Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 18:02, 23 kwi 2015

Do góry
Rzeka? Renatko, u mnie rzeki tulipanowej nigdy nie było.
Mam "placek" białych tulipanów - zapowiada się całkiem nieźle, wiele zeszłorocznych tulipanów ma pąki.
"W kolorze blue" 18:02, 23 kwi 2015

Do góry
Tess alez prosze ja go zrobiłam z oszczednosci. Jak tynkarz mi wycenił materiał i swoją robociznę, to powiedziałam, zeby w nos się ugryzł. POjechałam kupiłam rośliny, liczę, że bluszcz zakryje i będzie klimatycznie
W Gąszczu u Tess 17:56, 23 kwi 2015

Do góry
Tess,a jak się ma Twoja biała tulipanowa rzeka ?
Co z tym ogródeczkiem począć 17:52, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mam wątek
A bukszpany naturalnie rosnące brzydkie są.
Nikt nie mowi, ze ladne, tylko ze takie rosły A rosły bo były wykorzystywane chociazby do strojenia święconek, dekoracji komunijnych itd. Jetem przekonana, że jak na podlaskiej wsi był formowany bukszpan, to ogrodniczka miała szanse spłonąć na stosie na równi z czarownicami
Co z tym ogródeczkiem począć 17:51, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mam działkę letniskową w środku podlaskiej wsi. I mam tam formowane bukszpany. Nie ja je sadziłam, rosną już od wielu lat. Wyglądają fantastycznie i wpasowały się w krajobraz, pomimo tego, że mój dom jest drewniany a wokół chałupy z ubiegłego i przedubiegłego stulecia.
W ogrodach przydomowych na wsi rosły bukszpany na długo wcześniej, zanim trafiły do miejskich ogródków.

O właśnie tak

W Gąszczu u Tess 17:49, 23 kwi 2015

Do góry
Ewka, no nie ma! Nie stresuj mnie bardziej, bo i tak mnie to wkurza dostatecznie!
Co z tym ogródeczkiem począć 17:48, 23 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, oczywiście, moj dziadek je miał, ale rosły naturalne, to mam na mysli. Masz foty? Okrutnie zazdroszczę działki na podlaskiej wsi.

Mam wątek
A bukszpany naturalnie rosnące brzydkie są.
"W kolorze blue" 17:46, 23 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mur, wstyd mi, ale musiałam coś zgapić od Danusi, od razu przyznaję, że była inspiracją. Nie mogłam się powstrzymać, tak spodobało mnie się ten jej kącik. Więcej nie będę solennie obiecuję. Mur nabiera patyny, poduchy są na meblach już do patrzenia Dokończyłam kącik hortensjowy

a ja ten kącik zgapię od Ciebie I nigdy nie będę obiecywać, że od kogoś nie zgapię Tu wszyscy od wszystkich zgapiają, nawet, jeśli robią to podświadomie
Naśladownictwo jest najwyższą formą pochwały.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:44, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mam działkę letniskową w środku podlaskiej wsi. I mam tam formowane bukszpany. Nie ja je sadziłam, rosną już od wielu lat. Wyglądają fantastycznie i wpasowały się w krajobraz, pomimo tego, że mój dom jest drewniany a wokół chałupy z ubiegłego i przedubiegłego stulecia.
W ogrodach przydomowych na wsi rosły bukszpany na długo wcześniej, zanim trafiły do miejskich ogródków.
Tess, oczywiście, moj dziadek je miał, ale rosły naturalne, to mam na mysli. Masz foty? Okrutnie zazdroszczę działki na podlaskiej wsi.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:42, 23 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Zabij mnie, ale formowany bukszpan pasuje do stodoły jak ogier do orki Ewik, mam nadzieje, ze Cie nie urazam, mam przypadłość mówienia tego co mysle.

Co z tym ogródeczkiem począć 17:32, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Sielsko klimatycznie... Ale do pozostałych nasadzeń jednak by nie pasowały (tych z leżaczkiem i przed nim)
E tam, białe malwy, z trawami, cud, miód, malina ale ja lubię się bawić stylami
W Gąszczu u Tess 17:32, 23 kwi 2015

Do góry
Nowy, jak najbardziej, bo... mam całą masę planów!!!
Najlepsze jest to, że wszystko, co obmyśliłam jesienią - i zaczęłam realizować - wiosną wzięło w łeb! Już planuje inaczej zrobić

Ale to tez przez półkule cisowe, których w ogóle nie planowałam a są już, no i przez drewutnię, co się znienacka, nieplanowana, jesienią pojawiła.

Ale w sprawie rabaty przed drewutnią się Was poradzę.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:26, 23 kwi 2015

Do góry
Jakie to trawki? Myślę właśnie, co dodać do lawendy.

ewa004 napisał(a)
Jeszcze psiowa ,delikatnie poszerzona zyskała przed lawendą trawki

W Gąszczu u Tess 17:23, 23 kwi 2015

Do góry
Miła, w piątek syn wróci, to może coś poradzi ze sterownikami.
No sama jestem zła, że dokumentacji nie mam wiosennej. Ale u mnie w zasadzie nie ma co pokazywać - smutno w porównaniu z feerią barw u Ciebie.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:23, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Nie pogubiłaś się?

No powiedzmy ze nie
Co z tym ogródeczkiem począć 17:20, 23 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A ja bym w ogole wywaliła bukszpany dała piekne róże pnące z clematisami, piwonię, ostrózki, kocimiętki. Stodoła, to stodoła, poszła bym w kącik nostalgiczno-babciny. No, powiedziała, co wiedziała A bukszpany by dostały miejscówkę w formalnej części. Ew malwy, takie piękne teraz są, a ja nie mam na nie miejsca. Jakaś kompozycja z malwami.

Sielsko klimatycznie... Ale do pozostałych nasadzeń jednak by nie pasowały (tych z leżaczkiem i przed nim)
Co z tym ogródeczkiem począć 17:18, 23 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Kurde to czemu mnie stresujesz !!!!!!!
Ćkasz zrozumiałam że znaczy, że jest nawalone za dużo

Bo jest za dużo - na szerokości
I po co się zaraz aż tak stresujesz?
Co z tym ogródeczkiem począć 17:17, 23 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dziure na stodole
Skąd to wytrzasnęłaś

Z głowy Ułozyłam sobie w głowie, po kolei - pisałaś, że rabatę przy stodole wymodziłaś. Potem ją pokazałaś. to napisałam, że za wąska, później Ty napisałaś, że dziurę musiałaś załatać...

Wcale mi nie umknęło z pamięci, że jak pokazywałaś stożek, to pisałaś, że była tam dziura. Tę dziurę zapamiętałam, ale jak napisałaś znowu o dziurze, to myślałam, że o inną chodzi

Nie pogubiłaś się?
Co z tym ogródeczkiem począć 17:13, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Oprócz tego że za wąska? Nic a nic.
Fajnie ją obmyśliłaś
Nie mogę się doczekać, kiedy zaszaleje.

Kurde to czemu mnie stresujesz !!!!!!!
Ćkasz zrozumiałam że znaczy, że jest nawalone za dużo
Co z tym ogródeczkiem począć 17:10, 23 kwi 2015

Do góry
Oprócz tego że za wąska? Nic a nic.
Fajnie ją obmyśliłaś
Nie mogę się doczekać, kiedy zaszaleje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies