Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 08:52, 02 sie 2014

Do góry
Wilcza Góra 08:52, 02 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
A ja nie wiem, o którą różę chodzi, a cofałam chyba z 15 stron... Wilcza, powiedz, która to taka piękna i bezproblemowa róża? Przy okazji cofania obejrzałam fotki Twojego pięknego ogrodu - romantyczna bajka

chodzi o "Heritage" - Austina

Kosolkowa Pasja 08:46, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Liatra na pustawej rabacie (to ta od chabrów - teraz czeka na New Dawn

To tak jakoś bardziej na przetacznika z liścia wygląda...
Wilcza Góra 08:44, 02 sie 2014

Do góry
biorę dziś przykład z mojej Fredki - pochylę się dziś nad każdym moim kwiatkiem
pot na czole się pojawi (podobnie jak u niej - drugie zdjęcie), ale ile będzie szczęścia w moich oczach

macham do Wszystkich i do ...trochę później

Kosolkowa Pasja 08:30, 02 sie 2014

Do góry
Liatra na pustawej rabacie (to ta od chabrów - teraz czeka na New Dawn A Olek się rozszalał
I co dalej w moim ogrodzie ? 08:28, 02 sie 2014

Do góry
Do wcześniejszych zdjęć dorysowałam plan tego swojego ogrodu
Liczę kochani na pomoc

sama rabata przy chodniku ma 1,50m szerokości.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:16, 02 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pozwoliłam se takie coś popełnić. Kulki bukszpanowe w różnych wielkościach, które niby są luźno rzucone, ale jednak układają się w linie plus trawy, np rozplenice. Sezonowo możesz coś dosadzać.

Ewelina, dzięki za malunek! Chyba trochę czytasz w moich myślach, bo też mi rozplenice chodziły po głowie
Myślałam jeszcze o czymś takim:

Te trawy z dołu dać wzdłuż granitowego obrzeża. Zamiast bukszpanowych kulek dać kosodrzewinę (kulki są obok, więc chciałam trochę zróżnicować). Pomiędzy rozplenice. Na dole coś (nie wiem co), co by się lekko na kostkę zachodziło.

Jeszcze mi się bardzo u Syli podobają koła z bukszpanów wokół kulek na nóżkach, myślałam żeby takie zrobić pod umbrami i wypełnić hostami, których mam bez liku.
Ale to już się chyba nie zmieści. Jeszcze dziś zrobię wizję lokalną

I tam żwirek musi być, bo mi ziemia na kostkę leci przy dużych ulewach.
Tak więc sezonowe dosadzanie odpada.
Kosolkowa Pasja 08:13, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Kochani, ponawiam moją ogromną prośbę. Pomóżcie zagospodarować rabate różana przy ścianie.. Stopniowo sadzę kocimiętke, na całej długości przed różami. Ale co dalej? Co jeszcze? Chciałabym już ją zrobić..

Masz już tę rabatę zaplanowaną?
Kosolkowa Pasja 08:07, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Słodkiej soboty!

Ola! podoba mi się u Ciebie Dasz przepis?

Mam wrażenie, że bardzo lubisz donice. Masz bardzo dużo, ładnie je komponujesz, ale ile musisz podlewać ?!?! To mi przypomina klimaty śródziemnomorskie, tam niektóre panie mają po dziesiątki donić powystawianych gdzie się da: parapety, murki, płoty, słupki, pieńki, obrzeza ulic
Kosolkowa Pasja 08:04, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

masz mieczyki w donicach? Bardzo zdrowe, ładne

Ola, ile ma Twoja działka, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej info? I na rzucie najlepiej gdybyś dodała jej wymiary, wymiary domu
Kosolkowa Pasja 07:58, 02 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Ola, co to za kwiecie?

edit, ok, to drugie to już wiem: chabry. Pewnie jednoroczne?
Mój wymarzony ogród 07:50, 02 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
czerwone drzewko mogłoby trafić tu:

śmieszne masz te cisy hehe!
a nie przycinasz ich żeby się rozgałęziły na boki? ja bym trochę przycięła te luźne gałązki i niech się rozszerzają.
Mój wymarzony ogród 07:48, 02 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

te graby chciałabym wsadzić o tak za nimi już jest posadzony bluszcz)

ale się pobawiałam Zastanawiam się tylko czy lepsze by były zielone czy bordowe. Graby dostaną pod nóżki kuleczki buksikowe + jakieś kwiatuszki korororowe

a to takie buty! Drzewa zdecydowanie zielone, kulki buksikowe w nogi o ttaaaaakkk! ale kwiatki to chyba nie..... a w żwirku to chcesz mieć? kulki + żwirek to boski zestaw!
a jeszcze jednego graba bliżej donic nie możesz posadzić? i ewent jeszcze jednego dalej też czyli 7 a nie 5?

a co będzie w tym kwadraciku pod daszkiem?
Ogród na glinie 07:45, 02 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

widok na całość, w 1 rzędzie mikro sadzonki żurawek

Ja już bym tutaj kolorów nie dodawała, daj się roślinom rozrosnąć [fajny żłobek!] i zobaczysz jak to wygląda. jeśli coś chcesz dodać to tylko w kolorze zieleni bukszpanów.

Fajnie to wygląda. A możesz te żurawki jakoś zacieniować na parę gorących dni? wiem, że będzie wyglądać okropnie, ale szkoda żeby padły, a jeśli słońce je przypali to mają nikłe szanse.
System automatycznego nawadniania 07:18, 02 sie 2014

Do góry
Witajcie,

W swoim pierwszym poście proszę o pomoc przy wyborze elektrozaworów. Przeczytałem ten dział forum od początku i nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć sobie na pytanie czy elektrozawory 1" będą dobrym rozwiązaniem dla mojego systemu. Mam działkę ok 9000m2. Podlewana część to ok 4500m2. Z racji odległości od studni do kolektorów (są dwa w różnych miejscach) oraz długości sekcji rury jakich użyłem są o srednicy 32 do kolektora i 32 rura sekcyjna, natomiast do zraszaczy 25 (bardzo schematyczny rysunek ). Pytanie czy użycie lektrozaworów 1" nie będzie miało wpływu na zanaczące obniżenie ciśnienia w rurach sekcyjnych? Z góry dziękuję za odp.
Ogród cichy i przytulny 02:11, 02 sie 2014

Do góry
Wszystkim odwiedzającym życzę miłego i troszeczkę chłodniejszego dnia

P.s. A w zimie będę umieszczać zdjecia letnie
Ogród cichy i przytulny 02:03, 02 sie 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Mam nadzieje że u mnie też tak kiedyś będzie

Beatko oj będzie, będzie - sama nie wiem kiedy to zleciało. Czas ucieka a rośliny rosną pod warunkiem , że nic je nie zaatakuje

Taki mały żarcik dla ochłody ale mniej więcej to samo ujęcie
Ogród cichy i przytulny 01:46, 02 sie 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Fajnie jest zobaczyć ,,było - jest" wtedy widać ogrom pracy i osiągnięty efekt. Pięknie

Też tak myślę, dzięki takim porównaniom można nabrać ochoty do pracy

Początki były bardzo ciężkie
1997r.

zima-wiosna 2014
Ogród cichy i przytulny 01:36, 02 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Asiu zdjęcia naprawdę budujące czyli jak się czegoś bardzo pragnie to można wszystko osiągnąć ,ciężką pracą ,wielką determinacją i samozaparciem ale potem jak się to ogląda to się człowiek nadziwić nie może ile te 10 paluszków potrafi zdziałać , muszę poszperać w moim archiwum to pewnie coś podobnego znajdę : orka na ugorze

Jagódka, święta racja czasami do moich 10 dochodziło 10 małych Kubusia
a i od czasu do czasu 10 Jarusia

Ogród cichy i przytulny 01:25, 02 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Asiu, jak to niesamowicie wszystko urosloPieknie

Rok za rokiem i tak jakoś leci i wszystko zmienia się - dobrze, że na lepsze
Część działki jeszcze z gruzem - praca ciężka i mozolna
2000r.

2012r.

Inne ujęcie
2000r.

2012r.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies