Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:17, 31 sie 2014

Do góry
Phantom ... obezwładnia mnie przebarwieniem ... mam dwa ... jeden juz przebarwiony ... drugi opala ... jestem bardzo z nich zadowolona

Ogród z lustrem 18:11, 31 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu co to jest, takie małe żółte krzaczki na przodzie brzóz. Jakieś iglaki?
Cały czas obserwuję postępy w ogrodzie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:11, 31 sie 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:09, 31 sie 2014

Do góry

Aneczkowe marzenia 18:08, 31 sie 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)

/original.jpg[/img] [img

wow!!! ale super biała rzeka, w takiej ilości robi wrażenie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:06, 31 sie 2014

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:05, 31 sie 2014

Do góry
dzisiejszy dzień zabłysł słoneczkiem ... ciepłem ... pierwsza kawa z Leo ... uwielbiam dechę ławeczkę ... przy okazji to miejsce potrzebuje więcej traw ... ostróżki ... naparstnice i przetacznika ... mam siewki ... i muszą mi się one do mojego ogrodniczkowania dostosować bo naczelny ogrodnik chwilowo nieosiągalny ...
na tej ławeczce i z ta kawą ładnie mówię dzień dobry wszystkim podążającym do kościoła ... niestety widoczna z ulicy ... coś z tym trzeba zrobić ...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:03, 31 sie 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:02, 31 sie 2014

Do góry
Tak na chwilkę zajrzałam, pozdrawiam wszystkich, jutro będę na dłużej
oto moi młodzi
wszystko się udało wspanialesyn ze swoją wybranką

córcia i ja z wnusiami, rośnie kolejne pokolenie
Ogród Eli 17:59, 31 sie 2014

Do góry
Ogród Eli 17:57, 31 sie 2014

Do góry
Aniu wino fajne dopóki nie opadną liście
Kasiujeden czerwienieje inny jeszcze zielony choć w słońcu dzięki za kwiatuszka

podeszczowe fotki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:57, 31 sie 2014

Do góry
Wojsławice są w planach i mocno za powodzenie akcji trzymam kciuki ... Kasia też ... a skoro dwie kobiety kcom to istnieje domniemanie, że coś z tego będzie ... oj bardzo bym chciała zakończyć sezon obładowana trawkami i emocjami ze spotkania ogrodniczek ...

Madżenko moja lawenda ... no własnie podpuszcza to dobre określenie na jej twórczość ... zdecydowanie w ostatnim tygodniu dostała kopa ... poszła w liście ... a kwiat ? ... no kwiat jest ale mniej lub bardziej rachitycznie ... ona chce jeszcze jednego lipca bo jest gotowa do zmasowanego wystartowania tylko czeka na słońce ... tymczasem nie obcinam ... a niech tam ... może jej się uda i mnie się uda jeszcze na nią się napaczeć
zastanawiałam od czego zacząć prezentację dzisiejszego ogrodu ... no to zacznę od tych kadrów gdzie lawande mi się zaplątała :

w pwerspektywie za Leo ... tłoczącym nieprzerwalnie ...

i donicowa ...

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 17:55, 31 sie 2014

Do góry
Witaj Małgoś u mnie się trochę ociepliło i czekałam na deszcz i mam cały dzień dziś paaada leeje a też już było zimno i wietrznie .. jesiennie...
marzy mi się spotkanie w Dobrzycy Hortulusie jest wątek w spotkaniach może się uda pojechać zobaczyła bym się znów z Hanią i poznałabym Ewcię zajżyj może się skusisz ? Ta odległość jest paskudna wpadło by się i pogadało o tym co lubimy a tu o daaaleko i takie tam przeszkody... i oo
dwuletnimi się nie przejmuj może po deszczach się wezmą albo po zimie odnowią Buziaki
Zobacz jaką mam cynię szok

Mój jesienny ogród 17:37, 31 sie 2014

Do góry

Z parku wyjechałem już po ciemku, przejeżdżając koło szopa, stanąłem zobaczyć czy już poszedł w plener ale jeszcze siedział na drzewie. W dzień było 26ºC a gdy wyjeżdżałem z parku o 21 było 29ºC, Więc normalnie upał. Wczoraj nagrałem dużo odgłosów wieczornego lasu. Czegoś takiego jeszcze nie słyszałem. Piechotki, Świerszcze, Koniki polne, Cykady i co jeszcze, nie wiem ,ale las normalnie huczał. Nawet cykady dawały jeszcze po ciemku, co się rzadko zdarza. Już mnie od nich głowa bolała, to jest niewiarygodne, żeby tak małe stworzonko, tak głośno hałasowało. Przy wyjściu musiałem się w człapać po ciemku, na górę, gdyż cały park jest w 15m wąwozie i jeszcze posiedziałem sobie na ławce przed parkiem i posłuchałem piechotkowego grania. Ławki stoją na tyłach, dwu bloków, między którymi się wyjeżdża na moją ulice. Codziennie tędy wyjeżdżam, gdy wracam do domu. Z tego miejsca mam 6 km i będę w domu. Dziś jest burzowo więc nie będę jechał daleko, tylko na półwysep się wybiorę. Może trafię jakieś ptaki i naloty dywanowe Kormoranów, chcę obejrzeć. Już zrobiłem 1050 fot w sierpniu. Pozdrawiam.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:19, 31 sie 2014

Do góry
Goniek jednak wypoczynek i zmiana otoczenia dobrze robi świetnie wygladasz

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:18, 31 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Julitko! Tuje mają ok. 160 cm. W 3 lata tak podrosły. Wyglądało wtedy tak.

Później dosadziłam brabanty, a wyleciały wierzby. Z agro zostały strzępy. Muszę przyznać, że tujki korzeni nie mają na wierzchu.

Na tę stronę zostaną wsadzone mniejsze, nowe tujki. To jest płot od ciekawskich sąsiadów, ale lepiej żeby oni oczy wsadzali niż przechodnie z ulicy.
Będę tę stronę budować od początku dając wszystkim roślinom równe szanse

A co do czasu przesadzania... Wydaje mi się ze wyczytałam tutaj na O,że jak rośliny kopane to lepszy czas na wiosnę. Ale mogę się mylić. W razie czego poprawcie mnie Kochani

Ja myślę, że czas przesadzania zależy od pogody, od tego jak szybko wiosna pozwoli zrobić "wykopki" i czy później od razu nie będzie upałów....ja swojego iglaka przesadzałam coś koło połowy kwietnia bo długa zima była(miał około 2m) i niestety nie przyjął się...ale rozumiem decyzję
Moja bajka 17:14, 31 sie 2014

Do góry
Kasiulek długo mnie u Ciebie nie było, nadrobiłam, nacieszyłam oczy zdjęciami i co ja wyczytuję... że Igunię córunię Masz.....i to z 21 sierpnia... tak jak mój syn Kamil. Wielkie gratulacje dla Ciebie i M.

Kwiatuch od serca... dla Was kochane dziewczyny.
Pszczelarnia 17:13, 31 sie 2014

Do góry
Ewuś wielkie buziole dla WasMój Krzyś już planuje następny raz
No ale jak nie planować jak było tak
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:07, 31 sie 2014

Do góry
Nie jestem w stanie nadrobić zaległości, więc nawet nie będę usiłować
Stęskniłam się za Wami więc lecę w odwiedziny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies