Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co byście zmienili 12:12, 18 lip 2014

Do góry
Potrzebuje waszej pomocy co byscie tu zmieniły albo byśćie dodały albo wyrzuciły
Miejsko & sielsko 12:11, 18 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Piękne te Twoje donice, takie bardzo eleganckie. Miodzio.
Hortki wielkie są ale jak sobie próbuję wyobrazić tam kulki cisowe na nóżkach to boję się, że zginą w tle
ale Ty tu rządzisz
Ewcia, mój pies wcale nie interesuje się tymi granulkami, ślimaków zdechłych nawet nie wącha

Tosiu, moja wyobraźnia również nie ogarnia cisów na tym tle.
Jednak jak płot przejdzie lifting i będzie ładne, estetyczne ogrodzenie to już będzie do ogarnięcia.
Teraz to im gęściej przy linii ogrodzenia to lepiej maskuje płot, który lata świetności miał w 82”.O ile sąsiedzi wezmą to jako dobro…. A nie wrogą i złośliwą robotę ..eccchhchch

a Fajowo, że fajnie to wygląda… przynajmniej coś się dzieje

lepiej niż było?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Werbeny to zazdraszczam okrutnie
a co do zabawy słownej to takie rzeczy łapie w lot bo uwielbiam takie gierki

Werbeny i ubiegłoroczne i z tego roku, rosną szaleńczo, jedna ma ponad 2 metry....będę zbierać nasiona, więc upomnij się Gosiu w grudniu

mój syn lubi takie gierki słowne, zawsze matulę zagnie
Anabellka ma ogromne kwiaty, ma zrobione podpórki, jak była mała i teraz ich nie widać, a zdają extra egzamin

i spracowana dłoń ogrodniczki w porównaniu wielkości kwiatów

poczynając z tego miejsca, tworzy mi się wspaniały zakątek hortensjowy, biegnie aż do lasu

i ponad 2 metrowe ubiegłoroczne werbeny, zostawiam znowu w gruncie, chyba znowu sobie poradzą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:00, 18 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Irenko .. A ja uwielbiam ten Twój busz .. I te kolory i tą różnorodność .. Achhhhh... Ściskam

Gierczusiu, ja się zastanawiam czy ja aby nie za gęsto sadzę wejść i coś zrobić, och jak trudno, ale plus jest...mniej chwastów
cieszę się, ze podoba się busz, zatem aktualne fotki

moje faworytki wśród lilii, bo najbardziej pachną, nastawiam się tylko i wyłącznie na pachnące

ta jest wyjątkowa, w dotyku jak sztuczna, a pachnie nietypowo dla lilii, bo jak tysiąc konwalii

te czuć z daleka...kolor i zapach w skali 1-10, 10!

te również 10!!
wygląd, kolor i zapach
Ogród - Moje spełnione marzenie 11:57, 18 lip 2014

Do góry
Witajcie w moim ogrodzie...
Nie było mnie tu dawno, ale może czas najwyższy odświeżyć wątek...
Spotkało mnie tu wiele dobrego i świetnych ludzi poznałam...
Dlatego witam Was serdecznie i zapraszam do nowych, starych odsłon ogrodowych...
Zmieniło się u mnie troszkę, powstało kilka nowych nasadzeń, powstała łąka kwietna, posadziłam dwie setki Buków, jako formę ogrodzenia...
Ale powoli wszystko Wam pokażę...
Na początek kilka całościowych fotek, aktualnych, robionych w lipcu, tego roku...
Zapraszam serdecznie...

Kochani, dziękuję serdecznie za pamięć o mnie...

Danusiu, mnie tu sporo nie było i czas odwiedzać zapomniane ogrody...

Selly, moich Pierwiosnków nie okrywam, nawet w ciężkie zimy... Przyrostów nie mają spektakularnych, choć rosną u mnie już wiele lat...

Ogród niby nowoczesny ale... 11:52, 18 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Carexy the beatles...

Piękne masz te carexy, już kiedyś szukałam ich w szkółkach i nie gdzie nie znalazłam. Bardzo by mi się przydały. Muszę znowu pomyszkować w szkółkach
Gorące pozdrowienia
Choroby pigwy gruszkowej. 11:51, 18 lip 2014

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Na nowo zakupionej pigwie gruszkowej zaczęły się pojawiać plamy na liściach. Jest ich bardzo dużo i atakowane są nowe liście. Może ktoś z Ogrodowiczan spotkał się z taką chorobą. Co to może być i jak leczyć?

mam nadzieję Marysiu, że to nie początki zarazy ogniowej http://edu.gazeta.pl/edu/h/Zaraza+ogniowa#Identyfikacja
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:50, 18 lip 2014

Do góry
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:50, 18 lip 2014

Do góry
witam, tak jak poleciliście 11 lipca sypnąłem na trawnik pierwszy nawóz - wybór padł na Polifoskę 8

efekt po kilku dniach niesamowity żółte plamy zniknęły - trawa się mocno zazieleniła - widocznie też się zagęściła - chwastów jakby mniej widać - same plusy

moje pytanie jest o kolejne kroki - czyli pewnie na przełomie lipca/sierpnia powinienem znowu czymś zasilić - czy znów to powinien być nawóz o niskim azocie czy może tym razem póki do wiosny daleko dać coś o zwiększonym azocie? a kolejne dopiero jesienne i niskim?

przyznam się, że kusząco brzmi agrecol - szybki efekt dywanowy - ale on ma azot ponad 30

Początkujący ogród Magdy 11:42, 18 lip 2014

Do góry
Wklejam rysunek rabaty przed wykuszem z wymiarami, może wtedy łatwiej będzie radzić. Rabata jest od wschodu. Pomóżcie, może ktoś mógłby cosik narysować?

Choroby pigwy gruszkowej. 11:40, 18 lip 2014

Do góry
Na nowo zakupionej pigwie gruszkowej zaczęły się pojawiać plamy na liściach. Jest ich bardzo dużo i atakowane są nowe liście. Może ktoś z Ogrodowiczan spotkał się z taką chorobą. Co to może być i jak leczyć?

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:36, 18 lip 2014

Do góry
Lawena cieszę się ze z opolskiego , muszę obejrzeć Twój ogród, pozdrawiam.
Goha, to Ci pokażę moje tomaty w gruncie,już 4 szt zjedliśmy, niektóre mają 2 m.

i moja sztywna Anabelle,różowej nie zdążyłam wiosną przesadzić.

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:35, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
Wiem ,że komp Ci się zepsuł bo zaglądałam, u mnie na wątku cisza bo mam lenia letniego, weszłam na net bo szukam warunków uprawy dla kliwi i zaleciałam do Ciebie ja mam działkę 10 arów więc ogrodu może 5 więc wiem że to mało
pozdrawiam

I co znalazłaś warunki uprawy dla kiwi? mój agapant jeden szybko już zakwitnie
a tu kolejne

i jeszcze na ogrodzie stoją w donicach ale po 1-2 kwiatki,widać, że mają jeszcze za luźno, że tak mało kwiatów
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:32, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

a tak i czekam na dostawę w czwartek hehe

póki co liczę apaganty - rekord 21 będzie

Witaj Mira ja też czekam na swoje agapanty, mam w kilku donicach, najgorzej z Wolga bo ma po 1-3 kwiatki, Pinoccio ma 7-8 i innych donicach różnie ale widzę, że jeszcze wypuszczają łodygi z kwiatamipozdrówka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:24, 18 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)

Aneta na plaży, więc ja odpiszę , czosnki zostawia się w ziemi. To małe cebulki, do kupienia za grosze na jesieni w dyskontach.
dokladnie tak
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:20, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/

Mira zmieniłam miejsce rok temu z Pomorza na Warmię no i ogród też tam był duży tu malutki, Markowi pisałam, że jakieś 12 arów ale jak ma 3 to wszystkojest w nim zatem gęstoa przerwę miałam miesięczną od Ogrodowiska bo zepsuł mi się komp i musiałam nowy zakupić ciężko mi teraz przeglądać wszystkie watki w czytaniu strasznie tego dużou mnie już jest upał pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:14, 18 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Też Ciebie witam Doniuu mnie od rana upał, głowa mnie boli piję kawkę nie wiem czy dobrze?
Pilgrim

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:10, 18 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam

No zmiany milowe widzę mam nadzieję ze zimą będziesz nas zasypywać fotkami przedtem i potem i to będzie dopiero power dla wszystkich
a w tym miejscu jesli słoneczne posadziłabym budleje - tak mi się skojarzyło, że aż Ci musiałam napisać
liatrami też się zachwycam w tym roku musowo dosadzę więcej, a Leonardo da Vinci mam i ja / od wcozraj /
a limiki masz wielkoludy - super będzie
pozdrawiam
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 11:00, 18 lip 2014

Do góry
Witam ponownie

badania wykonane kwasomierzem glebowym anwilu, płyn Helliga z maja tego roku

gleba rodzima- glina ph 7 (raczej bez wpływu) bo:
stanowisko zdrenowane, wybrałam miejsce gdzie przebiega wodociąg i glina została wybrana i w górnych warstwach zalega piach, żwir -ph w okolicach 6;
dokopałam się do korzeni i tam, w ich okolicy jest dobrze - koło 5 (kolor bardzo pomarańczowy)tylko dlaczego, jak to ta sama mieszanka na górze koło 6 pokazuje? Już się wypłukało?
Zauważyłam też, że chyba muszę mniej podlewać, w okolicach korzenia wilgotno, nie to, by stał w wodzie, ale na wyczucie ciut za;

Zorientowałam się w tym, co mogę załatwić- np. liście dębu, ale niestety takie nieprzekompostowane i obornik, teraz najlepsze, przeczytałam polecaną książkę Czekalskiego Różaneczniki i on pisze tak:

więc jak to jest z tym końskim obornikiem?

Po siarczany udam się dziś lub jutro i zaczynam działać; serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:00, 18 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

O, Ania a ja mam identycznego hibiskusa , samosiejkę zresztą . Miałam ochotę go wyrwać, dopóki nie zobaczyłam jak ślicznie zakwitł . Pozdrawiam .

a ja mam tu takiego w tamtym roku zakwitł mi jednym kwiatkiem, potem go przesadziłam i na wiosnę przymarzł, to nie wiem czy we wrześniu da radę zakwitnąć zdjęcie z tamtego roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies