Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

JulkAd 11:34, 27 wrz 2014

Milka napisał(a)
Te z plantacji mi chorują ale to nie wina plantacji, więc się nie martw; dobrze rozluźnij ich bryłę przed sadzeniem, jak mocno zaszalałaś?

te z plantacji?...zrobię jak piszesz
Na tyle ile mi auto pozwoliło, ale dla siebie mam 11, dla Gierczusi 1 ....no może jeszcze ze 3 by weszły, ale pomysłu na razie nie mam
Milka 11:41, 27 wrz 2014

To całkiem sporo ciekawa jestem, co wykombinujesz one sa w balocie? usuń go
Milka 11:44, 27 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszystko obejrzałam Bukszpany szok. W dwa dni? Marcinki w tym kolorze fuksjowym niesamowite Trawy bossskie Boziu jak ja chcę Cię zobaczyć i ten Twój uśmiech
Buziaki

Już jutro Gosiu
I pogoda wymarzona
w końcu ktoś kupił tę posesję koło mnie, za murem, dużo teraz tam hałasu, stale coś robią, może nowy właściciel zadba o ogród i będzie mniej chwastów
Marcinki cudnejaki tam rejwach!

Bogdzia 11:45, 27 wrz 2014

Irenko u mnie napisałam o roślinkach.
Milka 11:50, 27 wrz 2014

Juz byłam, ale żal, że nie będziesz....
Milka 11:51, 27 wrz 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Trawy piękne i te szczotki. U mnie dziś zauważyłem że nagle zaczęły żółknąć igły na sosence. Jutro oprysk. Irenko mam podejrzenie ale tylko podejrzenie. Kilka lat temu mówiło się o kwaśnych deszczach znad Czech i Słowacji. Całkiem możliwe że sprawa wróciła. Wiatr teraz przecież od Południa jest.

Pamiętam te wydarzenia i skutki! Zbysiu, chyba mamy podobne podejrzenia
u mnie jednej hoście się chyba pomyliło, kwitnie i pachnie

i kolejne 3 molinie w innym miejscu
Milka 11:53, 27 wrz 2014

Kasiek napisał(a)
Irenko przyjrzyj sie bukszpanom czy nie maja gdzies pomaranczowych kropek...
Na maczniaka polecam proszek do pieczenia- szybko i sprawnie.

Są i pomarańczowe kropki, to co to? a jak dokładnie ten proszek?
Kasiu róża dla ciebie, tylko mi jeszcze wyłuszcz wszystko, jak chłopu na drodze
Milka 11:59, 27 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wstawiłaś to foto 2 razy, a ja jeszcze je zacytuję, bo warto Cudnie jest Takie wooow na maksa I Nawet Dżaga z pieskiem wylądowała na drugim miejscu jako rzecz warta zacytowania

A tym deszczem to mnie zastanawiasz.. u mnie po deszczu... zżółkły wszystkie rh. ale nie wpadłam w panikę, bo tylko stare liście, ale było to nagle.. dosłownie w ciągu 2 dni pożółkły... buksiki odpukać trzymaja sie ...

I melduję, że aby się zobaczyć z Tobą przegonię te 465 km.. mam ekipę.. jadę ... aby teraz nic nieprzewidzianego sie nie wydarzyło... wiesz jak to u mnie jest.

No mam postępującą sklerozę!

u mnie też rh liście gubią, a wszystko od prawej strony, dziwne...
cieszę się na spotkanie...bardzo, wieszi fajną masz ekipę, a to bardzo dużo
to masz rozplenicę Moudry

pewnie znowu zdublowałam
sadziłam do konwalnika takie wrzosy
śmieszne te farbowane....a konwalnik mi kwitł a na jednym nawet owoc jest, taki koralik
no i widzisz co z moich kostek się ostało..chyba na 2 lata zostawię, trudno, będą poczochrane o ile odbiją i nie tnę 2 a może i 3 lata, czy wytrzymam?

hanka_andrus 12:00, 27 wrz 2014

Irenko, wyczytałam, że w okolicach 22 września nad Europę i nad Polskę przywędrowały chmury z kwasem siarkawym znad Islandii. I piszą, że wiele szkólek ucierpiało z tego powodu w Anglii i Holandii. Być może Twoje bukszpany też oberwały z tego powodu, bo u nas były deszcze i mgła.
Na otwartej przestrzeni może nie byłoby tak okrutnie, ale u Ciebie teren zamknięty, Co wrażliwsze musiały w tej atmosferze trwać i ledwie dychać.

Współczuję.

A ponoć ten wulkan Baracośtam, jeszcze nie do końca się wypalił, Najlepiej by było cały ogród przykryć przed tym dziadostwem.
malgorzata_s... 12:07, 27 wrz 2014

Fajnie że ktoś się w sąsiedztwie zabrał za porządki Hania ciekawe rzeczy pisze Faktycznie same plagi w tym roku U nas starsi ludzie zawsze mówili że z deszczem coś przyszło jak z roślinami coś się działo, mądrość ludowa U mnie dzisiaj nadal paskudniei pada Buziaki