Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa zachciewajka :) 00:55, 02 sie 2014

Do góry
Pytanie mam. Czy te odrosty przy małej juce to juka puściła nowe młode listki obok czy to chwaścior?

Te juki to mój pierwszy podarunek Ogrodowiskowy od GosiS za co bardzo dziękuję
Ogrodowa zachciewajka :) 00:51, 02 sie 2014

Do góry
A to moja vanilka dla odwiedzających
Jak dostałam wiedziałam, że to hortensja ale nie wiedziałam jaka, no i bardzo ładna się okazała lubię takie niespodzianki
Różaneczniki - choroby i szkodniki 00:36, 02 sie 2014

Do góry
Kochane proszę o pomoc coś się dzieje z moimi rododendronami, 2 szt z 5, tak wyglądają. Sadzone na wiosnę, kwitły, ulokowanie - strona wschodnia.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:05, 02 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Urocza kompozycja!
A tych fioletów kompletnie nie znam Marzenko, oświeć mnie
Ogród na glinie 23:55, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Na moim koperku gąsienica, z której będzie paź królowej
dać żyć?

Koniecznie, to taki rzadko występujący motyl. Możesz być dumna, że znalazłaś go u siebie. Czekam we wrześniu na fotki motylka
Na Francuskiej 23:45, 01 sie 2014

Do góry

Magdo ucieszyłam się, że wypatrzyłam u Ciebie wypisz wymaluj taką wąską rabatę jak moja.

Widziałam też zdjęcie z tego roku pięknie, ale powiedz co robisz żeby wyglądała ładnie od kwietnia do października. Sadzisz 3 razy w sezonie czy masz kwiaty tak dobrane, że cały czas kwitnie.

Moja poprostu straszy, są okresy kiedy coś ładnie kwitnie np wiosną szafirki, teraz zaczynają mieczyki, ale jak widzisz na zdjęciu czasem straszy.

Podziel się proszę swoimi patentami na ten wąski pasek, u mnie niestety dodatkowy minus że w cieniu do godziny 14.00.

Wymalowałam "projekt" floksy, rudbekia itp ale Ania z leśniczówki mówi, że za wąska rabata na te moje pomysły, więc muszę coś innego wymyślić. Ania też ma swoją propozycję. Może jak znajdziesz chwilę to zerkniesz do mnie i coś poradzisz.
Mój kawałek planety 23:45, 01 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
udało mi się znaleźć zdjęcie rabaty z różanecznikami która mi się spodobała, niestety -nie zapisałam autora ale rabat piękna

Co myślicie ?

rabatka fajna wiosna, gdy kwitna RH, potem po prostu zielona.
Kwestia gdzie chcesz ją umieścić. Ale przyznam że wygląda super z tymi 3 białaskami.
Ogródek Iwony 23:40, 01 sie 2014

Do góry
Tym czasem mój e-Muś zainstalował pompkę przy ciurkadełku i nakazał mi się pochwalić na O. Ciągle się pyta, czy już pokazałam zdjęcie, więc pokazuję. Zmielił mi też kory ( z tartaku przywiezione) i je wysypał na rabatce.
Tak mi się podoba, że na razie wody nie zakryłam kamieniem, tylko sobie bulgoce, a moja psinka ma poidełko (wody dużo nie ma, więc od czasu do czasu przelewam ją specjalnie, aby się dla psinki nadawała ) Kabelki ukryliśmy w osłonce plastikowej pod kamyczkami, włącznik i wyłącznik czasowy schowaliśmy we wkopanym wiaderku z przykrywką (taką po surówkach) za liliowcem i przykryliśmy kamyczkami. Na noc pompka się wyłącza
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:40, 01 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I pomyśleć, że wiosną zakładałem tą rabatę z własnych sadzonek, które pozyskałem wiosną lub jesienią...

Wspaniała rabata!
A fotki robisz piękne!
Moja codzienność - ogród Oli 23:40, 01 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Limkowe przynudzanie

Jakie tam przynudzanie! Egzemplarze piękne więc pokazywać absolutnie trzeba!
Mój wymarzony ogród 23:31, 01 sie 2014

Do góry
czerwone drzewko mogłoby trafić tu:

to stare zdjęcie ale widać całą rabatę teraz wygląda ona tak niestety z innej perspektywy

Ogródek Iwony 23:22, 01 sie 2014

Do góry
Taras zasłonięty przez kalinę ograniczał widoki na ogród:

W zeszłym roku grad zniszczył nam zadaszenie tarasu z przezroczystych płyt PCV. W przyszłym roku chcemy zdjąć kratki z pnączami i zlecić wykonanie zadaszenia pasującego do reszty domu.
Po przycięciu krzewów wygląda tak:
Ogród w Puszczykowie 23:19, 01 sie 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
A teraz fotki
Z nowości: oczko wodne, już wykończone. Doczekałam się
Tak było jeszcze niedawno:

Tak wygląda teraz:

Z prac do zrobienia pozostało mi posadzić rośliny strefy płytkiej w zanurzonych kamykach i wogóle zatopić zbiornik w zieleni. Na razie myślę...

i hops na główkę ale basen wykombinowalaś, cudeńko!!!!
witaj Asienko alem się stęskniła i jeszcze takie widoki pokazałas że mi "szczena" opadłą na łóżko muszę Błażeja na wycieczkę do Puszczykowa namówić
buziolki Kochana :*
Zaczątek ogrodu 23:16, 01 sie 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Moje ostatnie zakupy 3szt miskantów ML (plecy hortensji) i hortensja, dojdą tu jeszcze 2 szt z innej części działki. Między kulkami Danicy żurawki Lime Marmalade z podziału Trawa brzydka, dosiewana, bo tu była kiedyś "wyspa"

Za plecami hortensji ja widzę derenie...
Niedopatrzenie... Jednak widzę trawki.
Ogródek Iwony 23:13, 01 sie 2014

Do góry
Widok w stronę tarasu OD PODWÓRKA (od strony zachodniej)
PRZED

PO

(od strony wschodniej)
PRZED I PO

Mój wymarzony ogród 23:10, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Magda te graby są piękne.
A w którym miejscu chcesz je posadzić?
Ciekawa jestem jak często trzeba je ciąć.
Troszkę odsunęłabym je do płotu, by nie chodzić to sąsiada w celu przycinania, bo na pintereście są dość blisko ogrodzenia.
Żebym ja sobie mogła taki szpaler posadzić.
Może kiedyś na ulicy jak już utwardzą drogę. Ciekawe czy trzeba pytać gminę o zgodę, bo u nas masowo ludzie sadzą coś przed ogrodzeniem. Raczej bez pytania.

te graby chciałabym wsadzić o tak za nimi już jest posadzony bluszcz)

ale się pobawiałam Zastanawiam się tylko czy lepsze by były zielone czy bordowe. Graby dostaną pod nóżki kuleczki buksikowe + jakieś kwiatuszki korororowe
Ogród wśród pól i wiatrów 23:09, 01 sie 2014

Do góry
Pozwoliłam se takie coś popełnić. Kulki bukszpanowe w różnych wielkościach, które niby są luźno rzucone, ale jednak układają się w linie plus trawy, np rozplenice. Sezonowo możesz coś dosadzać.

Ogród wśród pól i wiatrów 23:03, 01 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Kilka dni temu, pojechaliśmy dokupić 3 kulki bukszpanowe.
Oczywiście, jak to często się ogrodnikom zdarza,
pułapka pojawiła się niespodziewanie...
Wystrzyżony, zdrowiutki, pięknie rozgałęziony cyprys za ..... 50 zł!!
Oczywiście do domu wróciliśmy razem.

N i e m o ż l i w e!! za 50pln?! wow! super-extra okazja!! To koncypuj, koncypuj
w Oborze też mogą być ogrody 22:59, 01 sie 2014

Do góry
Rabata pod gazem

Wilcza Góra 22:54, 01 sie 2014

Do góry
powolnie kończę porządkowanie zdjęć z naszego lipcowego wyjazdu i będę trochę pisać wieczorami
a tak na razie, na dobranoc...zachód słońca nad Morzem Egejskim...
musiałam wysiąść z samochodu i zrobić to zdjęcie, bo aparat mi się w rękach "palił"
roślinki są,to zdjęcie się na na O. nadaje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies