Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:32, 29 lip 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:28, 29 lip 2014

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:22, 29 lip 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Justynko, ja nie mam porównania jak było u mnie wcześniej, bo jakiekolwiek prace ziemne i nasadzeniowe rozpoczeliśmy w 2011 r., bo działkę mamy od jesieni 2010 r.chociaż moje rabatki powstawały równoległe z nauką na Ogrodowisku
wcześniej na tej działce był tylko chwast
tak działka wyglądała jesienią 2010 ):

tam gdzie to drzewko leszczyny po prawej teraz jest rabata z Nigrą zresztą i inne nasadzenia:

Na przyjemność urządzania ogródka docelowego czekam z utęsknieniem ale jak już wielokrotnie pisałam, jeszcze nie mogę, bo wcześniej trzeba wykonać inne prace ziemne i ogrodzeniowe
Mam nadzieję, że do zobaczenia

Kasiu.. Pięknie masz.. Najbardziej lubię takie zestawienia fotek Bo daja nadzieję! Pozdrawiam, zyczę pięknego dnia i będe odwiedzać!
Ogród w Puszczykowie 08:21, 29 lip 2014

Do góry
A teraz fotki
Z nowości: oczko wodne, już wykończone. Doczekałam się
Tak było jeszcze niedawno:

Tak wygląda teraz:

Z prac do zrobienia pozostało mi posadzić rośliny strefy płytkiej w zanurzonych kamykach i wogóle zatopić zbiornik w zieleni. Na razie myślę...
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:17, 29 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rabata co się sama stworzyła zachwyca najbardziej... natura jednak potrafi.. pokazały sie kolejne gatunki.. wszystko samo sie wysiało.. nie wiadomo keidy i skąd..

Wsiowa z daleka... znając życie po zmniejszeniu nic nie widac..

Ostatnie firletki do ścięcia... może jutro się uda.. i koniec foto...

Aniu jak oglądam fotki to nie mogę uwierzyć, że wszystko tak się zmieniło mus to obejrzeć na żywopozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:15, 29 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Nie kaloszki to wazonik, made in Germany
dzięki Danusiu, u ciebie tak samo
cedry mi szaleją, ten w środku przerósł męża

Irenko obejrzałam Twoje cudeńka, pięknie kwitną pozdrówka
Mała Eleczka 08:14, 29 lip 2014

Do góry

Też czekam na kolejne fotki a póki co.... wygodnie się rozłożyłam na tych prześlicznych mebelkach
Ogród ogrodniczki 08:10, 29 lip 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:10, 29 lip 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:08, 29 lip 2014

Do góry
Oleandry

Ogród ogrodniczki 08:07, 29 lip 2014

Do góry
Aktualny stan.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:05, 29 lip 2014

Do góry
A dziś chciałam Wam pokazać moje roślinki widziane oczyma mojej siostrzenicy Ona ma lustrzankę więc zdjęcia są śliczne, wyraźne i mają piękne, nasycone barwy. Na moim kieszonkowym aparacie nigdy nie byłoby widać takich wyrazistych kolorów.

Zapraszam do oglądania Jej zdjęć

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:04, 29 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 07:51, 29 lip 2014

Do góry
Mata szmata jest. to widać na tym zdjęciu

To pierwszy krok do zlikwidowania tego ślicznego i wypasionego różanecznika, usuń ją, niech korzenie oddychają, bo nawet nie jest mata a "brezent" - najgorsze co może być. Usuń kamienie.

Poczytaj więcej watków o różanecznikach, co one lubią.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 07:47, 29 lip 2014

Do góry
Tak też zrobię. Szkoda jest mi go przesadzać w inne miejsce. Poza tym świetnie mi w tym miejscu pasuje. Co do sposobu formowania, bryły mam jeszcze czas do wiosny.

Załączam zdjęcia liści miłorzębu.

Dziękuje
P_Kemot
Choroby klonów, klon - Acer 07:26, 29 lip 2014

Do góry
Witam
Niedawno zakupiłem działkę na której rosną dwa fajne klony. Na jesień zeszłego roku firma specjalistyczna podcięła sporo gałęzi, w większości suche.
A teraz widzę że drzewa chorują. Czy na podstawie załączonych zdjęć można ocenić co im dolega i jak je ratować?
Nie jestem specjalistą od ogrodów, ale bardzo bym nie chciał pozbywać się tych drzew
Bardzo proszę o poradę co robić

Kusip

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:18, 29 lip 2014

Do góry
zdjęcia będą na raty

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:55, 29 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Naoglądałam się cudnych zdjęć, również u Danusi i nie wiem czy powinnam swoje bohomazy wstawiać tutaj. Ehhh w sumie to może powinnam wątek usunąć. A w sumie się cieszyłam z prac weekendowych i dzisiejszych. Rabatka a la' Madźenka wygląda tak:

A la' Madźenka bo ogrodem Marzenki inspirowana, choć miejsca Ci u mnie mało... więc ściśnięte że hoho! Ale mamy tam - mini ekran cisowy, rząd brązowych traw, rząd [ha! równiutko mi wyszło w rządku bo spoglądając z boku to widać tylko 2 patyczki, bo 1szy mam o jakies 2cm przesunięte... no więc jest prawie równiutko] pote następuje rząd trzmielin, a potem żurawki. Miały być wszystkie obsydian [prawie czarne] ale mi kurna w sklepie podmienili. Więc na razie są jakie są, a jak zdobędę kolejne obsydiany, albo wyhoduję u siebie to dosadzę.

czy może proponowalibyście coś innego na dół?
ehhh fatalnie to tło wygląda, no ale co zrobić jak to u sąsiada jest. I tak zielstwo ostro przycięłam. Niechże te moje cisy pną się do góry.
Światło jest ciągle do ustawienia.

z dobrych wieści to mam trop kostki granitowej - nawet nie wiecie jak mało popularny to jest tutaj materiał. Byłam już w 5ciu sklepach i dziś dostałam namiary na 6. Oby się udało!

co to za smęty zdjęcia i pomysły proszę wstawiać nie marudzić A za usunięcie wątku grozi najazd wkurzonych ogrodowiczów
Rabata jest ok dodaj tylko światełka i już będzie gotowa

teraz czekamy na obrzeże z kosteczki - tak??
Życie w wiejskim ogrodzie 01:37, 29 lip 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ogród masz piękny jak z książki - Alicja w krainie czarów
A ze mnie się nie śmieją jak biegam z aparatem bo mnie pomimo gabarytów za stodoły sąsiadów nie widać . Ja to mam farta
Miłego dnia życzę
Lecę w kulki... 01:35, 29 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam gorącą prośbę o wklejanie zdjęć z ogrodów świata i nie swoich, które odwiedzamy w dziale Ogrody świata itd. czasem taki wątek już jest, bo zdjęcia zginą w natłoku innych zdjęć, poza tym mylą czytelnika, że to z naszego ogrodu jest ( w tym przypadku akurat nie), no i potem będzie nawet łatwiej odszukać po tytule.. a tak zginie.

Przyda się ten wątek w Ogrodach świata Dziękuję

Cieszę się, że zdjęcia się podobają

Zastanawiałam się gdzie je umieścić...
ale postanowiłam...że wielkiej relacji robić nie będę bo nie mam na to czasu...dlatego te kilka wrzuciłam do swojej przestrzeni tutaj.

Ze względu na politykę co do zdjęć na tym forum i braku możliwości ich moderowania...zdecydowałam, że wolę mieć zdjęcia w jednym miejscu, przynajmniej tyle...
Był to wyjazd prywatny, nie zawodowy i w gronie przyjaciół,którzy też są na zdjęciach.
Nie chcę rozporządzać czyjąś prywatnością, nie wiem czy by sobie tego życzyły.
Myślę, że nie wprowadziłam czytelnika w błąd...
bo wszystkie zdjęcia, które umieściłam mają swój opis...to nie foto-forum
ale jeśli ktoś nie czyta...to już jego problem.

Równie dobrze może pomyśleć, że tego byczka wypasam na swoim trawniku...
A tu...tu jest moja kałuża

Zdjęcia pochodzą z mojego wątku...ze strony bodajże...156....

Wiem, Danusiu, że chodzi Ci o porządek na forum...
ale to forum ma tak odmienny charakter od innych i często piszemy w swoich wątkach o takich pierdołach...
Nie mam czasu na tworzenie nowego wątku...Ty zajmujesz się tym zawodowo...
Stworzę wątek i podlinkuję relację...w najbliższym czasie.

Pozdrawiam i liczę na zrozumienie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies