A co u mnie? Lawenda ciachnięta, jedna pszczółka mnie użądliła, zaplątała się gdzieś w środku i ścisnęłam ją...swędzi mnie niemożebnie!!!!!!!!!!!
Większość do ciachnięcia ciachnięta. Trochę deszczu trzeba, pielić by się przydało. Skorupa taka, nie będę się siłować. Zresztą, nawet na razie ochoty nie mam...
Lawendzia się suszy na drewutni Ale pachnie..........
Jeszcze trochę pszczół i motyli tam lata, ale to już ostatnie Przeniosły się na liatry, jeżówki i odętki.
Ma pokraczny pokrój, często wypuszcza długie baty, ale te najcześciej są zakończone kiściami kwiatów, więc żal ciąć
Kolor kwiatów od pomarańczy po brzoskwinkę z kremem, wyraźny kształt rozetki i piękny, lekko owocowy zapach.
Nie martw się Kasiu, maczniak o tej porze roku to częsta przypadłość roslin. Opryskaj topsinem/falconem wieczorem, jak będzie chłodniej. A angielkom może dosadź jakieś drzewko dla cienia?
Uszy do góry, masz piękny ogród i na pewno daje Ci na co dzień dużo radości.
Pozdrawiam,
K.
WItam serdecznie wszystkich miłośników ogrodów, mam na imię Przemek i pochodzę z Białegostoku od kilka lat pomagam w zakładaniu ogrodu rodzinnego w załączeniu lub po przez stworzenie nowego wątku pokaże co udało się zrobić do dzisiaj a w razie trudności będę się pytał bardziej zorientowanych, Ogrodowisko.pl jest mi znane od dłuższego czasu, panuje tu bardzo miły klimat, uważam też za mennice wiedzy dla każdego ogrodnika) z poważaniem PB
No ja już nie mam pomysłu jak osłonić się od ulicy
Sama już nie wiem czy tradycyjnym szpalerem tuji.Boję się szaleć z dużymi drzewkami bo ogród mały jest.Podobają się mi bardzo cisy ,hortensje które obecnie mam w donicach i chcę je wysadzić do gruntu...
Proszę bardzo o poradę
Po godz.17 dodam jeszcze więcej zdjęć.
W ogrodzie mam róże Chopin,lawenda trzmielina na pniu i inne ,obwódki z bukszpanu .(ogólnie kolorystyka kremowożółte-czerwień-fiolet no i oczywiscie ta cudowna zieleń )
To Ty Aniu takie piękności przed nami ukrywałaś.
Aphrodite cudna, na którym miejscu w swoim rankingu ją umieściłaś?
New Dawn na tle ceglanego muru wygląda bardzo elegancko.
A ja dokpiłam Red Leonardo da Vinci i Maria Curie i czekam cierpliwie na pierwsze kwiatki podobnie ja Ty na swoją Edenkę.
Poprosimy więcej fotek bo coś czuję że skrywasz przed nami kolejne piękności.
buziaki
Pięknie, nie tylko tu, obejrzałam sobie spokojnie wszystkie zmiany, normalnie ..idealnie!
te jeżówki, to strzał w 10! i woda juz jest, wcale się nie dziwię, ze nie ciągnie cię na wyjazdy, jak ma się takie cudowne miejsce, zresztą mam podobnie jak ty, na tydzień góra lubię wyjechać, ale bez presji, ze muszę
pozdrawiam, jest slicznie
Przede wszystkim chciałam podziękować za zdjęcie do konkursu, który jak już wiesz wygrałam, tzn. dzięki Tobie
Cieszę się niezmiernie. Nagrodę odebrałam, tydzień myślałam co wybrać i trzy podejścia robiłam. Tylko teraz nie wiem kiedy będę mogła Ci się odwdzięczyć i przekazać podarunek nad którym najdłużej myślałam, bo przecież Ty już wszystko masz
JESZCZE RAZ BAAAARDZO DZIĘKUJĘ!
W ogóle to stwierdziłam, że chyba nie mogę oglądać Twojego wątku, bo co zdjęcie to ja też tak chcę u siebie i musiałabym mieć 10 razy większą działkę
Tak czy inaczej znowu doznałam natchnienia i właśnie tak chce mieć przy tujach. Mogę? Moje kolory