło mi Cię gościć w moim ogrodzie
po cichutku też byłam u ciebie, na dłuższy pobyt zbrakło trochę czasu, ale kwiatuchy masz piękne
Białe mam White Swam i od Małej Mi to chyba Alba obie śliczne. White Swam z moich obserwacji dłuzej utrzymuje płatki w poziomie, pierwszy kwiat od 2 tygodni nadal płaski a Alba po 3-4 dniach ma płatki skierowane w dół
Podstawowa różowa to chyba po prostu Echinacea purpurea
Boże (mówią, żeby nie wzywać Boga nadaremno - ale w tym przypadku to nie jest nadaremno) - jaka ta ławeczka jest śliczna
Też bym taką chciała - czyli wiem o czym teraz marzę - a że marzenia się spełniają to i ja od dzisiaj zaczynam marzyć
Pozdrawiam ciepło
Mój taras zyskał nowe barierki i schody, w końcu jest otwarty na ogród. Nie przejmujemy się żaglami które są brudne i nienapięte. Schodom brakuje jeszcze podstopnic, donic i kamyków.
Witajcie...
Ogród ciągle się zmienia, ciągle coś innego zakwita, coś przekwita...
Sporo zmian zaszło w moich zakątkach, powstały nowe nasadzenia, nowe rabaty... Połączyłam stare z nowym... Bo stary ogród ma już ze dwadzieścia lat, a nowe rabaty są od ubiegłego roku i sprzed kilku lat...
Mam nadzieję, że udało mi się połączyć stare z nowym... Choć łatwe to nie jest... Ogród nie jest mały, choć do wielkich też nie należy...
Sosny musiałam podciąć i nie podoba mi się efekt, choć powstała pod nimi nowa rabata... Może czasem do tego przywyknę...
Zapraszam do mojego zakątka...