Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anbu 13:44, 04 kwi 2017

A mi chyba zdechły paprotki - Wietlice japońskie, nie pokazują się ale w porównaniu do cisów to nic
Toszka 13:53, 04 kwi 2017

Aniu, na wietlice jeszcze czas
iwonkap 13:56, 04 kwi 2017

Aniu a kiedy ty sadziłaś swoje cisy ?
asiak 13:57, 04 kwi 2017

Kurcze, strasznie szkoda cisów Człowiek kupę sałaty wydaje na roślinki, później boli jak marnieją ehh...
anbu 14:17, 04 kwi 2017

Toszka napisał(a)
Aniu, na wietlice jeszcze czas

Oooo to czekam Jest nadzieja
makadamia 14:19, 04 kwi 2017

To dobrze, bo o moje wietlice też już się martwiłam.
Narecznice całkiem zielone przetrwały zimę, ale wietlice- ani słychu ani widu..
Agania 20:50, 04 kwi 2017

anna_t napisał(a)

to nie szkółkarz on je z Holandii sprowadza, niewiedziałam tego wcześniej. Renia mnie ostatnio oświeciła na spotkaniu..

Aniu współczuję...czytam o cisach, möj sprzedawca był sprawdzony.
Cisy kopane z gruntu były, w jednym dniu kopane, w drugim sadzone, strzyżone, gęściutkie, z bryłą, dla mnie były bardzo ciężkie, każdy korzonek na wagę złota

Takich sprzedawców...ogrodników szukaj
anna_t 21:28, 04 kwi 2017

o cisy będe walczyć, zobaczymy... podrzuciłam im dzisiaj ukorzeniacza i od jutra deszcze więc liczę na poprawę
pogoda dopisała więc trochę podziałałam, posadziłam 33 bukszpaniki i podzieliłam seslerię. z jednej sadzonki wyszło mi 6
jutro kolejne buksy i skończę obwódkę,potem dzielenie rozplenicy hameln
foty jutro

czy lawende mogę już dzielić?
jankosia 21:35, 04 kwi 2017

Nie chcę cię Anka dołować bardziej, ale przecież rzut beretem od Ciebie K... miał ładne cisy- te co kupowałam. Dwa razy droższe, ale jak widzisz nie zawsze opłaca się oszczędzać. W Zapolicach kupowałam teraz buki z gołym korzeniem ale sadzonki ekstra. Tylko że ja u niego nie kupię zanim sama nie zobaczę - moje osobiste zboczenie, ale zazwyczaj dobrze na nim wychodzę
Również uważam że powinnyście reklamować cisy. Nie wiem czemu taka dziwna atmosfera się zawsze robi gdy jest coś nie tak. Skoro chwalimy sprzedawcę gdy jesteśmy zadowolone to i ostrzegać się powinniśmy gdy ktoś odwala manianę. Widziałam te cisy u niego teraz- beznadziejne są i machnęłam na nie ręką. Miałam nadzieję że przywiózł coś świeżego ale okazało się że to to jest "świeże" Szkoda słów nawet Przykro mi że tak się przejechałaś. A opinię na allegro już wystawiłaś?
AnnaCh 21:39, 04 kwi 2017

Ania, moje powiem Ci, że lepiej wyglądają, wykazują wolę walki
Podlewam je co tydzień takim czymś Toszka pisała, że może być

Jak Ty chcesz lawendę dzielić??? Jak dla mnie to jeden krzaczek jest, taka kulka, udało mi się ścinki w zeszłym roku ukorzenić, tak ok 1/3 przyjęć

Czy jak byłaś dziś u Karoli, to w niedzielę Cię nie będzie? Ja chyba z Jasiem przyjadę