Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie wymarzony … 18:26, 19 paź 2022

Do góry
Asia Rojodziejowa to mój przygrabowy bałagan

Sesleria stipa róże rozchodniki. Efekt w przyszłym sezonie bo małe wszystko. Liczę na zagęszczenie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:23, 19 paź 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Ogród jest niesamowicie kolorowy ,przepiękny -pierwszy raz byłam jesienią i jestem oczarowana

Buziaki i jeszcze raz dziękuję za gościnę

Serio pierwszy raz na jesieni byłaś? Tyle razy sie widzimy, ze już nawet nie pamiętam, jeszcze zimą chyba nikt nie był, oprócz Agi
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:21, 19 paź 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Spędziłam cudowną Niedzielę dziękuję Kochani za wszystko
fotki z mojej wizyty
bez kadrowania ,trochę bez ładu i składu ,ale musze Wam pokazać Ogród Sylwii i Wojtka moimi oczami

Madzia dziękuję za cudne fotki i za to, że przyjechałaś Do następnego Kochana
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:02, 19 paź 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Patrząc na fotkę to mały się wydaje. A może to Africa?

Tu postawiłam go obok z Ferner Osten

W ogródku Martki 16:52, 19 paź 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Jeszcze kilka jesiennych fotek, póki liść na drzewie.
Parocja spire
Klon Skeeters Broom

Graby fastigiata i ławeczka

Klon Atropurpureum już bez liści

Pieknie Jesień to jesień-kolory są obłędne
Mam dwa Atropurpureum-jeden bez liści ale to tylko dlatego ,ze go przesadzałam i zrobił sie golas a drugi idzie w głęboką czerwień.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 16:34, 19 paź 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Do „mojej” szkółki przyjechały trawy…
Prawie wszystkie opisane…. Prawie
A akurat spodobała mi się taka, której metka się zagubiła… Najbliżej jej do Droning Ingrid, ale zaraz będę szukać czy nie ma czegoś podobnego ale wyższego, bo ona w donicy już miała wysokość taką jak memory. Więc podejrzewam, że to może być co innego. Cechy charakterystyczne to ciemne łodygi i kwiatostan stojący na baczność. Jakby miał ktoś pomysł to dajcie znać

Poza tym skusił mnie też niższy niż reszta miskant Neil Lucas. Teraz tylko muszę mu znaleźć miejsce i towarzystwo

Jakieś propozycje?

To moze być miskant Nippon. Nie rośnie wysoko - w zasadzie to jeden z nizszych nie licząc oczywiście piór i przebarwia się na bordo i czerwień. Zrobie fotę mojemu i podeślę
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:23, 19 paź 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy Doorenbos się złocą... Uwielbiam

Doczekałam się przebarwienia w tym roku
bo w zeszłym roku liście opadły zanim się przebarwiły, pewnie przez suszę.

Cud a moje doorenbosy jeszcze zieloniutkie za to graby pożółkły w przeciągu paru dni .
Wpraszam sie na te leżaki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:02, 19 paź 2022

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:02, 19 paź 2022

Do góry
zawitka napisał(a)

A licho jak go zwał aby był płaski !!!! Potrzebuję takiego Pokaż Mozemy się na coś wymienic

Halinko on nie płaski ale niski ok 30 cm
Świerk serbski - Picea omorika 15:49, 19 paź 2022

Do góry
gutoslaw napisał(a)
Witam. Co się dzieje ze świerkiem? Rósł sobie spokojnie w linii z kilkudziesięcioma innymi już 4 lata, a w tym roku takie cos, dwa inne już też zaczynają żółknąć.

Najlepiej usuń tę czarną folię znad korzeni, bo się "ugotują". Potem może warto czymś zasilić.
Ogród z zegarem 15:19, 19 paź 2022

Do góry
Z przodu

Z drugiego boku
Ogród z zegarem 15:18, 19 paź 2022

Do góry
Widoczki z góry

Od tyłu

Z boku (łąka sąsiada, na której coś posiał i jego zagajnik, za nim jest jego dom)

Ze skosu na wjazd

W ogródku Martki 15:07, 19 paź 2022

Do góry

Olbrzymia kępa, która rok temu była malutka Pożytek dla pszczół.

Gorczyca w warzywniku

Jeszcze dzieje się

Piękna kępka może wiesz jak się nazywa. Jednak aster musi mieć dobrą ziemię i słoneczko. Z gorczyca się spóźniłam i chyba już nie posieje a szkoda bo to zawsze jakiś poplon.

Te graby fastigiata zastanawiam się nad nimi. Pokazuj jakie kolorki jesienią przybierają ciekawe czy do cytryny dojdą.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:18, 19 paź 2022

Do góry
I drzewa, które się przebarwiają.
Graby się okrywają miedzianą sukienką, w zeszłym roku wyłysiały zanim się przebarwiły. Jedna gałązka dzielnie zieleń jeszcze trzyma, chyba nie dopuszcza do siebie myśli, że pora się poddać prawom natury

Ambrowiec łapie bardziej żółć niż czerwień, zobaczymy jak nastąpi rozwój sytuacji.

Wiśnia Royal Burgundy piękny ma ten różowy odcień ale liście jej coś niemiłosiernie obżarło.

Kanzany ledwie tknięte jesienią, w zeszłym roku już o tej porze były przebarwione.

I mój ulubieniec miłorząb, jeszcze walczy ale już żółknie, mam nadzieję, że zdąży nim mu mróz zetnie listki.

Na koniec buczek, też rudzieje
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:09, 19 paź 2022

Do góry
Teraz mniej ładne widoczki
Część działki za domem już przekopana, oczyszczona z resztek darni, ścieżki wstępnie wytyczone.

Po prawej stronie domu jest gorzej, poległam na wygrabianiu kawałków trawy przemielonej przez glebogryzarkę. Nakryłam szmatą licząc, że do wiosny zgnije. Jeszcze mi kawałek został ale to juz chyba kartonami zakryję bo nie mam już szmaty.

Żeby nie było tak całkiem brzydko to zostawię kilka ładniejszych zdjęć Brzózki złapały żółty kolorek

Takie dyniacze na działce wyrosły
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:59, 19 paź 2022

Do góry
W weekend sadziłam cebulowe, było super cieplutko ale wiatr chciał urwać głowę.
Moje nabytki tegoroczne i wykopane z zeszłego roku - głównie to Salmon Prince sadzone w zeszłym roku i trochę Exotic Emperor.

Szafirki, krokusy i botaniczne tulipanki poszły na rabatę wjazdową, narcyzy oplotły nóżkę wiśni tybetańskiej i jednego z buków.
Ta kombinacja poszła obok ławeczki po jednej i drugiej stronie.

Ta na różankę. Do różanki dosadziłam też część wykopanych z zeszłego roku.

Wykopane poszły też na grabową i pod okna w jadalni i do rozchodników na bocznej ścianie domu.
A miałam nie dokupować cebulowych
Ptasi gaj 13:49, 19 paź 2022

Do góry
Kasiu kupuje u mojego ogrodnika tam odmian nie ma.
W to miejsce przesądzony w zeszłym roku wiosna w ziemi kompostowej zresztą jest tam bardzo dobroci i tak wszystko rośnie.

Jak będziesz chciała to odezwij się wiosną mam jeszcze w innym miejscu te same ale już tak nie kwitną co to znaczy dobrobyt w glebie.

Tak wyglądał 7.10.21. W tym roku podwoił objętość. Jest zdrowy nie łapie szarej pleśni i od spodu zielony nie łysieje.

Oczar bardzo ładny piękny kolor liści kwiatów też. Ja każdego roku chodzę obok moczarów i coś nie mogę się zdecydować. Może dzisiaj jak będę wracać to zajrzę do ogrodnika.
Wczoraj sfotografowałam odmiany krzakow borówek amerykańskich i dzisiaj kupię jak nie będzie padać. Piszą, że borówki lepiej sądzić jesienią.
Będzie duzo igieł sosnowych po tym wietrze. Zmieszam kore z kompostem i posadzę.

Kasiu masz dużo paproci czego tak się marnują w tych donicach.

W ogródku Martki 13:41, 19 paź 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Graby fastigiata i ławeczka

Jakie trawy masz posadzone pomiędzy grabami? Fajne barwy przybierają jesienią.
Ogród w dolinie 13:39, 19 paź 2022

Do góry
Nie zdążyłam zejść na dół, bo zaczęło lać i pociecha uciekła do domu

Gankowa

I porównanie, bo równo rok robione zdjęcie i dziś.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:38, 19 paź 2022

Do góry
Kasya napisał(a)
Najbardziej teraz cieszy stewartia bo przebarwiona a co ważniejsze: trzyma liście

Ciekawa i piękne kolory, jak gdzieś spotkam to się pewnie skuszę jakbyś zobaczyła ile u mnie liści i to nie takich ładnych tylko z sąsiadowego orzecha to byś nie narzekała u siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies