Pojechałam po podłoże do siania do LM a wróciłam... Oczywiście paczuszek jest więcej. Każdej z rodzaju po kilka sztuk. Nigdzie już nie wychodzę do sklepu. Nawet ze spożywczego wracam z cebulkami Nic na to nie poradzę, że bardzo lubię lilie. A gotowe malwy i przegorzan na ten sezon a nie na następny były niewątpliwym atutem. I nici z ograniczenia wydatków wyszły i nauki cierpliwości. Już sobie wykombinowałam, gdzie kłącza posadzę przegorzanu a kupione jego nasionka posypię obok sadzonek. W ten sposób już w tym roku coś zakwitnie ))))))
Z kwiatów do cienia to na pewno niecierpki, begonie bulwiaste, półcień to tawułki arendsa, serduszka okazała, rododendrony, funkie, lilie, hortensje ogrodowe, dzwonek poszarskiego i dalmatyński.
Ja mam w cieniu tatarak trawiasty i też ładnie się komponuje z białymi kwiatami
Wyłazi sobie Lilie bankowo mus mieć Bardzo jestem ciekawa jakie lilie chcesz i w jakich ilościach
Mój R najchętniej by chciał żeby kwitło całe lato nieprzerwanie...mówię mu, że trzeba plastikowe rośliny nabyć
Witaj Dario, trochę jest tych kwiatów.
Moje ulubione to oczywiście róże, potem irysy, łubiny, lilie,piwonie.Wiosenne tulipany, sasanki.
Krzewy to lilaki,krzewuszki,perukowce, tawuły.
Też lubię clematisy, budleje.
Mam dużo iglaków, też mam do nich sentyment.Oczywiście też byliny.Oj wymieniać bym jeszcze mogła.Zamówiłam inne kwiatki ,których nazw nie pamiętam. Pewnie też zaskarbią sobie moje względy. Dario a Ty, które masz ulubione.
Dzięki Jola
Mam nadzieję, że kolejne roczki będą , choć przyznam, że bycie na forum (a zwłaszcza aktywne) trochę zabiera czasu
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieplutko
przyszłam zawiadomić że odgapiam od ciebie lilie ( choć zapach lilii u Małej Mi czuje do dziś)) ale widok twoich w zeszłym roku doprowadził ostatecznie do tego że zrobiliśmy z T listę chciejstw ....bo T do lilii bardziej ciapnie niż ja ))
O, jak miło Na urodzinki się załapałam
Życzę zatem kolejnych roczków, jak najmniej plag ogrodowych i najwięcej radości z niego
A lilie z bajorka pierwszorzędne!! Pozdrawiam Małgosia
Pati ostatnio dość często jestem w marketach budowlanych typu Casto..., LM i tam kupiłam było dużo cebulek kwiatowych m.in mieczyki, lilie, dalie i właśnie frezje. Byly też kłącza jeżówek i host, ale tego nie kupiłam
Co do widoków, jako wspomnienie pamiętam, kiedy byliśmy oglądać działkę pod zakup, była mgła i nic nie było widać, a decyzję trzeba było szybko klepnąć
New Down to dwa krzaki, jeden po każdej ze stron na pergoli, wiem, że śmieciuch, ale jak zakwitnie to daje czadu
Nasz ogród ma 28 arów z domem, długi prostokąt i każdy kawałeczek mam już zagospodarowany i obsadzony, trawnik ograniczyłam do max na korzyść rabat
...lotosy planuję mieć razem ze Sylwią i teraz z Tobą...zobaczymy, której się uda
Ogrodów nie da się porównać, nasze oczka nie są niestety doskonałe, ale fajnie, że są, u mnie inne i Ciebie inne, za mamy wspólnie życie szuwarkowe...trochę kolekcjonuję rośliny, ale już dużo mniej, a nowinki zawsze kuszą
Zdjęć teraz będaę więcej robić, bo robiłam ogólne ale to za mało jak na pokaz. No właśnie mam Promanal i pryskałam drzewka owocowe w fazie pękania pąków, a co jeszcze tym pryskacie, Aniu które rośliny ty pryskasz? A lilie czym chronić?