Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ukojenie 21:09, 27 lut 2017

Do góry
Posadzilam wszystkie klacza i dalie i lilie. Zmeczylam sie. Duzo tych donic wyszlo - 17.
Pozostaly jeszcze cebule, ale te chyba moga polezec.

Lubiny z A wymagaly juz uwolnienia z firmowego opakowania, dalie natomiast byly wysuszone, a lilie maka piekne 'szparagi'...

Przerwa na kawę... 21:07, 27 lut 2017

Do góry
Pojechałam po podłoże do siania do LM a wróciłam... Oczywiście paczuszek jest więcej. Każdej z rodzaju po kilka sztuk. Nigdzie już nie wychodzę do sklepu. Nawet ze spożywczego wracam z cebulkami Nic na to nie poradzę, że bardzo lubię lilie. A gotowe malwy i przegorzan na ten sezon a nie na następny były niewątpliwym atutem. I nici z ograniczenia wydatków wyszły i nauki cierpliwości. Już sobie wykombinowałam, gdzie kłącza posadzę przegorzanu a kupione jego nasionka posypię obok sadzonek. W ten sposób już w tym roku coś zakwitnie ))))))

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:28, 27 lut 2017

Do góry
doradora napisał(a)
chcę założyć rabatę w cieniu z białymi kwiatami. Niestety nic mi nie przychodzi do głowy. Możecie mi coś polecić?

Z kwiatów do cienia to na pewno niecierpki, begonie bulwiaste, półcień to tawułki arendsa, serduszka okazała, rododendrony, funkie, lilie, hortensje ogrodowe, dzwonek poszarskiego i dalmatyński.
Ja mam w cieniu tatarak trawiasty i też ładnie się komponuje z białymi kwiatami
Ogród z łezką II 11:10, 27 lut 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
wiosnę widze że masz juz w blokach )

przyszłam zawiadomić że odgapiam od ciebie lilie ( choć zapach lilii u Małej Mi czuje do dziś)) ale widok twoich w zeszłym roku doprowadził ostatecznie do tego że zrobiliśmy z T listę chciejstw ....bo T do lilii bardziej ciapnie niż ja ))

Wyłazi sobie Lilie bankowo mus mieć Bardzo jestem ciekawa jakie lilie chcesz i w jakich ilościach
Mój R najchętniej by chciał żeby kwitło całe lato nieprzerwanie...mówię mu, że trzeba plastikowe rośliny nabyć
Kwiaty we włosach 21:13, 26 lut 2017

Do góry
Witaj Dario, trochę jest tych kwiatów.
Moje ulubione to oczywiście róże, potem irysy, łubiny, lilie,piwonie.Wiosenne tulipany, sasanki.
Krzewy to lilaki,krzewuszki,perukowce, tawuły.
Też lubię clematisy, budleje.
Mam dużo iglaków, też mam do nich sentyment.Oczywiście też byliny.Oj wymieniać bym jeszcze mogła.Zamówiłam inne kwiatki ,których nazw nie pamiętam. Pewnie też zaskarbią sobie moje względy. Dario a Ty, które masz ulubione.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 20:43, 26 lut 2017

Do góry
jolka napisał(a)
O, jak miło Na urodzinki się załapałam
Życzę zatem kolejnych roczków, jak najmniej plag ogrodowych i najwięcej radości z niego
A lilie z bajorka pierwszorzędne!! Pozdrawiam Małgosia
Dzięki Jola
Mam nadzieję, że kolejne roczki będą , choć przyznam, że bycie na forum (a zwłaszcza aktywne) trochę zabiera czasu
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieplutko
Ogród z łezką II 20:20, 26 lut 2017
Do góry
wiosnę widze że masz juz w blokach )

przyszłam zawiadomić że odgapiam od ciebie lilie ( choć zapach lilii u Małej Mi czuje do dziś)) ale widok twoich w zeszłym roku doprowadził ostatecznie do tego że zrobiliśmy z T listę chciejstw ....bo T do lilii bardziej ciapnie niż ja ))
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 09:42, 25 lut 2017

Do góry
O, jak miło Na urodzinki się załapałam
Życzę zatem kolejnych roczków, jak najmniej plag ogrodowych i najwięcej radości z niego
A lilie z bajorka pierwszorzędne!! Pozdrawiam Małgosia
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:20, 24 lut 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Asiu frezję będziesz gdzieś zamawiać? A tak w ogóle można je kupić w ogrodniczym? U mnie na moim zadupiu pewnie ciężko je będzie dostać. Pozdrawiam w bardzo wietrzny dzionek

Pati ostatnio dość często jestem w marketach budowlanych typu Casto..., LM i tam kupiłam było dużo cebulek kwiatowych m.in mieczyki, lilie, dalie i właśnie frezje. Byly też kłącza jeżówek i host, ale tego nie kupiłam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:59, 24 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Agata doszłam do 7 strony przejrzałam wizytówkę, ale ona nie oddaje tego pięknego ogrodu więc na dzisiaj kończę bo trzeba iść spać. Będę jutro dalej oglądała
Te siedem stron - to uczta dla ducha tylko tyle i nic więcej.

Elu miło mi, że się zaczytujesz...zapraszam
Agata doszłam do 440 strony, obejrzałam zdjęcia - pięknie. Ogród bardzo ładny a te widoki żyć nie umierać na str. 122. Róża przepiękna ta New Down... czy to jeden krzak czy więcej.
Powiedz ponieważ nie czytałam wpisów wszystkich tylko te które mnie zainteresowały ze zdjęcia i nie do czytałam ile metrów ma twój ogród. Wydaje się jakby to był duży park. Iglaki, w to wkomponowane klony palmowe i nie tylko - przecudnie.
Widziała zdjęcia w Bole..... z Mariuszem który rozpisuje się na forum o lotosach to on m.in. mnie zaraził nimi. Już kupiłam nasiona muszę posadzić, jest trochę więcej słońca to rozpocznę hodowlę może się uda.
Te oczka masz piękne, podoba mi się ta kępa tataraku w jednym z nich.
Mój ogród ma dopiero tak prawdę mówiąc nie całe 4 lata oczywiście brzozy i tuje były wcześniej posadzone.
Masz pięknie bardzo mi się podoba masz dużo unikatów, ale możesz sobie pozwolić bo u Was jest zawsze cieplej niż u nas w centralnej.

Co do widoków, jako wspomnienie pamiętam, kiedy byliśmy oglądać działkę pod zakup, była mgła i nic nie było widać, a decyzję trzeba było szybko klepnąć

New Down to dwa krzaki, jeden po każdej ze stron na pergoli, wiem, że śmieciuch, ale jak zakwitnie to daje czadu

Nasz ogród ma 28 arów z domem, długi prostokąt i każdy kawałeczek mam już zagospodarowany i obsadzony, trawnik ograniczyłam do max na korzyść rabat
...lotosy planuję mieć razem ze Sylwią i teraz z Tobą...zobaczymy, której się uda

Ogrodów nie da się porównać, nasze oczka nie są niestety doskonałe, ale fajnie, że są, u mnie inne i Ciebie inne, za mamy wspólnie życie szuwarkowe...trochę kolekcjonuję rośliny, ale już dużo mniej, a nowinki zawsze kuszą

Agata to jest magnolia ale nie znam nazwy. Była przesadzana i trochę nie za bardzo kwitnie, bo magnolii się nie przesadza chyba z dużą karpą, bo ma bardzo delikatne korzenie, jak się połamią to potem magnolia musi odchorować. Ma bardzo piękne liście, ale też muszę ją od grzyba pryskać i pomaga, jakbym nie pryskała to czepia się szara pleśń.
Mam jeszcze jedną różową, ale taka pyciunka mała, nie mam ręki do magnolii. Inna sprawa piękne drzewo ale tydzień kwitnie i potem tylko liście, więc nie specjalnie przepadam za nimi.
Z wiosennych krzaków lubię rododendrony i azalie kwitną dosyć długo.

Agatko odnośnie roślin w oczku koło oczka, na pewno mam krwawnicę, tojeść wysoka i rozesłaną, niezapominajki, kaczeńce, wszelkiego rodzaju siny, tataraki, lilie wodne. Mam piękną ciborę wysoką na 1,5 m teraz przechowują ją w domu, pałkę wodną, jeszcze muszę dokupić kilka roślin mam gdzieś zapisane.
Nie wiem czy pisałam będę w tym roku sadziła lotosy już mam nasiona muszę posadzić w wodzie.
Żebym ja to wiedziała, że będę na ogrodowisku to bym porobiła zdjęcia więc trzeba czekać do lata.
Mam zamiar w tym roku porobić pływające donice, mam doniczki ażurowe do tulipanów, styropian do środka i w to wsadzę tojeść płożącą bardzo ładnie wygląda taki wieniec na wodzie.
Jak ja magnolii mogłam nie poznać, teraz to ona mi wygląda na M. Sieboldii...magolii nie da się nie kochać...ja nie przepadam za roślinami z kolcami, ale jak tu berberysów nie kochać

Ciborą mnie zaciekawiłaś i tymi pływajacymi donicami...dokumentuj wszystko i fajnie, że jesteś z nami na ogrodowisku
Słoneczny Ogród 11:01, 24 lut 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Patrycja Pachną te lilie, ale najbardziej taka różowobiała piegowata, ta daje czadu z daleka, pięknie. Szczerze to o poskrzypce nawet nie słyszałam
Gosia ale masz tych kotów , naprawdę. Nic dziwnego,że się załapały na fotki ogrodowe pożyteczne z nich żyjątka.
Lilie mają sporo cienia, a tak naprawdę to nie wiem jakie preferuja stanowisko. Ale kwitną niezawodnie, trochę ich zmarnowałam, bo przesadziłam i tam miały za mokro.

Cudowne lilie, ja uwielbiam te pachnące
Słoneczny Ogród 10:59, 24 lut 2017

Do góry
Zdjęć teraz będaę więcej robić, bo robiłam ogólne ale to za mało jak na pokaz. No właśnie mam Promanal i pryskałam drzewka owocowe w fazie pękania pąków, a co jeszcze tym pryskacie, Aniu które rośliny ty pryskasz? A lilie czym chronić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies