Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:08, 28 lip 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
Pozdrawiam...
i chodź się zobaczpośród...150 000 bukszpanów
Jesteśmy takie malutkie....
Próbuję ogarnąć te 4 tysiaki fotek...

Widzisz Was...???

Hahaha Ania....co tam się działo w tym ogrodzie bukszpanowym.... można książkę napisać ! Ogród niesamowicie urokliwie położony, trzeba tam wrócic z pewnoscią! 500 km z Paryża

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:01, 28 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
i jeszcze 2
pinky winky i anabelka
czy one jeszcze zakwitną ??

Chyba nie, ale pewnie za rok nadrobią!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:59, 28 lip 2014

Do góry

Oj dzieje się u Ciebie

Nowa rabata wygląda obiecująco Też zastanawiam się nad żywopłotem z cisa ale ja z tych niecierpliwych a on tak powoli rośnie Mówisz że u Ciebie deszczowo a u nas patelnia Słońce operuje niemiłosiernie ale może i dobrze w końcu mamy już prawie sierpień i tylko się obejrzeć a będzie jesień

Pozdrawiam
Ogrodowa zachciewajka :) 10:57, 28 lip 2014

Do góry
Witajcie Ewo i Magdo
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Zaraz poczytam Wasze wątki. Mam nadziję, że dostanę energii do działania
Wiecie, ze mną to jest tak, że ja chce robić i będę robiła z tym, że na razie nie mam jak i stoję i muszę poczekać i to jest takie deprymujące! Ale oswajam się z tą sytuacją, uzbrajam się w cierpliwość i może dam radę
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:53, 28 lip 2014

Do góry
Pozdrawiam hortensjowo
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 10:46, 28 lip 2014

Do góry
Katalpa - Catalpa 10:42, 28 lip 2014

Do góry
Grunt, aby kliknąć miniaturkę
W maju 2013 roku nabyłem droga kupna taką sobie katalpę. Jest szczepiona na 130 cm. Miała całe trzy gałęzie. Dziś pieknie się rozkrzewiła i zazieleniła.

Oczywiście w maju się jej dostało, mróz zrobił swoje. Załaczam zdjęcia.

Doszedłem do wniosku, że chcę uzyskać z niej kulę, miała się zagęścić i nie chciałem czekać do przyszłego roku. Przyciąłem jej końcówki. Dziś pobudziły się oczka i zaczęła puszczać gałązki.

Za jakiś cza załączę kolejne zdjęcia, gdzie będzie widać nowe przyrosty.

Pozdrawiam
P_Kemot
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:33, 28 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
poza tym wyrzucilam dzisiaj koszyk pomidorkow z zaraza ziemniaczaną
i calą torbe lisci

zabralam ogorki popryke, bob i sporo pomidorow,, jeszcze zielonych ale pomyslalam ze moze jeszcze nie zlapaly grzyba i je uratuję
czy one zlapią kolor lezac w domu ? sa juz duze

Kasiu na pomidorach nie ma czarnych plam? jak nie ma to weź karton i poukładaj w nim pomidory poprzekładane gazetami ale miękkimi, dojrzeją
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:31, 28 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Moja bajka 10:30, 28 lip 2014

Do góry
"Nasze" maluchy bezustannie buszują po ogrodzie, mam wrażenie, że jest ich coraz więcej . Ciągle przemykają gdzieś obok i mam wrażenie, że wcale się nas nie boją, ani nawet Nuki. Zresztą ona też już nie zwraca na nie uwagi. Częstują się borówkami, albo aronią, albo szukają robaczków. Przekochane ptaśki .

Rozwojowy kawałek pola 10:27, 28 lip 2014

Do góry
anax napisał(a)
No,jestem Ten sezon nie daje mi wielu wonych chwil ogrodowych. Tars zarośnięty, mam nadzieję ,że altana będzie podobnie wyglądać
Akebia wariuje, rośnie jak szalona nic jej nie powstrzyma.

Pozdrawiam

Cudna, muszę pokazać mojemu eMowi. Jak długo tu rośnie, w jakiej ziemi, czy ją nawozisz? Pytam, bo szukamy czegoś co w miarę szybko zasłoni nam kratki przy tarasie i wespnie się na pergolę. Mamy wiciokrzewy, ale słabo rosną i coś chorują. Na jesień dosadziłam rdest auberta i winobluszcz trójklapowy...ale też coś słabo idą.
Napisz wszystko, co tylko możesz na temat Twojej akebii.
Pozdrawiam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:21, 28 lip 2014

Do góry
Aniu, ja Cię też bardzo za gapiostwo przepraszam, taka jestem nieogarnięta na tym urlopie...czas mi inaczej płynie...
Bardzo, bardzo serdeczne życzenia imieninowe i bardzo, bardzo przepraszam, że tak późno!!!

Rozwojowy kawałek pola 10:18, 28 lip 2014

Do góry
No,jestem Ten sezon nie daje mi wielu wonych chwil ogrodowych. Tars zarośnięty, mam nadzieję ,że altana będzie podobnie wyglądać
Akebia wariuje, rośnie jak szalona nic jej nie powstrzyma.

Pozdrawiam
Rabaty angielskie 09:57, 28 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Łubin nr 12, dzielżan nr 13

Kuklik - Geum montanum 'Mrs J Bradshaw' pod nr 15

Genialny wątek. A tak przy okazji to zastanawia mnie dzielżan (13) na tej rabacie a jest to rabata raczej czerwcowa. U mnie w ogrodzie dzielżany kwitną dużo później niż łubiny, firletki, przewrotnik, kocimiętki czy też ostróżki. Dzielżan na tej rabacie też nie jest zbyt wysoką byliną. Być może jest to kwestia odmiany.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:42, 28 lip 2014

Do góry
MamaMagda dzięki dziewczynki to chyba jednak bardziej chętne do nauki są

Przed wejściem:
- rabata nadal w starej wersji
- kwiaty hortek w donicy wycięłam a teraz mają nowe pąki
- duża donica dostała trawkę, która strasznie mi się podoba

Zielonym do góry... 09:37, 28 lip 2014

Do góry
Witam,
Poniżej obiecane zdjęcia - zestaw danica + berberysy, wiem że nie sa zimozielone ale może Ci to da jakiś obraz.

Co do świerka - popieram Toszkę, kiedys meiszkałam na osiedlu domów kostek, budowanych w latach 80 , co drugi dom na przodzie miał właśnie albo świerka albo coś z tych wielkich, został może przy jednym domu - wszyscy wycięli, wielkie drzewo, nieproporcjonalne. Jesli jestes zdecydowany i czujesz że chcesz to nie sugeruj się zdaniem innych tylko zostaw a jesli jeszcze nie jestes pewien to przemyśl, gdzieś ostatnio widziałam takie skupisko 2 szmaragdy + jakiś cyprysik jaśniejszy, posadzony nie w rzędzie ale w kupie, tworzyło to taką grubą kolumnę, wyglądało ok i i z pewnością osłaniało od wiatru.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:27, 28 lip 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:27, 28 lip 2014

Do góry
Zdjęć Bobo z bliska nie mam. Są bardzo malutkie ale niektóre z nich już kwitną - widać takie mini za katalpami. Jutro sfocę z bliska. A rabata z katalpami, gdzie je wsadziałam, czeka na korę.

Vanilki na zdjęciu białe ale wczoraj widziałam, że różowieją troszkę

Ogród z łezką 09:20, 28 lip 2014

Do góry
Ogród z łezką 09:19, 28 lip 2014

Do góry
Małgosi pachnidełka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies