Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowiskowe inspiracje 22:47, 16 lip 2014

Do góry
A naparsnice dostały swoje miejsce pod ambrowcem

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:45, 16 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Joasiu, pieknie u Ciebie Pozdrawiam i spokojnej nocy zycze

Dziękuję Doniu
Spokojnej nocy
Kwiaty z ogródka Marty :) 22:45, 16 lip 2014

Do góry
różyczki..

Kosolkowa Pasja 22:45, 16 lip 2014

Do góry
Floksy wcale nie muszą wyglądać jak z wiejskiego ogródka. Wszystko zależy jak się je wkomponuje na rabacie. U mnie rośnie bardzo dużo floksów, w wielu miejscach na tyłach rabat - uważam, że bardzo dobrze się komponują na rabacie bylinowej lub różano - bylinowej, ale trzeba je umiejętnie wpleść w całość.
Ogrodowiskowe inspiracje 22:44, 16 lip 2014

Do góry
Trawki między rozchodniki

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 16 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Świat się zmienia skoro obie nieczasowe i nie biegamy po wątkach ale wiesz, ze u Ciebie zawsze wszytsko muszę przeczytać.
Podobała mi się miarka klona

Mój wątek stoi... czyli wątek dla nieczasowych .. zakwitłą mi róża błotna.. rośnie w wodzie

Moja bajka 22:43, 16 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Jagódko to można jeszcze teraz zrobić odkłady? Ja myślałam, że wiosną raczej. Też zrobiłam dwa odkłady z limki (wiosną właśnie) i ładnie rosną. Odkłady są podobno niezawodne, więc na pewno się uda. Mnie korciło, żeby kupić jeszcze jedną limkę, ale uparłam się, że przecież wiosną (jak mróz ich nie załatwi) będę miała dwie własne . Jagódko mogę wrzucać dla Ciebie zdjęcia nasturcji ile tylko chcesz .

Kasiu dzięki za nasturcję wstawiaj od czasu do czasu jak wspina sie po drabince
Kasiu ja myślę ,ze odkłady mozna robić cały czas ,bo jak gałązka leży na ziemi to potrafi i sama się ukorzenić ,a co dopiero jak jej troszkę pomożemy
Ogród cichy i przytulny 22:43, 16 lip 2014

Do góry
Już jestem po oprysku - będę czekać mając nadzieję, że się uda. Choć widząc co działo się na wysokosci 7m jestem lekko przerażona. Do wierzchołka zabrakło jakieś 6-7m. Byłam mniej więcej w połowie drzewa - zabrakło rozsuwanej drabiny
A im wyżej tym było tylko gorzeje.
Mąż przyciął dolne gałęzie. Teraz można spokojnie spacerować pod drzewami z ogrodu robi się las
Mam cichą nadzieję, że choć trochę uratujemy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:43, 16 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ale on szybko rośnie!!! Przecież niedawno co się urodził
Zęby potrafią mocno dokuczyć...niestety. Trzym się babciu

Ja wnusia widzę raz na jakiś czas... wieć zęby to nie mój problem

Wczoraj lotos był taki..

Dziś jest taki,,, nawet nie mam keidy strzelić foto... o patrzeniu tym bardziej nie mam mowy Z Muminkiem tak samo

Ogród z platanem. 22:43, 16 lip 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Gorąco! Do końca wakacji się tak opalę, że będę miał kolor jak ta jarzmianka, podobno 'Moulin Rouge'

Wreszcie wiem, jak jarzmianka wygląda, a ta zjawiskowo.
Kwiaty z ogródka Marty :) 22:40, 16 lip 2014

Do góry
dziwaczek w końcu postanowił pokazać kwiaty , w tym roku mam dziwaczki-giganty

kanny tuż tuż..

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:39, 16 lip 2014

Do góry
Ogród przydomowy - Hosty 22:39, 16 lip 2014

Do góry

Ogrodowiskowe inspiracje 22:39, 16 lip 2014

Do góry
Jeszcze kilka lat temu w moim ogrodzie królowały byliny, ogromne różowe i białe floksy, liliowce, kosmosy i naparstnice a jesienią astry i marcinki. Od wiosny do jesieni moja frontowa rabata była pełna kolorowych kwiatów. Gdy jesienią wycinałam ostatnie łodyżki przekwitłych marcinków, rabata zamierała, robiło się pusto a goła ziemia straszyła aż do wiosny gdy zaczynały pokazywac się tulipany. Wtedy nie miałam tej wiedzy co teraz,nie było Ogrodowiska, Danusiowych porad i inspiracji, nie myślałam o tym, że byliny powinny być wkomponowane w tzw zimozielony szkielet, który zdobi rabatę cały rok i podkreśla piękno następujących po sobie kwiatów. Gdy ruszyła budowa naszego domu, rośliny porozdawałam. A teraz gdy przeglądam piękne ogrody Ogrodowiczan w których znowu pojawiają się kosmosy, tojeść czy krwawniki z sentymentem wspominam te czasy bylinowej rabaty jednocześnie żałuję,że nie zachowałam choć części dawnych nasadzeń....

Ostatnia wizyta w ogrodniczym zakończyła się kupnem liatr, naparstnicy, piórkówek, turzycy frosted curls i.... dwóch opakowań nasion kosmosów

Różowe liatry posadziłam między cyprysikami

Ogród wiecznie nieskończony 22:39, 16 lip 2014

Do góry
Nowi mieszkańcy mojego ogródka

Hortensja dębolistna

To miejsce szykuje na 14 hortensji annabelle

Na gorze skarpy zagoszczą

Oraz moje ukochane lawendy
Mój maleńki ogród 22:37, 16 lip 2014

Do góry
No i wreszcie dzisiaj doczekałam się i Pan koparką przerzucił mi ziemię przez ogrodzenie i miałam zajęcie .
Początkowo modliłam się żeby mi ziemi nie brakło a teraz żeby nie zostało pracowałam dziś do 22 ale nie udało mi się tego rozsypać bo już zrobiło się ciemno i nic nie widziałam jutro mam nadzieję że pogoda mi pozwoli dokończyć wszystko i na wieczór może uda mi się zasiać trawnik .

A tu zdjęcia pamiątkowe z mojej pracy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 16 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Też lubię twoje przymiarki widać skalę

Na razie skala schowana.. rano wypadam z domciu, wracam o 22.. nie mam szans na ogród i na forum

Wczoraj cyknęłam foto.. ogród skąpany w rosie .. wygląda jak jesień

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:35, 16 lip 2014

Do góry
hortka nieco oklapła po ostatnich ulewach, muszę tyczki bambusowe jutro zakupić

bukietowa NN dopiero zbiera się do kwitnienia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:33, 16 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Dzieki że kukacie do mnie.
dziś Panowie podgonili ciutkę z trawnikiem równali, grabili, zbierali nadmiar, taczkowali, wywozili, wałowali, i tak w kółko.

A tymczasem ja z meżem troszkę pogrzebaliśmy przy części ogniskowej.

Cudownie. Gapię się i przestać nie mogę. I to wszytko sami samiutcy... brawo.
Powiedz mi jeszcze jaki rodzaj blachy użyliście do ogniska? Myślę nad czymś podobnym tylko chcę wodę nalać do środka
Jak to uporządkować? 22:33, 16 lip 2014

Do góry
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/65/657159/original.JPG[/i
mg]

To mi się podoba, widzę ładne kulki w tle.

Rada na porządki jeżeli Aniu musisz takowe zrobić - to może z każdej strony domu zrób rabaty w innych kolorach.

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies