Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

noemi 19:27, 24 wrz 2014

Pomóc Ci z tym lilakiem ?
Madzenka 18:10, 25 wrz 2014

stychaz napisał(a)
Marzenko a masz jakieś doświadczenie z Princem? Po głowie chodzi mi jeszcze Cardinal Hume - tylko, że róża krzaczasta.

Kusi mnie jeszcze Tuscany (niestety słabo powtarza kwitnienie)i William Shakespeare.
Z jasnych jagodowy Hercules.

A czy ty znasz Old Port ? Wlasnie ma taki jasny jagodowy kolor, podbna do Heidi Klum. Zamówiłam obie i będę porównywać, rożnią sie jednka wzrostem bo Heidi jest maciupeńka.
Prince mam dopiero zamówionego. Mało osób ma z nim doświadczenie, dziewczyny polecaly Faslataffa i go posadziłam miesiąc temu.. Tuscany ma zimy kolor i jest piękna ale kwitnie tylko raz... Masz wg mnie za mało miejsca na taką róże. Widziłaś U Ani Monteverde Rapsody in Blue? Mam na nią ochote ale ja juź nie mam miejsca ... Na razie czeka w kolejce chciejstw tak jak Heatcliff, Shafira , Mary Rose..... I wiele wiele innych
stychaz 18:46, 25 wrz 2014

Marzenko, Old Port znam, tylko w niej trochę układ płatków mi nie pasuje. Kolor ma piękny ale rozetka dla mnie za duża.
Tuscany w takim razie odpada. Rapsody mam i szukam gdzie by tu ją upchnąć, niestety w porównaniu z Burgundy Iceberg wygląda "cienko". Gdyby pręciki nie były żółte, to byłaby super.

Co do wyboru róż, to stanęło (na chwilę obecną) na Gertrude Jekyll, Herzogin Christiana i Mariatheresia. Muuuszę jeszcze dokupić jedną Burgundy Iceberg Uwielbiam ją

ps. Dzisiaj przyszedł mój katalog róż Austina

edit: czytam jeszcze o odmianie wyjściowej Comte de Chambord - też pięknie wygląda. Ma tylko inny pokrój.
stychaz 18:57, 25 wrz 2014

noemi napisał(a)
Pomóc Ci z tym lilakiem ?

Mam nadzieję, że M mi pomoże, bo to trochę duży krzaczek i połowę korzeni ma po drugiej stronie siatki, u sąsiadów, więc ostatecznie będziemy go karczować
stychaz 12:02, 27 wrz 2014

Różyczki

Winchester Cethedral - ten zapach
stychaz 12:06, 27 wrz 2014

Aspirinka przestraszyła się eksmisji

Burgundy Iceberg tłoczy

i werbena

noemi 12:07, 27 wrz 2014

Piękna i co ja mam bidna zrobić …
stychaz 12:11, 27 wrz 2014

Hmmm - oczywiście kupić jej zapach przypomina mi zapach róż herbacianych.
noemi 12:13, 27 wrz 2014

Myślisz , że jest jeszcze ? Nie pali się , jak będziesz przy okazji , to zobacz proszę
stychaz 12:14, 27 wrz 2014

OK