Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

AniMa 10:19, 05 kwi 2017

No i mam dylemat....Też chciałam tam dla mamy cisy zamawiać, ale się wstrzymuję.....
Aniu trzymam kciuki za twoje
Kasya 10:36, 05 kwi 2017

pytalas gdzies tam o wertykulator
ja kupilam sobie 1300w
dobrze mi sie sprawdzil, ale ja mam malutkie trawniczki
poki co robilam tylko walkiem do grabienia ale na najnizszym ustawieniu i duzo sianka wyczesal
wertykulator to chyba lepiej kupic i miec niz wypozyczac...
Kasya 10:38, 05 kwi 2017

iwka napisał(a)
Cholercia !!!! Właśnie posadzilam kilkadziesiąt sztuk cisów od tego Pana !!! Nie wiem co zrobić? A tak się cieszyłam

Ania to po zimie tak się stało? Przegapilam moment sadzenia.

ale moze przez cały sezon zdążą sie ukorzenic i wzmocnic
moze to tylko problem z sadzeniem jesienią ?
ren133 10:53, 05 kwi 2017

Kasya napisał(a)

ale moze przez cały sezon zdążą sie ukorzenic i wzmocnic
moze to tylko problem z sadzeniem jesienią ?

Moje sadzone jesienią wszystkie żyją
Pan dokładnie tłumaczy, że trzeba cisy posadzić zaraz po dostawie i nie dopuścić do przesuszenia korzeni ... poza tym wiadomo gleba zasadowa, właściwe podlewanie i nie dokarmiać w pierwszym sezonie ...

W ogóle to komu padły te cisy, że tyle negatywnych opinii o panu?

iwonkap 11:30, 05 kwi 2017

ren133 napisał(a)

Moje sadzone jesienią wszystkie żyją
Pan dokładnie tłumaczy, że trzeba cisy posadzić zaraz po dostawie i nie dopuścić do przesuszenia korzeni ... poza tym wiadomo gleba zasadowa, właściwe podlewanie i nie dokarmiać w pierwszym sezonie ...

W ogóle to komu padły te cisy, że tyle negatywnych opinii o panu?

Robiłaś Toszkową mieszankę do cisów czy tylko ziemia ?
anna_t 11:35, 05 kwi 2017

iwka napisał(a)
Cholercia !!!! Właśnie posadzilam kilkadziesiąt sztuk cisów od tego Pana !!! Nie wiem co zrobić? A tak się cieszyłam

Ania to po zimie tak się stało? Przegapilam moment sadzenia.

Iwona spokojnie, wszystko zależy czy to materiał który u niego leżał czy świeży. na razie się nie martw, podlewaj a jak za jakiś czas będzie zmieniał kolor to do niego zadzwoń
anna_t 11:37, 05 kwi 2017

Margarete napisał(a)
Aniu mam cię. Nareszcie i ja odnalazłam cię w nowym 2ątku. Oczywiście zaznaczam i buziaki zostawiam. Życzę powodzenia w realizacji projektu i konsekwencji bo u mnie z tym jest największy problem.

Widziałam ten twój cisowy problem, Anka walcz o swoje, nie dajmy się za naszą ciężką kasę w konia robić.
Trzeba to nagłośnić że człowiek nieuczciwy w interesach jest. Forum ma siłę rażenia .
Do zobaczenia w niedzielę!

Małgoś cieszę się że jesteś
będę walczyć
anna_t 11:38, 05 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
Nie zazdroszczę akcji z cisami. Też bym się wkurzyła. Dla mnie jednak takie zakupy z podejrzanie niską ceną zawsze są ryzykowne. Jakość kosztuje i czasem nie warto oszczędzać.

teraz będę mądrzejsza
widzimy się w niedzielę??
anna_t 11:39, 05 kwi 2017

AniMa napisał(a)
No i mam dylemat....Też chciałam tam dla mamy cisy zamawiać, ale się wstrzymuję.....
Aniu trzymam kciuki za twoje

Aniu opinie są różne, bo Luki od niego brał i tylko chyba jeden mu padł. zależy na co trafisz, on ma tak że sprowadza sadzonki z Holandii i jak mu się nowa partia nie sprzeda to leżakuje w piasku jak to sam określił. najlepiej podpytać sprytnie czy na dostawe nie czeka
anna_t 11:42, 05 kwi 2017

Kasya napisał(a)
pytalas gdzies tam o wertykulator
ja kupilam sobie 1300w
dobrze mi sie sprawdzil, ale ja mam malutkie trawniczki
poki co robilam tylko walkiem do grabienia ale na najnizszym ustawieniu i duzo sianka wyczesal
wertykulator to chyba lepiej kupic i miec niz wypozyczac...

właśnie M od wczoraj walczy.........
najpierw wzięliśmy ten słabyszy 1,7km bo nie miał innego..padł...więc dzisiaj pojechał wymienić na ten 6km i podobno śmiga jak ta lala w godzine obrobił nasz areał (nie wiem wkońcu ile mam tego trawnika, chyba coś 700-800m2)
na pewno jeśli już wypożyczać to ze sprawdzonego źródła