Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 27 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przy okazji znalazłam jeszcze jedną, ale niestety nazwy nie znam

To ta po lewej od Tengeringe Dream.. najpierw jest ceglastoczerwona,

A potem płowieje...

Tengeringe jest tak zmienna w kolorach, że myślałam, że to też ona.. ale Maja z TV zauważyła, że jednak są inne... ot i taki ze mnie ogrodnik

Ile wyszło odmian???

Czyli na tych zdj. są dwie różne odm. Dobrze rozumiem? Lewa str. Tangerine, a prawa NN. Czy ta NN do dziś jest taka ładna?
Tu http://www.terranovanurseries.com/gardeners/echinaceatikitorch-p-97.html jest napisane o odmianie Tiki Torch, że bardzo długo utrzymuje kolor i trzyma się sztywno. Może to ona? Może jednak ją masz?
Zakątek z fioletową ławeczką 22:17, 27 sie 2014

Do góry
Poidełko chyba dla motylków

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:09, 27 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu bo mam podobne liście z samosiewu nie kwitły w tym roku i nie wiem co to jest, a kłosowce piękne faktycznie jaka to odmiana? buziolki
Aniu niestety nie wiem, dostałam nasionka jako klosowiec fioletowy Pa

Ogród cichy i przytulny 22:02, 27 sie 2014

Do góry
Anomalia pogodowe - kwiat jabłoni
Może nie najlepszy jakościowo kwiat ale jest troszeczkę spalony

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:01, 27 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Te kłosowce masz śliczne. Nigdy ich w sprzedaży nie spotkałam. Pozdrówka.
witaj Bogdziu, kłosowce są niewymagające i łatwo sie rozsiewają, jak je będziesz miała to wiosną będziesz musiala pozbywać się siwek

pozdrówka
Pomysł na ogród 21:57, 27 sie 2014

Do góry
Witaj

Skula napisał(a)

A te dwa zakochane w sobie iglaki to co to takiego jest? Piękne są!
...chyba sosny jakieś
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:57, 27 sie 2014

Do góry
Kondziu,Doniu,dalie są najpiękniejszym wypełniaczem na rabatach,jedyny ich mankament,ze trzeba wykopać i martić sie gdzie przechować takie wielkie karpy.
Na dobranoc dalie z moich wysiewów tegorocznych.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:56, 27 sie 2014

Do góry
Iwo, suknia cudowna w realu, ale ja się na tkaninach nie znam, hafty na gorsecie były, naczółki dziergane, to i spódnica pewnie tkana samodzielnie.

A w tym muzeum jest wystawa rzemiosł- kowalstwo, szewstwo, bednarstwo, rymarstwo, garbarstwo, slusarstwo, krawiectwo, i wiele innych.

Tak wyglądały dawne "zamki Gerda" od "tylnej" strony
Ogród cichy i przytulny 21:53, 27 sie 2014

Do góry
Dla Marty i Agnieszki, moje podzielone żurawki z 4 mam 12 krzaków

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:50, 27 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu to liście smagliczki skalnej, foto tego samego miejsca z kwietnia

miłego dnia

Aniu bo mam podobne liście z samosiewu nie kwitły w tym roku i nie wiem co to jest, a kłosowce piękne faktycznie jaka to odmiana? buziolki
Ogród cichy i przytulny 21:46, 27 sie 2014

Do góry
sylwiap napisał(a)

Witaj

Asiu, zaczynając budowę nawet sobie nie zdawaliśmy sprawy, że taki mamy nierówny teren. Od strony tarasu mam drugą skarpę już zagospodarowaną, zrobiliśmy z odpadów granitowych. Z tą z przodu domu będziemy kombinować w przyszłym roku ale już przez zimę muszę wiedzieć z czego wykonać jak to nazwałaś murek. Najbardziej by mi odpowadały właśnie podkłady kolejowe ale mi to odrdzają, że rakotwórcze itd. Tak więc myślimy intensywnie, żeby to jakoś w miarę tanio zrobić, bo jest skarpa długa. Zostawienie samej trawy odpada, bo chcę tam mieć kolorowo To akurat widok z kuchni. Tak więc będą skalniaki, wrzosy itp. Może nawet wykorzystamy ten spadzik na małą kaskadkę.
A powiedz Asiu, ukorzeniałaś kiedyś jałowce płożące? Można jeszcze teraz spróbować, nie jest za późno? Właśnie posadziliśmy dzisiaj 4 thuje przy ogrodzeniu i stwierdziłam, że warto by było dać tam jeszcze coś płożącego. Nie chcę już kupować, bo już i tak ostatnio przeholowaliśmy z zakupami do ogrodu

Anieszko, jeżeli chcesz skalniak to moim zdaniem nie musisz robić żadnego murka a rośliny posadzone na skarpie wręcz wejdą w naturalny sposób na trawnik. Skarpa nie jest stroma na tyle aby wszystkie posadzone na niej rosny spłynęły z niej. Możesz podobnie jak na tym zdjęciu co jakiś czas zabezpieczyć głazem lub jakąś belką drewnianą, która z czasem zarośnie

Pomyśl może o jakiś schodkach bo tak jak napisałaś skarpa jest dość długa.

Ach jeszcze pytałaś o ukorzenianie jałowców - robiłam i to z powodzeniem jałowiec płożący golden carpet. Wiosną podstawiłam korytko z ziemią, połozyłam na nim gałęzie jałowca. Ziemią przysypałam gałęzie od góry. I tak trzymałam do jesieni. Jesienią jak upewniłam się, że są korzenie i że jest ich dość dużo odciełam od rośliny matecznej i posadziłam w nowym miejscu. W taki sposób na odkład udało mnie się ukorzenić juz kilka takich jałowców
Spróbuj warto
Do raju daleko - u Ewy 21:43, 27 sie 2014

Do góry
Moja nowa hortensja z OBI pięknie się przebarwia z różowo-zielonego, na bordowo-zielony

Ta ogrodowa jest bardzo ciekawa. Ma kwiaty przekwitłe, kwitnące i pąki jednocześnie Też tegoroczny nabytek.

Eksperymentarium 21:41, 27 sie 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Brother C zachwyca kwiatami ale młodziutki jeszcze i mega wiotkie gałązki nie utrzymują wielkich kielichów kwiatów które są nisko przy ziemi....
czekam na popisy w przyszłym roku

piękna jest !
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:40, 27 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
No troszkę mi szkoda tej tujki, sadziłam ją dość dawno temu, była taka malutka, to takie "moje dziecko"
Ale wiadomo, żeby było lepiej, musi byc najpierw gorzej

Wpadłam z rewizytą Asiu niczego nie żałuj a tujke może gdzieś przesadzisz lub komuś oddasz, js w ten sposób oddalam prawie cały poprzedni ogród Danusi rady traktuj poważnie nie bez przyczyny jej ogród został uznany jako jeden w najlepszych 100 ogrodach świata mówi samo za siebie Irga błyszcząca dorasta do 2 m, moim zdaniem nadaje się na żywopłot i tak ładnie się przebarwia na jesieni, no i można ciąć, lubi to pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Zostawiam jeszcze takie male coś

U BusyBee w ogródku... 21:40, 27 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Taras raz jeszcze dla Julki Może zdjęcia coś podpowiedzą

Bardzo Ci dziękuję za fotki, na pewno pomogą przy planowaniu naszego zadaszenia, jakbym miała jakieś pytania (może raczej mój M) to mogę się zgłosić?

Buziolki za fotki raz jeszcze...zapisałam nawet stronę
Eksperymentarium 21:38, 27 sie 2014

Do góry
Brother C zachwyca kwiatami ale młodziutki jeszcze i mega wiotkie gałązki nie utrzymują wielkich kielichów kwiatów które są nisko przy ziemi....
czekam na popisy w przyszłym roku

Eksperymentarium 21:37, 27 sie 2014

Do góry
Pąk pękł i mamy różę Gospel
nie wiedziałam że tak obłędnie pachnie.....

Mała Eleczka 21:34, 27 sie 2014

Do góry
oto moje wypociny... zrobiłam dwa podobne rysunki ale różnica jest w lini przy korytku.
Błagam o pomoc Ja się naprawdę nie obrażę jak powiecie, że jest do chrzanu Serio. Lepsze to niż zmieniać za rok znowu wszytko...

rys1

rys2
Do raju daleko - u Ewy 21:33, 27 sie 2014

Do góry
Ok, wrzucam moje kanciki. Tylko proszę nie komentować trawy w kostce. Będzie w najbliższym czasie potraktowana Roundupem

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:32, 27 sie 2014

Do góry
Dziewczyny, jak można to chętnie podłączę się do Waszego zamówienia

a tymczasem Gospel dla Madżenki, trochę na zdjęciu przejaskrawiony, na rabacie ciemniejszy, jeszcze ma z 5 pąków, sadzony 1,5 miesiąca temu,
jak dla mnie pasuje do Ascot
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies