Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Jag_58 20:46, 28 sie 2014

Aga piękna dobranocka jesień tez jest cudna a dopiero bedzie pięknie jak drzewa z krajobrazu zapożyczonego sie przebarwią buziaki
Bogdzia 20:53, 28 sie 2014

Piękne widoki ale już czuc zbliżajacą się jesień. Pozdrówka.
Hogata 07:59, 29 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
w zachodzącym słońcu

Jak masz ten placyk zrobiony co stoi stół? Czy masz tam jakąś wylewkę zrobioną?
Bardzo mi się podoba ten zakątek.
A te bordowe drzewka to wiśnie?

PS.Próbowałam sama znaleźć odpowiedź na moje pytania, ale się poddałam i niestety nie doczytałam
gierczusia 18:50, 29 sie 2014

Ale super te zdjęcie , które zacytowała Agata ... Człowiek od razu jakoś sobie wyobraża ,ze w tym słoneczku jest przyjemnie cieplutko... A u mnie tu piżdżiawica

Buziole .. Już się zdążyłam za Jurajskm stęsknić
Syla 19:59, 29 sie 2014

Przepraszam , że długo czekałaś ale dopiero zobaczyłam pytanie od Ciebie u siebie Odpowiadam

Zastosowałam Signum po 7-10 dniach powtórzę Score .... ale mus zwrócić uwagę nie tyle na pogodę (czyli brak opadów) ale na temperaturę .... Na pewno wiesz ale napiszę , że temperatura powinna być powyżej 12-15stopni, inaczej preparat nie zadziała ....

Po zastosowaniu tego pierwszego preparatu nie zauważyłam aby się to szerzyło .... powodzenia !!!!!

Aaaaa gostek mi jeszcze powiedział , że powinnam użyć preparatu na szarą pleśń .... nie sądzę abym zdążyła .... zrobię opryski na wiosnę ... nie chcę za dużo wprowadzać chemii do ogrodu .... Mam nadzieję , że mi się ładnie pryzma rozłoży i zastosuję przy chorych roślinach na wiosnę kompościk i biohumus .... Te deszcze zrobiły swoje a że rośliny jeszcze dodatkowo popodgryzane przez opuchlaki i pędraki to patogeny bez problemu wniknęły w roślinki ....
iwonaal 21:04, 29 sie 2014

Pozdrawiam
Mirella 21:05, 29 sie 2014

pięknie jest.
Syla 22:20, 29 sie 2014

Możesz już do mnie nie zaglądnąć to Ci napiszę jeszcze , że
od wtorku ma być pogoda taka na opryski chyba odpowiednia .... Od rana można zacząć działać jak tylko temperatura się podniesie do odpowiednich 12-15stopni Rośliny będą potrzebowały ok 6godzin aby środek zadziałał ....Bo wieczorkiem już temp spadają do 8stopni (nie wiem jak u Ciebie)

Ja Ci dam kompleksy !!!!! Mam nadzieję , że kiedyś się spotkamy ????
Syla 22:21, 29 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
w zachodzącym słońcu - cd

dobranoc

kompleksy !!!!! jest bajecznie
AgnieszkaW 22:35, 29 sie 2014

Jagódko, dzięki. Przyznam, że jesień też potrafi być piękna, szczególnie słoneczna, ale dzisiaj było lato

Bogdziu
, dzisiaj piękne lato było

Agatko, te drzewka to śliwy wiśniowe Nigra. Placyk jest zrobiony bez żadnej wylewki. Na dno została połozona mata szkółkarska, na nią wysypana gruba warstwa kamienia (ok. 25 - 30 cm), pod spodem większy, u góry drobny kamień - ubite mocno. Płyty były dokladane później, mój M układał je na 10 cm warstwie piasku (piasek jest tylko pod tymi białymi płytami), którą poziomował. Troszkę chwasty przerastają przez ten piasek pomiędzy płytami, ale pojedyncze, więc daję radę.

Elu, jak wieją wiatry, to głowę chce urwać, ale jak jest ładna pogoda, to naprawdę jest baaardzo przyjemnie

Syla
, bardzo dziękuję za odpowiedź, próbuję ratować moje bukszpany, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Syla, też tak myślę

Iwonko, Mirello -

Za chwilę wkleję jakąś dobranockę