Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 22:05, 01 wrz 2014

Do góry
I moje wrzosy - mam ich aż dwie sztuki hihihi

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:03, 01 wrz 2014

Do góry
liliowiec Stella d'oro jeszcze cały czas kwitnie

eukomis

Cassandra

Yuki No Yoso'oi

Avan garde

knautia macedonia
Ogród u stóp klasztoru 22:01, 01 wrz 2014

Do góry
Wczoraj spędziłam cudownie dzień,. Najpierw dane mi było pobyć w ogrodzie Konrada i Andrzeja, a potem w ogrodzie Alinki.
Ale, żeby nie było przesytu szczęścia, to najpierw współpracy odmówił mi aparat, a następnie zaczął padać deszcz.
I dlatego mam tylko kilka zdjęć.
Może w ten sposób moja podświadomość podpowiadała: wróć tam, wróć
Alinko, dziękuję Wam za wspaniałe przyjęcie i .... ja już się wprosiłam na następną wizytę.

W przedogródku, może za sprawą kwitnących wrzosów, zaczęłam myśleć o przemijającym lecie.
W tym roku wydało mi się, że zbyt szybko przemija.

U Alinki jest też kilka miejsc gdzie można by było usiąść i napawać się pięknymi widokami.
Niestety nagła zmiana pogody nam to uniemożliwiła.

Bardzo byłam ciekawa wgłębika. Niestety poprzez złośliwość rzeczy martwych /czytaj aparatu i deszczu/ mogłam jedynie pobyć w nim dosłownie moment.

Oczywiście nie obyło się bez sępienia roślin.
Każda z nas coś sobie upatrzyła jakąś roślinkę i oczywiście Alinka nam ją sprezentowała.

Dziękuję i do zobaczenia.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:00, 01 wrz 2014

Do góry
To jedyne 3 krzwy, któe miały zaplanowane nowe miejsce dużo wcześniej... reszta będzie improwizacją.

Pierwsi na nowych miejscach

Kolejny... i w tym momencie zaczęło padać, pozostało mi torszke ogarnąć teren i uciekać do domu.

Zastanawiam się nad zmianą i złagodzeniem lini rabaty, dużo by ten zabieg ułatwił, ale na samą myśl o przekładaniu kostki robi mi się słabo tym bardziej, że posadowiona jest na mocnej zaprawie... oczywiście 'wonsz' pokazuje mniej więcej nowy przebieg.
Ogrodowe skarby 21:59, 01 wrz 2014

Do góry

Ja też mam kosmosy a raczej kosmosa

Bajkowy ogród Weroniki 21:57, 01 wrz 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Weroniko pieknie u Ciebie
Zostawiam pozdrowienia no i uklony dla meza
Taki ogrodnik bo rozumiem ze to Ty pomocnik ha ha to skarb

Pospacerowałam za Tobą po bostońskim parku, posmyrałam Tobiego,
i pozazdrościłam róż bez czarnej plamistości, która nam uprzykrza życie ogrodowe.
Pomocników u nas dwóch, Kajtuś czasem broi i czasem pomaga. Jak tylko pan przeciąga wąż to Kajtuś i łapakami i ząbkami też go dźwiga. Bardzo kochamy naszego łobuziaczka. Pozdrawiamy Jagódko.

Moje nawet najładniejsze róże listki mają brzydkie, niestety z czarną plamistością, dokuczliwą w tym roku.

Odwracam uwagę od róż i patrzę na inne kwiaty, np. na zwykłe begonie i astry.
Ogrodowe skarby 21:54, 01 wrz 2014

Do góry
Dodam troszkę zdjęć mojego zakątka przy strumyku Przed ogródek prawie zrobiony ( zabrakło mi zrębek) może jakoś uda mi się wymknąć i fotki pyknąć to pokażę wam co tam wymyśliłam

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 01 wrz 2014

Do góry
Natasha Richardson

Sommersonne

Easy Does It ma czerwone pączki ale czemu?

Sweet Dream

Ruffles Splendid będzie kwitła

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:52, 01 wrz 2014

Do góry
Okropna łezka z żurawkami też przestała istnieć.

Rozwinąłem gustowny dywanik z tuji sąsiada i mój ukochany kilkudziesięcioletni stołeczek ogrodowy w tle

Jak ktoś czytał poprzednią relacje to wie o pewnym krzewie... jegomość Cis z zakamarków ogrodu posadzony i zapomniany 8 lat temu, oczywiście pamiętałem, że cisy nie lubią kwaśnej ziemi, dostał metrwoy dołek ze zwykłą ogrodową

Przymiarki z takimi krzewami nie należą do najleżjeszych
Coton Manor Garden - Anglia 21:52, 01 wrz 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
Ewo dziekuję za ciekawą relację. Żałuję że nie będę w tym ogrodzie.
Pozdrawiam Jasia

A więc zaczynamy! Anglia sierpień 2014. Jasiu, marzenia się spełniają. Wrzucaj swoje zdjęcia również.

Coton Manor to ogród atrakcyjny o każdej porze roku. To jest taki ogród prawdziwy, do dotknięcia i posmakowania. Właściciel sprzedaje bilety wstępu, właścicielka pieli rabaty a oboje wraz ze swoimi gośćmi spotykają się na lunchu w ogrodowej restauracyjce, gdzie serwowane są pyszne potrawy (będące zaprzeczeniem opinii o angielskich nawykach żywieniowych). Zupy kremy, tarty i zapiekanki, voila!
Ogród zawsze atrakcyjny - obiecuję sobie, że następnym razem zawitam tam wczesną wiosną:

Fantastyczna szkółka - w myślach przeliczam ciężar roślin i wyciągam deltę w równaniu o skomplikowanym wzorze matematycznym: bagaż podręczny, bagaż nadawany, rozmiar i wielkość roślin w walizce - ustalam potrzeby ogrodowe i weryfikuję koszyk zakupów.

Papuga ciągle ta sama, pilnie obserwuje i pewnie notuje w papuziej pamięci, ile razy dotykam daną roślinę:

Klasyczny dziedziniec wyżwirowany z bukszpanami. I klasyczne angielskie rozwiązania techniczne (sposób prowadzenia instalacji po murze).

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 01 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Muminek nadal u Ciebie? Bo my cichutko czekamy

Już nie u mnie .. jest fajny, ale bardzo, bardzo absorbujący... głupi wiek..dużo sie chce, a jeszcze sie samemu nie bardzo da... a potem jak już będzie samodzielny... to stwierdziliśmy z M, że tylko gruby łańcuch nas uratuje przed jakim nieszczęściem.. będziemy zawsze za wolni.
Tyś różana to wstawiam róże.. trochę fotek zrobiłam, ale nie było jak wstawić..
Pomponella coś kwitnie, nie wszystkie pędy złamała katalpa..

I królowa śmieciuchowa.... Graham.. przekroczył wysokość 3 metry. Tak świni na tarasie, że jesienią lub wiosna idzie gdzieś... nie mam zdrowa tego romantyzmu sprzątać.. dziś drapałam szczotką, bo przez 2 dni nie było szans na sprzątanie..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:50, 01 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kilka z wykopanych okazów... pomijam że w czasie wykopywania jakimś cudem urosły dwukrotnie. NIe potrafiłem uwieżyć, że to się tam zmieściło, ale nie ma się co dziwić jak wszystkie rosły na sobie i był to ostatni dzwonek na uratowanie regularnych krzewów z któych jest wręcz dumny
To ma być niby miniatura... 5 sezon i ma 80cm średnicy.

Fantastica też miała rosnąć powoli... metr średnicy.

Wykopki nawet dośc ładna ziemia się zrobiła przez kilka lat

Azalie również ogromne i po kwitnieniu w przyszłym roku kilka gałązek stracą...

Ogrodowe rewolucje to lubie. Ps. Łukaszu bardzo spodobały mi się Twoje żurawki i pierwsze okazy wprowadziłem w swoim ogrodzie. Coś mają w sobie takiego tajemniczego. Kibicuje rewolucji.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 01 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Muminek już u siebie w domciu.. ku mojej uldze.. bardzo absorbujący jest.. i ma owsiki tu i ówdzie.. jestem dla niego za wolna.. po prostu czorta kawał... strój diabelka odpowiedni do osobowości

Ale fajny kombinezonik!!

Mala_Mi napisał(a)
I moje werbeny.. dużo siewek trafiło.. nie było chętnych... a przesadzić już nie miałam gdzie.. mam cały ogród w werbenie... nawet w doniczkach sie wysiała

To z 10 sierpnia, teraz jest już w tym miejscu las..

Dobrze rozumiem - że nie miałas chętnych na werbeny?? Toż tu o nich aż huczy! Taki gorący towar!

Pozdrawiam Aniu, odpoczywaj po lataniu za diabełkiem
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:47, 01 wrz 2014

Do góry
Dzisiejszy Chandos Beauty

Briosa

Candelight

Centenaire de Lourdes

Pastella

Ogród w Tarnowie 21:46, 01 wrz 2014

Do góry

Dzisiejsze zakupy wrzosów /40 szt/ do uzupełnienia wrzosowiska

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:45, 01 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Nie wiem czy będzie widać, żekomo można stosować do października mam nadzieję, że skoro byli na targach to dystrybucja będzie w Polsce

To teraz trzeba szukać kto będzie sprzedawał
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 01 wrz 2014

Do góry
Kilka z wykopanych okazów... pomijam że w czasie wykopywania jakimś cudem urosły dwukrotnie. NIe potrafiłem uwieżyć, że to się tam zmieściło, ale nie ma się co dziwić jak wszystkie rosły na sobie i był to ostatni dzwonek na uratowanie regularnych krzewów z któych jest wręcz dumny
To ma być niby miniatura... 5 sezon i ma 80cm średnicy.

Fantastica też miała rosnąć powoli... metr średnicy.

Wykopki nawet dośc ładna ziemia się zrobiła przez kilka lat

Azalie również ogromne i po kwitnieniu w przyszłym roku kilka gałązek stracą...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, zajrzyjcie (Ty i Muminek) do mnie. Pokazałam werbeny od Ciebie. Zakładaj szkółkę ogrodowiskową.

Muminek już u siebie w domciu.. ku mojej uldze.. bardzo absorbujący jest.. i ma owsiki tu i ówdzie.. jestem dla niego za wolna.. po prostu czorta kawał... strój diabelka odpowiedni do osobowości

I moje werbeny.. dużo siewek trafiło.. nie było chętnych... a przesadzić już nie miałam gdzie.. mam cały ogród w werbenie... nawet w doniczkach sie wysiała

To z 10 sierpnia, teraz jest już w tym miejscu las..
Ogródeczek jagody99 21:42, 01 wrz 2014

Do góry
Róże piękne i bez czarnej plamistości, hortensje piękne szczególnie te o pełniejszych kwiatuszkach, spacer po parku bostońskim i nam się przydał, a psiaczek dopiero na dobre skradnie Wasze serduszka, 6 dni to jeszcze mało.
Nasz tez jest słodziak, chociaż kradnie buty by się z nim pobawić.
Pozdrowienia dla Ciebie i uroczych wnusiów, i lizaczki dla Tobiego.
Pszczelarnia 21:38, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gabrysiu, a ja tęsknię do jesiennych rabat i tej mglistej deszczowej pogody w Coton Manor:

Piękna kompozycja... tylko krwawniki moje rosną do nieba i leżą... wszytko na taka rabatę mam.. z wyjątkiem miejsca

Cieszę się, że werbena cieszy

A połączenie kamiennych prostokątów i kostki.... miodzio Jak masz możliwość zdobycia takich kamieni.. to najlepsze rozwiązanie Dla Twego ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies