Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 11:43, 05 kwi 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje sadzone jesienią wszystkie żyją
Pan dokładnie tłumaczy, że trzeba cisy posadzić zaraz po dostawie i nie dopuścić do przesuszenia korzeni ... poza tym wiadomo gleba zasadowa, właściwe podlewanie i nie dokarmiać w pierwszym sezonie ...

W ogóle to komu padły te cisy, że tyle negatywnych opinii o panu?

jeszcze walczymy, o padnięciu może być mowa czerwiec, lipiec
Nowocześnie z różAnką :D 11:42, 05 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
pytalas gdzies tam o wertykulator
ja kupilam sobie 1300w
dobrze mi sie sprawdzil, ale ja mam malutkie trawniczki
poki co robilam tylko walkiem do grabienia ale na najnizszym ustawieniu i duzo sianka wyczesal
wertykulator to chyba lepiej kupic i miec niz wypozyczac...

właśnie M od wczoraj walczy.........
najpierw wzięliśmy ten słabyszy 1,7km bo nie miał innego..padł...więc dzisiaj pojechał wymienić na ten 6km i podobno śmiga jak ta lala w godzine obrobił nasz areał (nie wiem wkońcu ile mam tego trawnika, chyba coś 700-800m2)
na pewno jeśli już wypożyczać to ze sprawdzonego źródła
Nowocześnie z różAnką :D 11:39, 05 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
No i mam dylemat....Też chciałam tam dla mamy cisy zamawiać, ale się wstrzymuję.....
Aniu trzymam kciuki za twoje

Aniu opinie są różne, bo Luki od niego brał i tylko chyba jeden mu padł. zależy na co trafisz, on ma tak że sprowadza sadzonki z Holandii i jak mu się nowa partia nie sprzeda to leżakuje w piasku jak to sam określił. najlepiej podpytać sprytnie czy na dostawe nie czeka
Nowocześnie z różAnką :D 11:38, 05 kwi 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Nie zazdroszczę akcji z cisami. Też bym się wkurzyła. Dla mnie jednak takie zakupy z podejrzanie niską ceną zawsze są ryzykowne. Jakość kosztuje i czasem nie warto oszczędzać.

teraz będę mądrzejsza
widzimy się w niedzielę??
Nowocześnie z różAnką :D 11:37, 05 kwi 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu mam cię. Nareszcie i ja odnalazłam cię w nowym 2ątku. Oczywiście zaznaczam i buziaki zostawiam. Życzę powodzenia w realizacji projektu i konsekwencji bo u mnie z tym jest największy problem.

Widziałam ten twój cisowy problem, Anka walcz o swoje, nie dajmy się za naszą ciężką kasę w konia robić.
Trzeba to nagłośnić że człowiek nieuczciwy w interesach jest. Forum ma siłę rażenia .
Do zobaczenia w niedzielę!

Małgoś cieszę się że jesteś
będę walczyć
Nowocześnie z różAnką :D 11:35, 05 kwi 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Cholercia !!!! Właśnie posadzilam kilkadziesiąt sztuk cisów od tego Pana !!! Nie wiem co zrobić? A tak się cieszyłam

Ania to po zimie tak się stało? Przegapilam moment sadzenia.

Iwona spokojnie, wszystko zależy czy to materiał który u niego leżał czy świeży. na razie się nie martw, podlewaj a jak za jakiś czas będzie zmieniał kolor to do niego zadzwoń
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:33, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona jaka odmianę lawendy dzieliłas?

Aniu nie wiem jaka to odmiana bo dostałam ją od cioci To były 3 duże krzaki. Posadziłam ją do ziemi jaka była - czyli piach jak w większości u mnie i od strony południowej : czyli ma to co lubi przepuszczalną glebę i dużo słońca.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:55, 05 kwi 2017

Do góry
Agata, Renia, Gosia, Bożenka, Monia, Ania +1, Krysia, Monika/Mikinia, Ania (anna_t), Jankosia, Gosia Stokrotka

ale super

Ania - buksy jeszcze są Jaszczurkę oddawaj! w trawie była? omg musiała zawału dostać prawie hihi
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:35, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
pytanie techniczne
czy trawnik siany we wrześniu 2015r, w tym roku pierwsza wertykulacja mogę zrobić wertykulatorem o mocy 6,5km czy lepiej słabszym 1,7km?
tylko takie mam w wypożyczalni i niewiem który wybrać..
trawnika ok 700m2

Aniu myślę, że moc nie ma tu znaczenia, mój eMuś kilka lat temu wypożyczył spalinowy ale bez napędu i oszarpał się strasznie, teraz kupiliśmy leciutki elektryczny (szeroki, więc mniej przejazdów się robi) no i poszło szybko i sprawnie.
Nowocześnie z różAnką :D 22:29, 04 kwi 2017

Do góry
widziałam, ciekawe co będzie
Nowocześnie z różAnką :D 22:20, 04 kwi 2017

Do góry
hahahahahah z takimi koleżankami napewno
Nowocześnie z różAnką :D 22:10, 04 kwi 2017

Do góry
w Zapolicach
Nowocześnie z różAnką :D 22:07, 04 kwi 2017

Do góry
jankosia napisał(a)

A coś ty! Zielonego za wiele tam nie było. Zresztą, poprzednie też padły - nie uwziełam się na niego, Renia też widziała, Krysia też...

Jak cię zablokuje? Nie rozumiem za bardzo. Na allegro? Tak się da? Pierwsze słyszę :-/ Niedzisiejsza jakaś jestem

No, ten sam K. I mój platan jest od niego- za samym sprzedawcą nie przepadam (taki cwaniaczek troszku) ale czasem można coś u niego upolować Zresztą jak wszędzie Dlatego ja tak jeżdżę i patrzę a potem wiem co gdzie fajnego Takie hobby widzisz A teraz mam autko w warsztacie to czuję się jak bez ręki

musze do K.. w takim razie podjechac. ale powiem Ci ze cenami brzóz to mnie zastrzelił! wariat normalnie! 3 razy droższe niż w tej szkółce co Ania Malutka poleca
Nowocześnie z różAnką :D 22:04, 04 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, no niestety z dziećmi różnie bywa, mam nadzieję, że z moim będzie ok, bo nie mam go z kim zostawić.

Musiałam się z kanapy ruszyć
Nie wiem czy będzie widać.
dzięki wielkie, o wiele lepszy od tego co ja kupiłam
http://agrecol.pl/produkt/ukorzeniajacy-nawoz-do-sadzonek-i-nasion/

tylko u mnie na opakowaniu nie ma informacji jak go w wodzie rozpuścić, jest tylko zeby w dołek poł łyżeczki sypać. i dlatego potrzebowałam twojego składu. skoro mój jest słabszy to bez obaw wykorzystam twoje proporcje rozpuszczania
Nowocześnie z różAnką :D 22:03, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
właśnie muszę mu dac negata ale mnie zablokuje pewnie bo powiedział że u niego cała ta partia która mi sprzedawal do dzisiaj zielona w piasku rośnie. bo on je tak przetrzymuje.. bezczel! a jego glownym argumentem było właśnie to że do tej pory nikt nic nie zgłaszam więc to ja jestm do d... tylko
K...? tam gdzie platana kupowałyśmy?

A coś ty! Zielonego za wiele tam nie było. Zresztą, poprzednie też padły - nie uwziełam się na niego, Renia też widziała, Krysia też...

Jak cię zablokuje? Nie rozumiem za bardzo. Na allegro? Tak się da? Pierwsze słyszę :-/ Niedzisiejsza jakaś jestem

No, ten sam K. I mój platan jest od niego- za samym sprzedawcą nie przepadam (taki cwaniaczek troszku) ale czasem można coś u niego upolować Zresztą jak wszędzie Dlatego ja tak jeżdżę i patrzę a potem wiem co gdzie fajnego Takie hobby widzisz A teraz mam autko w warsztacie to czuję się jak bez ręki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:53, 04 kwi 2017

Do góry
Marta ty 5 potrzebujesz brzóz? będę jechała niedługo to zarezerwuje i dla Ciebie, ja dwie tylko. niby zarezerwowalam juz ale wiesz jak to jest, telefonicznie to mozna pizze zamówić
Nowocześnie z różAnką :D 21:47, 04 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, moje powiem Ci, że lepiej wyglądają, wykazują wolę walki
Podlewam je co tydzień takim czymś Toszka pisała, że może być

Jak Ty chcesz lawendę dzielić??? Jak dla mnie to jeden krzaczek jest, taka kulka, udało mi się ścinki w zeszłym roku ukorzenić, tak ok 1/3 przyjęć

Czy jak byłaś dziś u Karoli, to w niedzielę Cię nie będzie? Ja chyba z Jasiem przyjadę

Aniu mam prośbę, zrobiłabyś mi fotę skladu tego nawozu?

do Karoli musiałam dzisiaj bo już odwlekałam to od miesiąca z braku czasu. chciałabym być w niedzielę ale to zalezy od dziewczyn a z dwoma tam nie pojadę bo dom by się na sprzedaż nie nadawał
Nowocześnie z różAnką :D 21:42, 04 kwi 2017

Do góry
właśnie muszę mu dac negata ale mnie zablokuje pewnie bo powiedział że u niego cała ta partia która mi sprzedawal do dzisiaj zielona w piasku rośnie. bo on je tak przetrzymuje.. bezczel! a jego glownym argumentem było właśnie to że do tej pory nikt nic nie zgłaszam więc to ja jestm do d... tylko
K...? tam gdzie platana kupowałyśmy?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:36, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

wyluzować powiadasz postaram się choć taka plaga nieszczęść mnie dopada tej wiosny że chyba pić zacznę

Aniu będzie dobrze...moje bukszpany tylko w donicach wydlądają dobrze, reszta szkoda gadać, chore, pomarzły, albo pies posikał, buuu... i teraz mam pogotowie ratunkowe i piesa co niewiniątko udaje
...mam pigwoweczke...dla odstresowania zapraszam
Nowocześnie z różAnką :D 21:28, 04 kwi 2017

Do góry
o cisy będe walczyć, zobaczymy... podrzuciłam im dzisiaj ukorzeniacza i od jutra deszcze więc liczę na poprawę
pogoda dopisała więc trochę podziałałam, posadziłam 33 bukszpaniki i podzieliłam seslerię. z jednej sadzonki wyszło mi 6
jutro kolejne buksy i skończę obwódkę,potem dzielenie rozplenicy hameln
foty jutro

czy lawende mogę już dzielić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies