Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U BusyBee w ogródku... 17:26, 02 wrz 2014

Do góry
W międzyczasie parę innych fotek...
Przy miskantach były zwykłe jeżówki, ale pokładały się, wydarłam i jest pusto- będzie miejsce na trawy - może rozplenice? a może coś brązowego? co myślicie?

Hortki zmieniły kolor:

Blaski i cienie nowego życia 17:19, 02 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dla Ani Silver Dollary w dwóch odsłonach czasu
dosłownie tydzień temu jeszcze były takie, a teraz są już inne
nie ukrywam że uwielbiam ich kremowy kolor...o którym już można zapomnieć

Piękne są mnie się zdaje, ze w swoich pomysłach na rabaty chyba hortensje będą u ciebie nr 1, mają dobre warunki i rosną ci jak szalone
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 17:16, 02 wrz 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)
Kosmosy

Małgoś śliczne te kosmosy- takie delikatne i kolorami uzupełniają się wzajemnie Nie widać u Ciebie jesieni wcale
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:15, 02 wrz 2014

Do góry
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe i życzenia dla pary młodejmam nadzieję, że nie pogniewacie się za to wspólne podziękowanie

ufff, powiem, że wczoraj mnie zmogło,stres odpuścił i chyba pierwszy raz takie zmęczenie, ale już odespałam i wracam w zwykłe tryby pogoda nie sprzyja, leje non stop, ślimaki zjadają wszystko, całe cleome zżarte z kwiecia, ale nic się nie da robić w tym deszczu
jutro ponoć już ciepło i 26 stopni, oby

Mirka, na razie nie mam żadnych fotek ogrodu, syn zabrał aparat w podróż poślubną i będę robić telefonem, jak się poprawi aura i dostanę chęci do ogrodu, bo na razie mam totalnego lenia
pokażę tylko wiązankę ślubną, bo śliczna i mega ciężka z żywch kwiatów
biegnę do was, ile dam radę dziś
Ogrodomania Oli 17:08, 02 wrz 2014

Do góry
Ranczo Edy 17:07, 02 wrz 2014

Do góry
Deszcz

Ranczo Edy 17:05, 02 wrz 2014

Do góry
Robaczkowo

U BusyBee w ogródku... 17:04, 02 wrz 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Trawy za różami, przed różami , bukszpany pomiędzy, duuużo traw

dakładnie - duuużo traw Dorciu, tylko tu chcę tylko jeden, ewentualnie 2 rodzaje róż, które będą do siebie pasowały.... I przez zimę pomyśle może nad zmianą kształtu tej rabaty, bo po lewej jest tylko rząd szmaragdów, a może być coś dosadzone, bo nuuuda
O tak właśnie:
Ogród do odświeżenia 17:02, 02 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Urosną urosną, tylko może Ci się uda kupić spore rośliny- chodzi mi o to, żeby były gęste, a nie wysokie
To jest zdjęcie z wiosny, 2 doniczki po prawej ( zdjęcia później wyrzucę):

A to te same niedawno

Absolutnie nie usuwaj...zresztą już zacytowałam, będą ku pamięci, gdybym musiała wiosną szukać traw, a na połączenie też popatrzę, bo muszę się utrwalić w przekonaniu, że ciąg komunikacyjny nie jest tam konieczny i należy rozpocząć kurs żonglerki...tak naprawdę, worki będą przenosić dwoma etapami...ale żeby to zobrazować potrzebne są zdjęcia

Buziolki za foty
Ranczo Edy 17:01, 02 wrz 2014

Do góry
Cyniowato

Ogród do odświeżenia 16:57, 02 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Z deszczem nie możemy tarasu skończyć... U mnie perz - cudo
edit: tak mam cudnie

Ale perzem bym się nie przejmowała...dasz radę...pogoda niespokojna to fakt, ale od jutra u nas ma być lepiej
Ogródek Ewy 16:56, 02 wrz 2014

Do góry
Agnieszko, Małgosiu, Przemku.
Bardzo Wam dziękuję za gratulację i prezenty w postaci kwiatuszków. Kiedy zakładałam wątek nie liczyłam nawet że ktokolwiek zechce oglądać mój skromny nieco haotyczny ogródek. Z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień odwiedzających było coraz więcej a co mnie najbardziej zaskoczyło to to, że mój ogródek może się podobać. To sto stron to głównie Wasza zasługa za co Wam bardzo dziękuję.
Szampana ani setuni na setunię nie będzie, zapraszam Was na dobre jedzonko. Smacznego.

Ogrodomania Oli 16:55, 02 wrz 2014

Do góry
Z dzisiejszego pochmurnego popołudnia ...
Co z tym ogródeczkiem począć 16:54, 02 wrz 2014

Do góry
Ubolewam przez grzyba paskudnego
spotkaniowo wyszło do tyłu nie mogę być łeee
będę z Wami myślami i internetowo przeżywać...

Spotkanie w Hortulusie 6 września 2014 16:48, 02 wrz 2014

Do góry
Dziewczynki przykro u mnie też się popaprało i nie damy rady
dziękuję za pamięć i informację tak się cieszyłam na spotkanie z Wami i szkoda że Hania też nie będzie trudno będę czekać do następnego razu może lepiej się poukłada będę z Wami internetowo Buziaki zostawiam bawcie się dobrze

Ogród do odświeżenia 16:34, 02 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Czyli miskanty nawet jak w tym roku nie dostanę to urosną spore w jeden sezon? Super. Magiczna siła do hortek obowiązkowa.....u Kasika widziałam (na własne oczy) jakie cuda z Phantomem uczyniła

Urosną urosną, tylko może Ci się uda kupić spore rośliny- chodzi mi o to, żeby były gęste, a nie wysokie
To jest zdjęcie z wiosny, 2 doniczki po prawej ( zdjęcia później wyrzucę):

A to te same niedawno

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:15, 02 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aloha - dla koneserów nietypowych kolorów

Colorburst Orange - bardzo wiotka, ale kolor ma tak niespotykany, jarzy w oczy, że ją lubię... a potem robi sie taka w kolorze jesiennym... stonowanym..

Marmalade - zakwita też jako jedna z pierwszych.. i też zmienia bardzo kolor.. podobnie jak Colorbrust... i pędy też ma wiotkie, konieczne palikowanie..

Tengeringe Dream - słusznie dziewczyny zauważyły, że na odmianowych jeżówkach jest mniej motyli niż na tych pospolitych.. ale nie dotyczy to tej odmiany Dream przyciąga motyle nawet bardziej niż purpurowe Pięknie rośnie, szybko i wysoko.. mieni się wszystkimi kolorami pomarańczu, od czerwonego po żółty... z pomarańczowych dla mnie nr 1 Trzeba niestety ciut podpierać, ale wystarczy jeden palik schowany w gąszczu ..

Jezu jakie piekne jezówki, a jakie "rasowe", sliczne.......musiałam powtórzyc fotki bo warto....
I znowu mam tyły nie do nadrobienia u ciebie...ale chociaz obrazkowym pismem przelecę.
Pozdrowienia zostawiam i cofam sie !
Ogródek Ewy 16:13, 02 wrz 2014

Do góry
Ewciu wszystkiego naj na setunię Pozdrawiam

Barwy Ogrodu Magdy 15:36, 02 wrz 2014

Do góry
Wśród jesiennych kwiatów, przyszedł czas hortensji.
najpierw nowość z serii Magical - odmiana Magical Fire

potem nowość sprzed kilku lat - odmiana PinkyWinky

i wreszcie - moja pierwsza, kupiona 8 lat temu hortensja - dębolistna

Ogródek Ewy 15:11, 02 wrz 2014

Do góry
Gratki na setkę Niech Ci roślinki rosną a chwasty padają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies