MamaMagda nie kusi Cię by zabrać od niej sadzonkę?
Ostatnio przycięłam bardzo mocno glicynię. Od samego dołu wyciąłam wszystko, nie ma gałązek ani liści. Zaczynają się dopiero nad moją głową. A ona od razu puszcza nowe. Ależ w niej siła
specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia georgi peach.
pod samą 'ścianą' z traw wygląda tak (wcześniej gdy trawy były małe miały mocno bordowy kolor)
ta zaś jest w pełnym słońcu
za bonsajem widać białą plamę z pinki whinki, bonzaj jest wyższy odemnie czyli ma gdzieś z 170, tam w brzozach mam kilka krzaków hortek i one są róznej wysokości, są też takie z 1,2
muszę jeszcze zrobić zbliżenie mojego lasu werbenowego... nie mialam czasu wykopać małych siewek i jest busz...
i w stronę której nie pokazywałam
Ja mam młode Gracki u siebie -zdecydowanie nie tak wyglądają.
U Ciebie przebarwiają sie też końcówki?
Moje mają taki charakterystyczny biały pasek wzdłuż źdźbła.
pinki whinki za obwódką bukszpanową ciężko sfotografować... bo ona taka wciśnięta pomiędzy świerki i brzozy ale ładnie rozjaśnia kąt, jest dość wysoka w tej chwili ma ok 140-150cm, widzę, że delikatnie zaczyna łapać róż
Pod brzozami:
Z tyłu derenie ellegantissima, w środku kosaćce syberyjskie, z przodu hakone. I jeszcze większe trawki dojdą z tyłu i po bokach. Rozstawienie dereni dzięki pomocy Marty Zielonej, ja chciałam dać oczywiście po mojemu, znaczy w linii
Wiciokrzew kwitnie drugi raz w tym roku i z taką samą siłą jak za pierwszym razem. Na jednym krzaczku dwa kolory kwiatów. Szkoda tylko, że nie mogę Wam przekazać tego, jaki zapach się unosi w jego pobliżu. Słodki, pachnący... który chciałoby się mieć w swoich perfumach
Dzień dobry Gosiu
Normalnie ogród jakby spod igiełki wyszedł.A kanciki ostre,że ho,ho
Ja też lubię robić zdjęcia po deszczu lub chociażby podlaniu ogrodu...mam wtedy czarnoziem (wizualnie) w ogrodzie a nie piachy
Miłego dnia..